ISTINSKI GLOBALNI, PONOSNO SKANDINAVSKI

Naša osnovna snaga potiče od naših ljudi.

Volvo je počeo da pravi automobile 1927. godine u Geteborgu i od tada smo stalno napredovali stvarajući pri tom inovacije koje su promijenile svijet. 

Mi smo također i globalni brend sa proizvodnim postrojenjima u Švedskoj, Belgiji i Kini.

Volvo Car Grupa proizvodi asortiman premijum vozila uključujući limuzine, karavane, sportske karavane, terenska vozila i SUV automobile. 

Volvo Car Grupa (Volvo Cars) je u vlasništvu Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) iz Kine.

Volvo Cars i Volvo Grupa

Ime Volvo naziv potiče još iz davne 1915.godine, od proizvođača kugličnih ležajeva SKF 1927. osnovana je Volvo Grupa za proizvodnju vozila u Geteborgu. 


Još od 1999. godine Volvo Car Corporation više nije dio Volvo Grupe, ali Volvo Cars i Volvo Grupa još uvijek nastupaju pod istim brendom. Nova kompanija u zajedničkom vlasništvu, Volvo Trademark Holding AB, osnovana je 1999. godine sa ciljem rješavanja pitanja u vezi sa brendom za obje kompanije.


Volvo Cars je u vlasništvu Zhejiang Geely Holding iz Kine Volvo Grupa je javno preduzeće sa sjedištem u Geteborgu, u Švedskoj, čije akcije su kotirane na OMX Nordic Exchange u Stokholmu.


Volvo Cars i Volvo grupa su posebni privredni subjekti, ali sarađuju na polju istraživanja i razvoja, kao i u investicijama vezanim za brend, kao što je na primjer Volvo Ocean Race.

Upravni odbor i tim izvršnih rukovodilaca

Ponosni smo na kvalitet i količinu znanja koju posjeduju naš menadžment i odbori. Zajedno, oni imaju vijekove iskustva.

UPRAVNI ODBOR

TIM IZVRŠNIH RUKOVODILACA

Odgovorno poslovanje

Naš sveobuhvatni Kodeks ponašanja zasnovan na postojećim politikama predstavlja naš način da obezbijedimo etično i usaglašeno poslovanje. Kodeks se primjenjuje na sve u kompaniji Volvo Cars, kao i na konsultante i zaposlene agencija koje rade po nalozima kompanije Volvo Cars. Također, očekujemo da se svi naši poslovni kontakti i poslovni partneri rukovode istim ili sličnim principima koje propisuje Kodeks ponašanja. On je važan dio naše posvećenosti Održivosti.

Naša vizija i misija

Naša vizija je da budemo najnapredniji i najpoželjniji brend premijum automobila. Vjerujemo da će naš globalni uspjeh biti vođen našom željom da život ljudima učinimo manje komplikovanim, pri tom povećavajući našu posvećenost bezbijednosti, kvalitetu i životnoj sredini.

Izvještaj o održivosti

Izvještavamo o ekološkim, zdravstvenim i bezbijednosnim aspektima svojih proizvoda i proizvodnje od 2000. godine, prije nego što je to ozvaničeno 2003. godine. Upoznajte se sa našim posljednjim Izvještajem o održivosti koji je pripreman u skladu sa međunarodnim smjernicama za izvještavanje Globalne inicijative za izvještavanje (GRI).
Sustainability Report

Finansijski izvještaji

Transparentno izvještavamo sve spoljne zainteresovane strane o svojim finansijskim rezultatima. Najnovije informacije o ukupnom tržišnom rezultatu kompanije Volvo Cars možete vidjeti u  dijelu sa finansijskim izvještajima.

Naš svijet

2015

Prodaja po modelima

XC60

159 617 prodatih automobila

V40

83 357 prodatih automobila

S60

63 314 prodatih automobila (uključujući S60 L)

V60

51 333 prodatih automobila

Potpuno novi XC90

40 621 prodat automobila

XC70

30 175 prodatih automobila

V70

27 841 prodat automobila

V40 CC

23 274 prodatih automobila

S80

10 330 prodatih automobila (uključujući S80 L)

V60 CC

10 008 prodatih automobila

Classic XC90

2 481 prodat automobila

S60 CC

764 prodatih automobila

Naša posvećenost izvrsnosti

Kompanija Volvo Cars je posvećena kvalitetu i očuvanju životne sredine. Dokaz tome su certifikati koje posjedujemo za sve naše glavne globalne aktivnosti - ISO 9001 (kvalitet) i 14001 (Životna sredina). Sarađujemo sa spoljnim zainteresovanim stranama kako bismo obezbijedili ispunjavanje internih i industrijskih standarda, i stalno težimo tome da uradimo još više.
FIND OUT MORE ABOUT OUR GLOBAL ISO CERTIFICATES

"Recite nam"

Svi koji rade u ili za kompaniju Volvo Cars treba slobodno da postavljaju pitanja ili izražavaju zabrinutost o etičkim pitanjima ili slučajevima neusklađenosti poslovanja. Mi podržavamo kulturu otvorenosti, integriteta i pouzdanosti. Ukoliko želite da prijavite kršenje našeg Kodeksa ponašanja, možete da podnesete izvještaj.

TELL US