Prilagodite ličnom ukusu

Pregledajte našu popularnu ponudu ili se konsultujte se sa ovlaštenim zastupnikom o cjelokupnoj ponudi završnih detalja.


Vanjski izgled

Da bi vaš automobil bio još ličniji i jedinstveniji, Volvo je razvio dodatke za vanjski izgled koji pojačavaju prepoznatljiv karakter vašeg automobila.

Zadnji difuzor sa dvojnim ispušnim cijevima

Besprijekorno uklopljen sa zadnjim branikom, difuzor poboljšava sportski izgled vašeg V40. Gornji dio je iste boje kao vaš V40 ili kontrastne sive boje, dok je donji dio uvijek ugalj sive boje. A specijalno dizajnirane, dvojne integrisane ispušne cijevi od hromiranog nehrđajućeg čelika daju vašem Volvo automobilu ekskluzivan sportski utisak.

Krovni spojler

Ovaj jedinstveni spojler je inspirisan avionskim vertikalnim stabilizatorom i krilcima i poboljšava sportski i aerodinamički stav vašeg Volvoa V40. Isporučuje se sa integrisanim svjetlom za kočnice i iste je boje kao i vaš V40

7.5x18" Ailos aluminijumski naplatci

Premijum bijeli naplatci dodaju uglađen, sportski prizvuk vašem V40.

Tehnologija i ozvučenje

Krećite se lako i sa stilom ili upotrijebite pomoć za parkiranje. A sa našim dodacima za tehnologiju i ozvučenje dobijate potpuno zvučno i vizuelno, iskustvo, bezbijednost i zabavu.

Pilot za pomoć pri parkiranju

Dozvolite vašem automobilu da se sam parkira. Na pritisak dugmeta, sistem skenira parking mjesto uz pomoć ultra-zvuka i obavještava vas da li ima dovoljno prostora. Kada poravnate automobil uz ivičnjak, potrebno je samo da kontrolišete brzinu i smjer kretanja, dok pilot za pomoć pri parkiranju preuzima upravljanje volanom i savršeno vas parkira.

Kamera za pomoć pri parkiranju, zadnja

Parkiranje unazad na usko parking mjesto može da bude stresno, pa bi vam dobro došle i oči na potiljku. Vaš Volvo može da Vam pruži tu natprirodnu moć uz pomoć kamere na vratima prtljažnog prostora koja znatno povećava Vaše vidno polje iza automobila.

Sensus Navigacija

Pronađite put i povežite se sa našim aplikacijama na bazi tehnologije oblaka da biste stigli do najbližih mesta koja su vam potrebna ili pronašli slobodno parking mesto. Izaberite svoje odredište uz pomoć glasovne komande ili unaprijed pomoću mobilnog telefona. Ažuriranje karata je uključeno u ponudu.

Pakovanje i utovar

Praktično ili elegantno - zašto praviti kompromis? Sa našim dodacima za pakovanje i utovar dobijate najbolje od oba i olakšavate sebi svakodnevni život. Da biste uljepšali izgleda vašeg Volvoa, možete uskladiti boje nekih od dodataka sa vašim automobilom.

Odvojiva kuka za vuču

Ova izdržljiva i univerzalna kuka za vuču je specijalno konstruirana za vaš Volvo. Lako i jednostavno se postavlja i skida, kada god je potrebno. Da bi Vaš Volvo i dalje dobro izgledao, poklopac otvora za kuku za vuču je usklađen sa bojom automobila.

Podloga za raspoređivanje prtljaga

Podloga za raspoređivanje vam omogućuje da stvari lijepo organizuje na ili ispod poda prtljažnika. Uz pomoć tri pokretne aluminijumske pregrade, možete da napravite prostore za čuvanje po vašem ukusu, a podloga je sama po sebi predviđena za teške uslove. Postoji model za podove prtljažnika sa dva nivoa, kao i za standardne prtljažnike.

Mreža

Montirana je ispod police prtljažnika i predstavlja zgodnu pregradu koja se koristi za čuvanje manjih predmeta, a istovremno omogućuje da prtljažnik ostane uredan.

Sigurnosna rešetka

U slučaju naglog kočenja, sigurnosna rešetka štiti putnike u automobilu od teških, nepričvršćenih dijelova tereta koji mogu postati opasni projektili.

