PONOVO OTKRIJTE ŽELJU

Svestran, prostran i elegantan. V90 je luksuzna, moderna verzija kultnoga Volvo karavana.

Vanjski izgled

Opcije za stiliziranja spoljašnjosti novog V90 su napravljene kako bi naglasile dinamičnu eleganciju ovog automobila.

Karoserija sa hromiranim detaljima

Dizajniran ekskluzivno za V90, ovaj elegantni i dinamični paket stajlinga karoserije uključuje spojler za prednji branik usklađen sa bojom karoserije, jedinstvene ploče za pragove sa hromiranim umecima, jedinstvene dvojne ispušne cijevi i difuzor u boji karoserije sa hromiranim detaljima.

Ispušne cijevi, dvojne integrirane i difuzor

Ove jedinstvene dvojne ispušne cijevi i difuzoro u boji karoserije i hromiranim elementima su posebno dizajnirani da se uklope sa spoljašnjosću vašeg V90. Stvarajući iluziju četiri ispušne cijevi, dvojne ispušne cijevi daju automobilu dominantniju pojavu i naglašavaju njegov elegantni, a ipak sportski karakter.

Zaštita za branik

Ova ekskluzivna zaštita za branik od nehrđajućeg čelika štiti branik vašeg V90 od ogrebotina koje mogu nastati pri ubacivanju i vađenju prtljaga. Branik je izrađen u premijum visokom sjaju i specijalno prilagođen ostalim ekskluzivnim detaljima V90 karoserije.

21” aluminijumski naplatci sa 10 krakova

Ovi ekskluzivni 21" naplatci sa 10 otvorenih krakova, model turbina, brušenih ivica, tonirane sive boje su specijalno dizajnirani da bi proizveli elegantan i luksuzan izgled. Svaki točak je detaljno testiran na otpor pri kotrljanju i izdržljivost, kao i na reakcije na putu pri različitim vremenskim uslovima.

Kućište ključa u bijeloj koži

Kućište ključa izrađeno u bijeloj koži visokog kvaliteta je ekskluzivno dizajnirano kako bi se uklopilo sa enterijerom vašeg Volvo automobila. Ručno izrađeno sa pažnjom i preciznošću, ovo jedinstveno kućište ključa dodaje ekskluzivan osjećaj skandinavskog luksuza i stila vašem Volvo doživljaju.

Dodajte nešto specijalno

Naši stilski dodaci i rješenja za lako pakovanje su ekskluzivno dizajnirani da vam omoguće da od vašeg V90 dobijete više.

Kapija za pse

Kapija za pse služi da zaštiti psa prilikom putovanja automobilom i predstavlja kombinaciju zaštitne rešetke, pregrade prtljažnika i podloge prtljažnika koje formiraju bezbijedan prostor za pse. Kapija za pse može da se postavi sa lijeve ili desne strane pregrade prtljažnika, ili sa obje, ako su vam potrebna dva prostora za pse. (Dostupno kasnije tokom 2016. godine)

Zaštitna ploča vrata prtljažnog prostora, osvijetljena

Ekskluzivno dizajnirana za V90 Inscription, ova elegantna, osvijetljena, zaštitna ploča od nehrđajućeg čelika štiti ivice prtljažnika pri ubacivanju i vađenju prtljaga. Kada su vrata prtljažnog prostora otvorena, integrirano LED svjetlo pruža elegantno osvjetljenje u kombinaciji sa unutrašnjim osvjetljenjem automobila. (Dostupno kasnije tokom 2016. godine)

Tehnologija i ozvučenje

Bilo da omogućuju vozaču da bude povezan ili zabavljaju putnike, naši dodaci imaju po nešto za svakoga.

Držač za iPad®.

Uz držač za iPad®, putnici na zadnjim sjedištima sada mogu udobno i bezbijedno koristiti svoje iPad uređaje. Bilo da želite da slušate muziku, gledate film ili surfate internetom, držač za iPad omogućuje putnicima na zadnjim sjedištima da u potpunosti uživaju u svakom putovanju, a posjeduje i dva ulaza za USB putem kojih istovremeno možete puniti dva uređaja.

Apple CarPlay

CarPlay preuzima aplikacije i funkcije koje koristite na vašem iPhone-u i omogućuje vam da ih koristite na centralnom displeju automobila. Možete čak koristiti SIRI funkciju za glasovno upravljanje da biste rukovali elektronskom poštom i SMS porukama, što znači da će vam sva pažnja biti na bezbijednom upravljanju vozilom.

Bezbijednost djece

Naše bezbjednosne inovacije čuvaju bezbijednost djece u automobilima više od pedeset godina. Mnogo toga smo naučili u tom periodu. Sa novom generacijom Volvo autosjedalica za djecu, iskoristili smo sve što smo dosad naučili, a vama omogućili da uživate u rezultatima.

Autosjedalica za djecu, autosjedalica za bebe

Osmišljeno da pruži udobnost i zaštitu bebama uzrasta do godinu dana, naša autosjedalica za djecu okrenuta unazad ima udubljen sjedalni dio, luksuzne nove presvlake i visoke bočne ograde. Velika ručka omogućuje jednostavno nošenje jednom rukom, a naslon za glavu može se prikladno podešavati sa prednje strane.

Autosjedalica za djecu, okrenuta unazad

Uz više prostora za noge, dodatne položaje za podešavanje nagiba i luskuzne, nove vunene presvlake, naša autosjedalica za djecu okrenuta unazad pruža optimalnu udobnost i bezbijednost za djecu uzrasta od 9 mjeseci do 6 godina. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu i maloj težini, lako je za postavljanje, podešavanje i skidanje.

Sjedište za djecu, podesiva autosjedalica

Naša podesiva autosjedalica za djecu koriste djeca uzrasta 4-10 godina pri vožnji unaprijed. Tapacirani naslon za glavu, bočne ograde i zaštita za ramena osiguravaju bezbijedno putovanje, dok su luksuzne nove vunene presvlake zadužene za udobnost.

Autosjedalica za decu, podložni jastuk sa naslonom

Autosjedalica za djecu sa dodatnom podlogom namjenjeno je djeci starosti od 4 -10 godina i osmišljeno je tako da sigurnosni pojasevi uvijek budu ispravno postavljeni, kako bi djeci obezbijedili isti nivo udobnosti i bezbijednosti u različitim uzrastima. Naslon se može postaviti u položaj za odmor/spavanje i ima šest različitih podešavanja visine.

Polestar optimizacija performansi

Drive-E je Volvov najnapredniji pogon ikad Kao rezultat, inženjeri iz Polestara su se fokusirali na 5 kritičnih oblasti performansi kada su razvijali novu generaciju Polestar optimizacija. Imali su holistički pristup i razvili su novi poboljšani softver za motor i mjenjač. Zajedno, oni pružaju brži, precizniji i intuitivniji doživljaj u vožnji.
Pronađite optimizaciju za Vaš Volvo

Naše inovacije

Sve što radimo se vrti oko ljudi i svaka inovacija je napravljena da vam olakša i poboljša život. Posebno smo ponosni na naša dostignuća u efikasnoj upotrebi energije, povezanosti i bezbijednosti. Naša dostignuća u ovim oblastima smo nazvali: Drive-E, Sensus i IntelliSafe.