CLEANZONE

UDIŠITE ŠVEDSKI ZRAK, POSVUDA

U Švedskoj je dobra kvaliteta zraka način života, a ne luksuz, objašnjava Anders Löfvendahl iz Volvo Carsa.

"Odrastanje u Švedskoj navikne vas na čisti zrak pa kad dođete u gradu koji ima problema s onečišćenjem zraka zbilja počnete cijeniti vrijeme provedeno u švedskim šumama ", kaže Anders Löfvendahl, inžinjer kvalitete zraka u Volvo Carsu.

Anders je vrlo strastven po pitanju kvalitete zraka. Švedska je poznata po čistoći svog zraka, a njegov rad, baziran na problemu onečišćenja zraka i kako se boriti protiv njega, naučio ga je razumjeti učinak čistog, zdravog zraka na um i tijelo.

"Volim trčati, a kada je zrak oko mene čist, osjećam se kao da ne postoji ništa što me može zaustaviti", kaže Anders. "Nedavno sam bio u velikom gradu i nisam ni pomislio na trčanje vani, jer stvarno možete osjetiti kako nije dobro za Vas biti izložen takvom okruženju. Ne želim udisati sve one štetne čestice u svoja pluća."

Uklanjanje tih sitnih, štetnih čestica, glavna je okupacija Löfvendahla. Njegov rad na CleanZone sistemu bazira se na poboljšanju općeg stanja zraka na svakom putovanju. Čak i ako je to putovanje u zagušen, zagađen grad.

"Što je manja čestica, to je ona veći rizik za zdravlje", ističe Anders. "Prošle godine testirali smo kakvoću zraka u zemljama koje se bore s problemom zagađenosti. Izmjerili smo razine čestica izvan i unutar automobila. Mjerač je bio van ljestvice izvan automobila, ali kada je mjereno stanje unutar automobila, zahvaljujući sistemu kvalitete zraka, čestice su pale na vrlo nisku razinu. Bilo je to vrlo impresivno."

Anders Löfvendahl, - Inžinjer kvalitete zraka

Zahvaljujući sistemu kvalitete zraka i multi-filteru, sada ste puno bolje zaštićeni unutar Volva XC60, nego vani.

ISTRAŽITE NOVI VOLVO XC60