Polestar sportski dijelovi

Otkrijte novi asortiman Polestar sportskih dijelova Napravljeni da omoguće poboljšane performanse tokom cijele godine i gde god da krenete.

Kompletan asortiman možete vidjeti na polestar.com
Usisni i ispušni sistem

Novi ispušni sistem od nehrđajućeg čelika daje nešto grublji zvuk motora, dajući do znanja ostalim vozačima da vozite nešto posebno. Namijenjen za smanjenje pritiska, ispušni sistem će omogućiti motoru da diše slobodnije, omogućujući pri tom poboljšane performanse.

Točkovi

19" aluminijumski naplatci sa gumama visokih performansi. Laki naplatci olakšavaju preciznost upravljanja. Na njima se nalaze Pirelli P Zero gume, koje su iscrpno testirane u cilju uspostavljanja optimalnog pritiska.

Kompletan paket

Polestar zadnji spojler je iscrpno testiran kako bi se poboljšao protok zraka time povećavajući stabilnost pri velikim brzinama i aerodinamičnost. Uz to pruža i elegantniji izgled. Kompletan paket takođe obuhvata celokupan asortiman sportskih dijelova.

Šasija

Amortizeri i opruge. Paket dijelova za šasiju uključuje Polestar amortizere, koji su razvijani da omoguće vrhunske performanse ne utičući štetno na udobnost. Komplet kraćih, krućih opruga također olakšavaju kontrolu nad kretanjem karoserije

Bezbijednost djece

Naše bezbjednosne inovacije čuvaju bezbijednost djece u automobilima više od pedeset godina. Mnogo toga smo naučili u tom periodu. Sa novom generacijom Volvo autosjedalica za djecu, iskoristili smo sve što smo dosad naučili, a vama omogućili da uživate u rezultatima.

Autosjedalica za djecu, autosjedalica za bebe

Osmišljeno da pruži udobnost i zaštitu bebama uzrasta do godinu dana, naša autosjedalica za djecu okrenuta unazad ima udubljen sjedalni dio, luksuzne nove presvlake i visoke bočne ograde. Velika ručka omogućuje jednostavno nošenje jednom rukom, a naslon za glavu može se prikladno podešavati sa prednje strane.

Autosjedalica za djecu, okrenuta unazad

Uz više prostora za noge, dodatne položaje za podešavanje nagiba i luskuzne, nove vunene presvlake, naša autosjedalica za djecu okrenuta unazad pruža optimalnu udobnost i bezbijednost za djecu uzrasta od 9 mjeseci do 6 godina. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu i maloj težini, lako je za postavljanje, podešavanje i skidanje.

Sjedište za djecu, podesiva autosjedalica

Naša podesiva autosjedalica za djecu koriste djeca uzrasta 4-10 godina pri vožnji unaprijed. Tapacirani naslon za glavu, bočne ograde i zaštita za ramena osiguravaju bezbijedno putovanje, dok su luksuzne nove vunene presvlake zadužene za udobnost.

Autosjedalica za decu, podložni jastuk sa naslonom

Autosjedalica za djecu sa dodatnom podlogom namjenjeno je djeci starosti od 4 -10 godina i osmišljeno je tako da sigurnosni pojasevi uvijek budu ispravno postavljeni, kako bi djeci obezbijedili isti nivo udobnosti i bezbijednosti u različitim uzrastima. Naslon se može postaviti u položaj za odmor/spavanje i ima šest različitih podešavanja visine.

Polestar optimizacija performansi

Drive-E je Volvov najnapredniji pogon ikad Kao rezultat, inženjeri iz Polestara su se fokusirali na 5 kritičnih oblasti performansi kada su razvijali novu generaciju Polestar optimizacija. Imali su holistički pristup i razvili su novi poboljšani softver za motor i mjenjač. Zajedno, oni pružaju brži, precizniji i intuitivniji doživljaj u vožnji.
Pronađite optimizaciju za Vaš Volvo

Naše inovacije

Sve što radimo se vrti oko ljudi i svaka inovacija je napravljena da vam olakša i poboljša život. Posebno smo ponosni na naša dostignuća u efikasnoj upotrebi energije, povezanosti i bezbijednosti. Naša dostignuća u ovim oblastima smo nazvali: Drive-E, Sensus i IntelliSafe.