Umjetnost stvaranja

Tvoj Volvo V90 Cross Country, tvoj način.

Vanjski izgled

Stajling za vaše sofisticirane avanture. Posebno razvijani da se uklapaju sa avanturističkim izgledom vašeg Volvo V90 Cross Country.

Bočna zaštitna ploča

Kao savršen dodatak ekskluzivnom dizajnu automobila, ovi jedinstveni elementi za stilizovanje izrađeni od brušenog nehrđajućeg čelika naglašavaju robustan i elegantan Cross Country karakter, pritom ističući njegovu visinu.

Dvostruke, razdvojene ispušne cijevi

Ove dvostruke, integrirane ispušne cijevi izrađene od nehrđajućeg čelika dodatno naglašavaju moćan i ekskluzivan izgled vašeg Volvo V90 Cross Country i stvaraju iluziju četiri ispušne cijevi.

Zaštita za branik

Ova ekskluzivna zaštita za prtljag od nehrđajućeg čelika visokog sjaja zaštitiće vaš zadnji branik pri utovaru i istovaru prtljaga.

21" točkovi

21-inčni aluminijumski naplatci sa 7 krakova, mat crne boje/brušene ivice Ovi moćni, veliki 21-inčni točkovi sa izražajnim dizajnom dijamantskog reza nagalašavaju robustan izgled vašeg V90 Cross Country automobila i čine ga zaista izvanrednim.

Pakovanje i utovar

Spreman za akciju. Doći do odredišta je samo početak.

Krovni prtljažnik, Volvo dizajn

Posebno dizajniran za vaš Volvo od strane dizajnera naše kompanije, ovaj ekskluzivni i aerodinamični krovni prtljažnik kapaciteta 350 litara u sjajno crnoj boji rješava problem krovnog transporta sa stilom. Brzohvatajuća postolja omogućuju da se krovni prtljažnik montira jednom rukom, dok vam detalji poput LED osvjetljenja u poklopcu pomažu pri utovaru u mraku.

Nosači

Povećavajući kapacitet krovnog prtljažnika, ovaj bočni nosač se lako montira direktno na šipke i olakšava kačenje Volvo dodataka za nošenje tereta - od krovnog prtljažnika do posebno dizajniranih držača za prtljag.

Držač za bicikla

Da biste lakše ponijeli bicikla na svoje avanture, nudimo širok spektar visokokvalitetnih krovnih držača ili držača za bicikla koji se postavljaju na kuku za vuču vašeg Volvo automobila. Uz pomoć ovog modernog, lakog držača možete ponijeti do 4 bicikla na kuki za vuču. Mogućnost naginjanja olakšava pristup prtljažniku čak i kada se na nosaču nalaze bicikla.

Podloga za prtljažnik

Ova podloga za prtljag sa zaštitnim ivicama omogućuje vam da transportujete prljav ili mokar prtljag bez ostavljanja ogrebotina ili oštećenja tapacirunga u prtljažniku. Lak je za čišćenje i prekriven površinom koja poboljšava trenje da bi se smanjio rizik od klizanja prtljaga.

Tehnologija i ozvučenje

Udobnost za dužu vožnju. Svako će iskusiti vožnju u prvoj klasi u V90 Cross Country-ju, gdje god vas i ostale putnike vaš avanturistički duh odvede.

Medijski server

Zahvaljujući ovom inovativnom uređaju, vaši putnici mogu uživo gledati i uživati u zabavnim sadržajima na do 6 različitih bežičnih uređaja. Čak i bez mobilne mreže, mogu da uživaju u filmovima, digitalnoj TV, muzici i fotografijama koje su sačuvane na USB uređaju i povezane na server.

Držač za iPad

Elegantni držač za iPad® omogućuje putnicima na zadnjem sjedištu da udobno smješteni gledaju, čitaju ili igraju se, a posjeduje i dva USB ulaza za istovremeno punjenje uređaja. Ako vam držač nije potreban, može se lako ukloniti

Crveni ključ

Ključem sa daljinskim upravljanjem možete ograničiti najveću brzinu automobila na 120km/h automatski, što ga čini savršenim rješenjem ako su vaša starija djeca novopečeni vozači. Također ograničava jačinu zvuka i podešava Adaptivni Tempomat na najveću moguću razdaljinu. Crveni ključ je također koristan i ako dajete osoblju hotela ili restorana da vam parkira auto, kao i kada ga ostavite u garaži.

Bezbijednost djece

Naše bezbjednosne inovacije čuvaju bezbijednost djece u automobilima više od pedeset godina. Mnogo toga smo naučili u tom periodu. Sa novom generacijom Volvo autosjedalica za djecu, iskoristili smo sve što smo dosad naučili, a vama omogućili da uživate u rezultatima.

Autosjedalica za djecu, autosjedalica za bebe

Osmišljeno da pruži udobnost i zaštitu bebama uzrasta do godinu dana, naša autosjedalica za djecu okrenuta unazad ima udubljen sjedalni dio, luksuzne nove presvlake i visoke bočne ograde. Velika ručka omogućuje jednostavno nošenje jednom rukom, a naslon za glavu može se prikladno podešavati sa prednje strane.

Čitaj više

Autosjedalica za djecu, okrenuta unazad

Uz više prostora za noge, dodatne položaje za podešavanje nagiba i luskuzne, nove vunene presvlake, naša autosjedalica za djecu okrenuta unazad pruža optimalnu udobnost i bezbijednost za djecu uzrasta od 9 mjeseci do 6 godina. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu i maloj težini, lako je za postavljanje, podešavanje i skidanje.

Čitaj više

Sjedište za djecu, podesiva autosjedalica

Naša podesiva autosjedalica za djecu koriste djeca uzrasta 4-10 godina pri vožnji unaprijed. Tapacirani naslon za glavu, bočne ograde i zaštita za ramena osiguravaju bezbijedno putovanje, dok su luksuzne nove vunene presvlake zadužene za udobnost.

Čitaj više

Autosjedalica za djecu, podložni jastuk sa naslonom

Autosjedalica za djecu sa dodatnom podlogom namjenjeno je djeci starosti od 4 -10 godina i osmišljeno je tako da sigurnosni pojasevi uvijek budu ispravno postavljeni, kako bi djeci obezbijedili isti nivo udobnosti i bezbijednosti u različitim uzrastima. Naslon se može postaviti u položaj za odmor/spavanje i ima šest različitih podešavanja visine.

Čitaj više

Naše inovacije

Sve što radimo se vrti oko ljudi i svaka inovacija je napravljena da vam olakša i poboljša život. Posebno smo ponosni na naša dostignuća u efikasnoj upotrebi energije, povezanosti i bezbijednosti. Naša dostignuća u ovim oblastima smo nazvali: Drive-E, Sensus i IntelliSafe.