ISTINSKI GLOBALNI, PONOSNO SKANDINAVSKI

Naša osnovna snaga potiče od naših ljudi.

Volvo je počeo da pravi automobile 1927. godine u Geteborgu i od tada smo stalno napredovali stvarajući pri tom inovacije koje su promijenile svijet. 

Mi smo također i globalni brend sa proizvodnim postrojenjima u Švedskoj, Belgiji i Kini.

Volvo Car Grupa proizvodi asortiman premijum vozila uključujući limuzine, karavane, sportske karavane, terenska vozila i SUV automobile. 

Volvo Car Grupa (Volvo Cars) je u vlasništvu Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) iz Kine.

Volvo Cars i Volvo Grupa

Ime Volvo naziv potiče još iz davne 1915.godine, od proizvođača kugličnih ležajeva SKF 1927. osnovana je Volvo Grupa za proizvodnju vozila u Geteborgu. 


Još od 1999. godine Volvo Car Corporation više nije dio Volvo Grupe, ali Volvo Cars i Volvo Grupa još uvijek nastupaju pod istim brendom. Nova kompanija u zajedničkom vlasništvu, Volvo Trademark Holding AB, osnovana je 1999. godine sa ciljem rješavanja pitanja u vezi sa brendom za obje kompanije.


Volvo Cars je u vlasništvu Zhejiang Geely Holding iz Kine Volvo Grupa je javno preduzeće sa sjedištem u Geteborgu, u Švedskoj, čije akcije su kotirane na OMX Nordic Exchange u Stokholmu.


Volvo Cars i Volvo grupa su posebni privredni subjekti, ali sarađuju na polju istraživanja i razvoja, kao i u investicijama vezanim za brend, kao što je na primjer Volvo Ocean Race.

Upravni odbor i tim izvršnih rukovodilaca

Ponosni smo na kvalitet i količinu znanja koju posjeduju naš menadžment i odbori. Zajedno, oni imaju vijekove iskustva.

UPRAVNI ODBOR

TIM IZVRŠNIH RUKOVODILACA

Odgovorno poslovanje

Naš sveobuhvatni Kodeks ponašanja zasnovan na postojećim politikama predstavlja naš način da obezbijedimo etično i usaglašeno poslovanje. Kodeks se primjenjuje na sve u kompaniji Volvo Cars, kao i na konsultante i zaposlene agencija koje rade po nalozima kompanije Volvo Cars. Također, očekujemo da se svi naši poslovni kontakti i poslovni partneri rukovode istim ili sličnim principima koje propisuje Kodeks ponašanja. On je važan dio naše posvećenosti Održivosti.

Naša vizija i misija

Naša vizija je da budemo najnapredniji i najpoželjniji brend premijum automobila. Vjerujemo da će naš globalni uspjeh biti vođen našom željom da život ljudima učinimo manje komplikovanim, pri tom povećavajući našu posvećenost bezbijednosti, kvalitetu i životnoj sredini.

Izvještaj o održivosti

Izvještavamo o ekološkim, zdravstvenim i bezbijednosnim aspektima svojih proizvoda i proizvodnje od 2000. godine, prije nego što je to ozvaničeno 2003. godine. Upoznajte se sa našim posljednjim Izvještajem o održivosti koji je pripreman u skladu sa međunarodnim smjernicama za izvještavanje Globalne inicijative za izvještavanje (GRI).
Sustainability Report

Finansijski izvještaji

Transparentno izvještavamo sve spoljne zainteresovane strane o svojim finansijskim rezultatima. Najnovije informacije o ukupnom tržišnom rezultatu kompanije Volvo Cars možete vidjeti u  dijelu sa finansijskim izvještajima.

Naš svijet

2015

Prodaja po modelima

Naša posvećenost izvrsnosti

Kompanija Volvo Cars je posvećena kvalitetu i očuvanju životne sredine. Dokaz tome su certifikati koje posjedujemo za sve naše glavne globalne aktivnosti - ISO 9001 (kvalitet) i 14001 (Životna sredina). Sarađujemo sa spoljnim zainteresovanim stranama kako bismo obezbijedili ispunjavanje internih i industrijskih standarda, i stalno težimo tome da uradimo još više.
FIND OUT MORE ABOUT OUR GLOBAL ISO CERTIFICATES

"Recite nam"

Svi koji rade u ili za kompaniju Volvo Cars treba slobodno da postavljaju pitanja ili izražavaju zabrinutost o etičkim pitanjima ili slučajevima neusklađenosti poslovanja. Mi podržavamo kulturu otvorenosti, integriteta i pouzdanosti. Ukoliko želite da prijavite kršenje našeg Kodeksa ponašanja, možete da podnesete izvještaj.

TELL US