IntelliSafe Surround

Teknologji që ju mbronë

Çelës për t'u njohur me situatën

Siguri 360 shkallëshe

IntelliSafe Surround përbëhet nga një numër  funksionesh të teknologjisë së lartë, që janë dizajnuar t'ju mbësin juve përderisa jeni duke drejtuar makinën. Duke siguruar ndihmën drejtuese dhe mbështetjen e frenave atëherë kur më së shumti keni nevojë, kjo pako e funkcioneve siguruese jep siguri dhe paqe mendore.

BLIS (sisteme informacioni për vendet që nuk shihen) me assitencë rrugore

BLIS ju ndihmonë të ndërroni në mënyrë të sigurtë dhe të besueshme rripin e sigurisë kur ngasni në autostradë duke ju vetëdisuar më mirëpër pjesëmarrësit tjerë të rrugës reth jush. Ky inovacion përdorë sensorët radarë për të zbuluar automjetet që afrohen nga prapa ose në korsi të djathtë ose të majtë, e pastaj ju njofton për pranin e tyre.

Kur BLIS zbulon automjet që afrohet nga prapa në korsi të majtë ose të djathtë drita lajmëruese pranë pasyreve të dyerve anësore  regjnë të njejtë e anën si makina e afërt ndriçon për t'ju terhequr vërejtjen dhe qëndronë i ndezur deri sa pika juaj e verbër të jetë e qartë. Nëse tentoni të ndryshoni korsi në rrugën e makinë që afrohet ndrizet drita lajmëruese pranë retrovizorit. Kjo teknlogji ju ndihmonë për t'ju informuar në momentin kritik dhe mund të ndihmojë për të shmangur goditjet me automjetet parakaluese. BLIS gjithashtu tani vjen me asistencën rrugore, duke siguruar një dorë ndihmëse atherë kur keni nevojë për atë.

 

Cross Traffic Alert s samodejnim zaviranjem

Cross Traffic Alert (opozorilo na prečni promet) vam omogoča večjo ozaveščenost o potencialnih udeležencih v cestnem prometu, ki so za vami, v pravem trenutku pri vzvratni vožnji s parkirnega prostora. Zazna lahko kolesarje, pešce in vozila ter vam pomaga pri varnem manevriranju — tudi če je vidljivost za avtomobilom omejena. Radarske enote v zadnjem odbijaču avtomobila optično odčitajo do 30 m levo in desno od njegovega zadka, da bi zaznale približujoča se vozila, ki bodo verjetno peljala mimo vas. Kolesarje in pešce je mogoče zaznati na krajših razdaljah. Voznik je opozorjen z opozorilnim zvokom iz levega ali desnega zvočnika, da ustreza lokaciji nevarnosti, in vizualnim opozorilom na osrednjem zaslonu.

Ne samo, da Cross Traffic Alert omogoča lažje in varnejše vzvratno zapuščanje parkirnega prostora, ampak tudi izboljša varnost za druge udeležence v cestnem prometu, kot so kolesarji in pešci.
 

Rear Collision Warning

Të qenurit i goditur nga një makinë prapa është një nga llojet më të zakonshme të përplasjeve. Për t'ju ndihmuar të shmangni këtë lloj të përplasjeve ne krijuam radarë të sistemit të paralajmërimit të përplasjeve të pasme.

Nëse makina afrohet nga prapa dhe sistemi llogaritë se egzistonë rreziku i përplasjes, ndihmonë të alarmojë shoferin që afrohet prapa duke ndezur dritat e rrezikut në nivel të lartë. Dhe nëse perplasja nuk mund ende të shmanget sistemi Rear Collision Warning  shtrëngonë rripat e sigurisë pak para përplasjes. Që të ndihmojë edhe më shum të zvogëlojë tendosjene udhëtarëve gjatë përplasjes, aktivizon gjithashtu edhe frenat nëse makina juaj është i palëvizshëm.

 

Rripat tona të sigurimit mendojnë përpara

Rripat tona të sigurimit janë të dizajnuara që të ofrojnë rrotullues elektrikë që ndihmojnë në mbajtjen e pozocionimit të udhëtarëve në sedljet e parme para një aksidenti potencial. Ky funkcion opsional punonë duke ushtruar forcë tërheqëse mbi supet e udhëtarëve dhe zgjërohet më tej nëse ajo kërkohet me përdorimin e tensionuesit të rripave të brezit. Nëse shmanget përplasja, tensioni i rripit lëshohet automatikishtë.