Istaknute karakteristike

Otkrijte kako karakteristike povezivosti, udobnosti i sigurnosti definišu karakter limuzine S60.

Ugrađeni Google

Najbolja navigacija u klasi

Uz neprimjetno integrirane Google Mape u modelu S60, informacije o saobraćaju u stvarnom vremenu i automatsko preusmjeravanje možete stići na svoje odredište s manje problema.

Udobnost i tehnologija

Limuzina Volvo S60 s naprednim podvozjemUžitak koji uzbuđuje

Oštre i prezicne reakcije te dinamična i opuštena vožnja. Uz napredno podvozje, preostaje vam samo da potpuno uživate u vožnji.

Ruka pomoći

Naša napredna tehnologija pomoći vozaču može vam pomoći u održavanju sigurne udaljenosti od automobila ispred vas prilagođavanjem vaše brzine i održavanju automobila u sredini trake, može vas obavještavati o vremenu za nastavak vožnje te u potpunosti zaustaviti vozilo u slučaju nereagiranja vozača.

Napredni pročišćivač zraka u limuzini Volvo S60 osigurava bolji i zdraviji kvalitet zraka za vas i vaše putnike.Čistiji zrak u kabini

Napredni pročišćivač zraka u našem prvom svjetskom sistemu kvaliteta zraka sprečava ulazak do 95 posto štetnih PM 2,5 čestica u kabinu. Ovako ćete vi i vaši putnici bez obzira na uslove napolju uživati u boljem i zdravijem kvalitetu zraka. Možete nadzirati i nivoe čestica i cvjetnog praha van automobila.

Limuzina Volvo S60 s tehnologijom pomoći vozaču i pogonom na sve točkoveZadržavanje kontrole

Tehnologija pomoći vozaču i kombinovani pogon na sve točkove stvaraju odgovorno iskustvo u vožnji. Kiša ili sunce, susnježica ili snijeg – uz limuzinu S60 možete jednostavno krenuti.

Užitak koji uzbuđuje

Oštre i prezicne reakcije te dinamična i opuštena vožnja. Uz napredno podvozje, preostaje vam samo da potpuno uživate u vožnji.

Uzbudljiva reprodukcija zvuka

Osmišljeno za one koji traže savršenstvo u zvučnim performansama. Ovaj vrhunski opcioni zvučni sistem od 1400 W pruža izuzetnu jasnoću i stvarnost muzike optimizirajući detalje i rezoluciju te vam omogućava da pjesme čujete onako kako je izvođač prvobitno zamislio.

Oživite svoju muziku

15 precizno podešenih Hi-Fi zvučnika i inovativni subwoofer bez instaliranja u kućištu koji su prilagođeni arhitekturi kabine vašeg modela Volvo pružaju impresivan surround zvuk bez obzira gdje sjedite. Potpuno muzičko iskustvo koje zaista možete osjetiti.

Odaberite prostor

Jedinstvena tehnologija Room Transformation rekreira akustiku određenog prostora. Birajte između četiri različita načina za prostore (Room Modes), uključujući načine „Studio”, „Individual Stage”, „Concert Hall” i „Jazz Club”.

Zvučni sistem Bowers & Wilkins velike vjernosti

Zvučnici Bowers & Wilkins u limuzini Volvo S60

Sigurnosna asistencija

Budite samouvjereni prilikom vožnje unazad

Sistem Cross Traffic Alert s automatskim kočenjem pruža podršku vozaču prilikom vožnje unazad s ograničenim pogledom. Sistem može prepoznati vozila iza vas te po potrebi automatski prikočiti.*

* Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Cross Traffic Alert može imati ograničene funkcije u određenim situacijama. Intervencija kočenja aktivna je samo pri manjim brzinama.
** Vozila, pješaci i biciklisti koji se kreću u istom smjeru kao automobil mogu biti detektovani pod određenom brzinom i pod određenim uslovima. Sistemi za detektovanje ovise o predmetima koji su osvjetljeni te je za njihovo funkcioniranje potrebno upaliti prednja i zadnja svjetla vozila u tami. Vozač u svakom trenutku ostaje odgovoran za sigurnu vožnju.
*** Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Pomoć za upravljanje je aktivna pri brzinama između 60 i 140 km/h.

Prikazane karakteristike možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonskog sklopa.

Google, Google Play i Google Maps su zaštitni znaci kompanije Google LLC.