Drive-E

Efikasna snaga, bez kompromisa

Naši novi, inovativni pogonski sklopovi ostvaruju savršenu ravnotežu između snage i efikasnosti, što vam omogućuje uživanje u vožnji koje očekujete od Volvo automobila nevjerovatno nisku emisiju i malu potrošnju goriva.

Mi kombinujemo lake motore sa super-punjenjem, turbo-punjenjem i elektrifikacijom kako bismo dobili izvanredne performanse uz manji uticaj na okolinu. Inteligentna tehnologija vam daje najbolje od svih svjetova. Zovemo je Drive-E.

Responzivna snaga

Naši Drive-E pogoni uključuju neke od najsnažnijih četvorocilindričnih motora na svijetu. Ova nova porodica pogonskih sklopova koristi super-punjenje i turbo-punjenje, kao i napredne prijenosne sisteme, kako bi obezbijedili odgovarajuću snagu uz manju potrošnju goriva i emisiju ispušnih plinova. Elektrifikacija nam omogućuje da postignemo još više. U Power režimu rada XC90 T8 Twin Engine plug-in hibrid ubrzava od 0-62mph za samo 5,9 sekundi, što ga čini pravim automobilom visokih performansi.

Čista efikasnost

Poboljšanjem potrošnje goriva i maksimalnim umanjivanjem CO2emisije, Drive-E tehnologija umanjuje vaše troškove i negativni uticaj na okolinu.

Drive-E pogonski sklopovi postavljaju nove standarde za efikasnost, čineći naše automobile prijatnijim za vožnju i boljim prema svijetu oko nas. Oni su u samom centru naše vizije održivosti i kreiranja automobila koji su Dizajnirani po vama.

Twin Engine motor - performanse bez kompromisa

Naši Twin Engine modeli imaju plug-in hibridne pogone koji vam pružaju besprijekorne performanse, nultu emisiju štetnih gasova i režim vožnje koji će odgovarati svim potrebama. Oni su naši najsnažniji, ali ipak automobili sa najmanjom potrošnjom goriva, a zadržali su i bezbijednost, luksuz, kao i prostranost. Twin Engine modeli odražavaju Drive-E filozofiju do vrhunca i čine svako vaše putovanje posebnim.

Budućnost je električna

Elektrifikacija nam pomaže da napravimo automobile koji su luksuzni, efikasni i imaju nultu emisiju ispušnih plinova. To je razlog zašto planiramo potpuno novi opseg plug-in hibridnih modela i zašto je nova generacija automobila od starta projektovana za elektrifikaciju. Kao i uvijek, mi planiramo daleko unaprijed i radimo na načinima da unapijedimo život u budućnosti.

Naše inovacije

Sve što radimo se vrti oko ljudi i svaka inovacija je napravljena da vam olakša i poboljša život. Posebno smo ponosni na naša dostignuća u efikasnoj upotrebi energije, povezanosti i bezbijednosti. Naša dostignuća u ovim oblastima smo nazvali: Drive-E, Sensus i IntelliSafe.