9:00 AM | September 29 2016

Kako će samovozeći automobili razmišljati unaprijed da bi sačuvali vašu bezbijednost

Mattias Brännström, viši istraživač u Volvo Cars objašnjava kako će autonomni Volvo automobili biti naučeni da razmišljaju unaprijed kako biste bezbijedno stigli na odredište

Kako ćete obezbijediti da autonomni automobili voze bezbijedno?

''Ključno je spaziti potencijalnu opasnost i pobrinuti se da ne dođemo u situaciju gdje je nesreća neizbježna. Volvo Cars je zaista dobar na polju aktivne bezbijednosti: izbjegavanje sudara i upozoravanje. Ali sadašnji sistemi su reaktivni - ne planiraju unaprijed. Njihov posao je da sačuvaju vozača koji se našao u nevolji i učiniće sve da spriječe neprijatan događaj.

"U slučaju autonomne vožnje, moramo da razmišljamo drugačije. Sistemi bezbijednosti moraju biti proaktivni, ne samo reaktivni. Naša autonomna vozila neće reagirati samo na ono što mogu da vide, već i na potencijalne opasnosti, koje još nisu uočene."

Šta to znači u praksi?

"To znači da ako se približavamo drugom vozilu koje stoji pored puta, moramo da vodimo računa da ne vozimo previše brzo ili too agresivno. Neko iz automobila može otvoriti vrata ili se iza njega može pojaviti pješak. Znamo mogućnosti naših vozila, pa stoga možemo proračunati prostor potreban da bi se izbjegao sudar ukoliko se okolnosti naglo promijene. To znači da sebe nećemo dovesti u situaciju koja je naizgled bezazlena, a zapravo nas može dovesti u opasnost. U isto vrijeme, ne želimo da budemo previše oprezni. Izazov je omogućiti vožnju sa udaljenosti koja je i mala i bezbijedna u isto vrijeme."

Šta je zapravo bezbijednosna zona?

"To znači dati sebi dovoljno vremena i prostora da reagiramo kada se desi nešto neočekivano, a kako bi naš sistem mogao da se uključi i spriječi sudar. Stalno izračunavamo bezbijedne udaljenosti za veliki broj potencijalnih opasnosti i spremni smo da po potrebi primijenimo rezervna rješenja. Dakle, možemo usporiti, upravljati ili ubrzati u zavisnosti od situacije. Pošto znamo mogućnosti automobila, mi tačno znamo kolika ta udaljenost mora da bude. " Naš cilj je da napravimo auto koji će voziti bezbjednije od čovjeka", kaže Mattias Brännström. "Zamislite da vozite pored škole. Kao odgovoran vozač, smanjićete brzinu jer ste svjesni toga da se iznenada i niotkuda može pojaviti dijete. Dajete sebi dovoljno prostora i vremena da zakočite ukoliko se to dogodi - to je vaša bezbjednosna zona. Mi upravo to radimo."

Kako to funkcioniše?

"Imamo algoritme u koje se učitava mnogo podataka iz senzora naših automobila. Znamo gdje se nalazimo, kuda idemo i gdje su ostali učesnici u saobraćaju. Potom proračunavamo čitav spektar potencijalnih putanja ostalih učesnika u saobraćaju. Nekada se ponašaju onako kako očekujemo, nekada ne - uvijek je moguće da će se neki učesnik u saobraćaju napraviti grešku ili se iznenada pojaviti. Drugim riječima, uzimamo u obzir neizvjesnost budućih događaja i sposobnost senzora. Pri manevrisanju moramo biti svjesni toga da se okolnosti mogu naglo promijeniti. A moramo biti svjesni i toga da su ljudske reakcije nešto sporije od reakcije autonomnog Volvo automobila."

Da li buduće Volvo automobile učite da voze defanzivno?

"Da, ovo kompaniji u Volvo Cars nazivamo preventivnom bezbijednosti. Bezbijedna vožnja ne predstavlja preveliki izazov ukoliko nema prepreka i drugih učesnika u saobraćaju. Ali voziti bezbijedno u gustom saobraćaju je mnogo teže. Ono što je sjajno kod Volvoa je to što zahvaljujući našim sistemima aktivne bezbijednosti već imamo mnogo znanja o izbjegavanju kritičnih situacija. I možemo da nadogradimo to znanje razvijanjem tehnologije za opreznu vožnju."

Kako omogućiti bezbijednu vožnju u gustom saobraćaju?

"Princip je zaista jednostavan. Napravićemo bezbjednosnu marginu za funkcije Autopilota, kao na primjer za prestrojavanje. Mora postojati dovoljno prostora i biti zadovoljena margina bezbijednosti da bi Autopilot izveo ovaj manevar. Ukoliko margina nije zadovoljena, nema promjene saobraćajne trake. Nećemo dati dozvolu."

Dakle, bezbjednosni aspekt Autopilota je zadužen za to?

"Na neki način, da. On je kao instruktor vožnje. Mi izračunavamo marginu, dajemo savjet i mi reagiramo. Ukoliko se auto ne ponaša adekvatno, možemo da se uključimo i izbjegnemo rizičnu situaciju. A sve se to događa bez znanja osobe u automobilu. Naš cilj je lagodan i siguran osjećaj vožnje - kao sa dobrim profesionalnim vozačem." 

VIJESTI O AUTONOMNOJ VOŽNJI

Otkrijte više o samovozećim automobilima i autonomnoj vožnji sa Volvo automobilima

Arhiva