360c

Novi način putovanja

Budućnost je električna, autonomna i povezana.

Zašto letjeti kada možete biti voženi?

Zamislite da imate ranojutarnji sastanak u susjednom gradu. Postoje dvije opcije kako možete tamo doći: kratak let do lokalnog aerodroma ili puno autonomno električno rješenje putovanja koje vas može dovesti skroz do mjesta sastanka, bez check-ina, čekanja u redovima, odgode letova, sigurnosnih provjera i svega ostalog što je dio zračnog putovanja. Što biste odabrali?

Personaliziran, udoban, prikladan

U ne tako dalekoj budućnosti vidimo svijet u kojemu će autonomna električna vozila biti rješenje za sve lične potrebe mobilnosti. Razvili smo 360c kako bismo svoju viziju pretvorili u stvarnost. Potrebe individualne mobilnosti se razvijaju. Rješenja moraju pružiti sigurna, ekološki osviještena, ali personalizirana i ugodna iskustva putovanja.

U porastu su opcije car share-a i pretplatničkih usluga. Vjerujemo da će mnogi ljudi željeti imati vlastiti auto, ali drugi će se odlučiti za alternativna rješenja mobilnosti kada postanu dostupni.

Vjerujemo da će ovaj oblik rješenja mobilnosti biti sveprisutan i promijeniti prirodu naših putovanja i načina na koji planiramo i gradimo gradove.

 
Prednji dio Volvo 360c parkiranog ispred kuće

Maksimalno iskoristite vrijeme

360c donosi niz iskustava na temelju vaših potreba

Unutrašnjost Volvo 360c sa stolom i ugrađenim hladnjakom za pića
Uživajte

360c uključuje nekoliko postavki koje vam pomažu da se opustite ili zabavite na svom putovanju uz sve potrebne udobnosti.

Dvije žene uživaju u razgovoru unutar prostranog Volvo 360c
Posao

Mobilno, u potpunosti povezano mjesto za sastanak i radni prostor znači da možete rješavati stvari u pokretu.

Žena uživa u Volvo autonomnoj vožnji tako što iskorištava vrijeme za spavanje
San

Putujete tokom noći zbog jutarnjeg sastanka? Zašto ne biste iskoristili spavaću kabinu koja će vas dovesti do željenog odredišta, a vi ćete biti svježi i odmorni?

Pogled iz zraka na 360c koji se zaustavlja ispred pješačkog prijelaza

Volvo sigurnost

360c također predlaže standardizirani komunikacijski sistem za autonomna vozila koji će omogućiti drugim učesnicima u saobraćaju i autonomnim vozilima da razumiju šta će 360c iduće napraviti. Vjerujemo da će takav standardizovani sistem igrati važnu ulogu u stvaranju sigurnog i ugodnog putovanja u autonomnom vozilu.
360c parkiran iza kuće s otvorenim suvozačevim vratima

Putovanje bez osjećaja krivice

360c donosi viziju održivog putovanja. 360c vozila su u potpunosti električna i autonomna te omogućavaju ljudima slobodu pokreta na ugodan i jednostavan način. Nema više odgođenih letova ili pregleda prtljage. 360c je dizajniran da vas dovede od točke A do točke B.

Urbani dizajn

Promjenjiva priroda potreba osobne mobilnosti znači da ćemo morati obratiti pažnju na koji način su naša infrastruktura i gradovi građeni. Uz mobilna rješenja na zahtjev, potreba za parkiranjem u centru grada će biti smanjena i tako otvoriti mjesta za život, trgovinu ili rekreaciju.
Volvo 360c u vožnji kroz garažu