AUDIO

STVOREN ZA MUZIKU

Vrhunski audio sistem i besprijekorna smartphone integracija omogućavaju Vam potpuno uživanje u muzici u novom Volvu XC60, kaže Volvo audio stručnjak, Henrik Svensson.

"Ovaj automobil napravljen je tako da Vam omogući izvući najviše iz Vaše muzike", kaže Henrik Svensson, Menadžer audio-sistem odjela u Volvo Carsu.

"Audio sistem je ugrađen u tkanje Volva XC60," objašnjava Henrik. Postavljanje zvučnika i zrakovno ventiliranih subwoofera, povezivanje, zaslon osjetljiv na dodir i vrhunski audio sistem pružaju izuzetnu kvalitetu zvuka uz jednostavno korištenje.

"Mi vjerujemo u muziku. Znamo da ona pridonosi iskustvu vožnje u automobilu kao što je ovaj." dodaje Henrik.

Bowers & Wilkins

Volvo XC60 dizajniran je od temelja kako bi integrirao najbolji mogući audio sistem, kojeg su kreirali Bowers&Wilkins, jedni od najboljih svjetskih proizvođača audio sistema. "To znači da naši zvučnici sada mogu ostvariti svoj puni potencijal i stvoriti čišći, realističniji zvuk", kaže Henrik. Ono što čujete sada je puno bliže onome što je sam umjetnik htio da čujete.

"Bowers & Wilkins zvučnici  među najboljim su zvučnicima koji se mogu kupiti za domaćem tržištu", dodaje Henrik. Mi smo imali koristi od njihovog znanja i to znanje smo iskoristili u našim automobilima kako bismo stvorili novo audio iskustvo.

"U svom automobilu trebate imati savršen zvuk, jer u njemu provodite tako puno vremena."


Apple CarPlay* i Android Auto

Apple CarPlay besprijekorno integrira iPhone uređaje i omogućuje vam pristup Apple muzici u novom Volvu XC60. Uz Siri glasovno upravljanje možete automobilu reći što želite slušati. Također je podržan i Android Auto sistem koji vam omogućava funkcionalnost i povezivanje s muzikom koju volite na svom Android telefonu.

"Veliki zaslon osjetljiv na dodir zabavni je centar novog Volva XC60 ", kaže Henrik. "Jasno nam je da naši kupci žele pristup svojoj omiljenoj muzici na što jednostavniji način, a veliki zaslon i intuitivne kontrole u tome doista pomažu."

* Apple CarPlay zaštićen je kao dio tvrtke Apple Inc

ISTRAŽITE NOVI VOLVO XC60