Znanje je ključno za bezbijednost automobila

Bezbjedniji automobili kroz učenje

U kompaniji Volvo Cars uvijek smo težili tome da pravimo najbezbjednije automobile. To ostvarujemo učenjem iz života, iz tehnologije i od nas samih.

Krug života

Koristimo podatke iz stvarnih saobraćajnih nezgoda, rigorozna istraživanja i ispitivanjama da bismo naše automobile učinili još bezbjednijim. Svaki novi automobil je napravljen korištenjem znanja stečenih na prethodnim modelima, ovaj proces stalnog usavršavanja i poboljšavanja zovemo Krug života.

Težimo ka nuli

Thomas Broberg, M.Sc. Direktor Sektora za bezbjednosne strategije i zahtjeve u kompaniji Volvo Cars, objašnjava kako radimo ka ostvarenju Vizija sigurnosti kompanije Volvo Cars.

Jan Ivarsson - Viši tehnički savjetnik za bezbijednost

Vizija sigurnosti kompanije Volvo Cars predstavlja način razmišljanja i rada. To je kao mantra kompanije

Lokalna saradnja za globalnu viziju

Da bismo ostvarili Vizija sigurnosti kompanije Volvo Cars nije dovoljno samo da napravimo najbezbjednije automobile, mi sarađujemo da bismo pomogli planiranje bezbijednijih puteva i saobraćajne infrastrukture, što će također sačuvati živote. Radeći sa Švedskom upravom za transport u našoj zemlji stvorili smo model za globalnu saradnju među proizvođačima automobila i organa koji se bave pitanjima transporta.

Otvaramo vrata Volvo Cars centra za bezbijednost

Svaki novi Volvo daje Vam nevjerovatan standard zaštite, zahvaljujući pionirskom radu našeg Centra za bezbijednost. Ovdje sprovodimo više od 300 testova pri sudaru godišnje i na hiljade sudara uz pomoć kompjuterskih simulacija.


AstaZero - novi svijet bezbijednosti

Kompanija Volvo Cars je partner sa AstaZerom, prvim svjetskim centrom za testiranje koji simulira stvarni saobraćaj. Ovaj objekat, opremljen po posljednjoj tehnologiji i otvoren 2014.godine, može da ponovi brojne stvarne situacije iz saobraćaja i idealno je mjesto da za fino podešavanje naše IntelliSafe tehnologije. Biće nam glavni pomagač u ostvarivanju Vizija sigurnosti kompanije Volvo Cars.