Predstavljamo vam

Novi S90

Nova era dizajna i inovacije

Dizajniran za vozače

Automobil za vozače što je vidljivo i prije nego upalite motor zahvaljujući komandnoj tabli i centralnoj konzoli koje su okrenute prema vama. Čak i nakon dva ili tri sata vožnje, izaći ćete iz automobila osjećajući se opušteno i odmorno, kao kada ste započeli putovanje. Dizajn i doživljaj vožnje su u potpunoj harmoniji.

Inovacija usmjerena prema ljudima

Bezbijednost svjetske klase je logičan ishod kreativnosti i domišljatosti inženjera kompanije Volvo Cars.

Bezbijednost u gradu

Novi S90 detektuje pješake, bicikliste, a po prvi put u svijetu - velike životinje na putu. Automobil će vas upozoriti i po potrebi zakočiti ako sami ne reagujete. Automobil također može procijeniti da li postoji rizik od sudara kada se približavate sporijim ili stojećim vozilima.

Pionirska bezbijednost

Pionirski sistem sprečavanje silaska sa puta kompanije Volvo Cars sa tehnologijom koja olakšava upravljanje pri velikim brzinama, aktivira se ako pređete oznake duž ivice puta. Pomoći će vam pri upravljanju i vratiti vas na bezbijedan put.

Podržavajuća bezbednost

U nekim trenucima će pomoć pri vožnji učiniti da se osjećate opušteno i bezbijedno. Pilot Assist automatski održava određenu brzinu ili odstojanje između automobila ispred, a blago koriguje pravac kretanja da bi vas održavao u traci.