12:30 AM | February 8 2016

Novi pristup mobilnosti

Uvođenje automatizacije u transportne sisteme će naše svakodnevno putovanje učiniti efikasnim i održivim. Automobili koji se sami parkiraju riješiće neprilike oko parkiranja, taksi vozila bez vozača će omogućiti svima da budu pokretni a novi poslovni modeli za mobilnost će sa lakoćom graditi vaše optimalno putovanje. Uvođenje automatiziranih transportnih sistema, kao što su samovozeći automobili, će sigurno promijeniti mobilnost u gradovima.
Ovo je bila glavna tema tokom prvog "Drive Sweden" godišnje skupćine održane u Volvo Cars. Catharina Elmsäter-Svärd, predsjedavajuća, i Jan Hellåker, direktor programa, vodili su sastanak kako bi se zadržao fokus i tok prezentacija i diskusija.

"Drive Sweden" je švedski program strateških inovacija. Pokrenula ga je švedska vlada 2015. godine sa ciljem održavanja vrhunskog nivoa bezbijednosti i pažnje za životnu sredinu.

Tokom sljedećih godina program Drive Sweden će pokrenuti i podržati mnoge nove projekte koji će pomoći da autonomna vožnja postane stvarnost. Uz "Drive Me" testiranje samovozećih automobila u Geteborgu ova inicijativa će našim budućim kupcima pojednostaviti svakodnevni život i gradove učiniti podesnijim za stanovanje. Za više informacije o programu Drive Sweden kliknite ovdje.

VIJESTI O AUTONOMNOJ VOŽNJI

Otkrijte više o samovozećim automobilima i autonomnoj vožnji sa Volvo automobilima

Arhiva