Koncept 26

Predstavljamo novi simbol automobilske slobode


Vožnja ponovo dobija smisao

Automobili su oduvijek bili simbol slobode. Danas je ta sloboda dovedena u pitanje zbog gustog i nepredvidivog saobraćaja sa kojim su vozači suočeni. Mi u Volvu vjerujemo da će autonomna vožnja vratiti tu slobodu tako što će omogućiti vozačima da sami odluče kako će provesti svaki trenutak u automobilu. Ovo je suština Koncepta 26.Sloboda izbora

Tri režima rada u okviru Koncepta 26 su posebno projektovani da vam vrijeme u automobilu učine što smislenijim. Bilo da se vozač odluči da sam upravlja ili to prepusti automobilu, unutrašnjost se transformiše i kreira savršeno okruženje.

Drive

Kada je vozač potpuno usredsrijeđen na vožnju, može se posvetiti uživanju u samom otvorenom putu.

Create

Sjedište se pomijera od volana dajući vozaču prostora da obavlja pozive, piše mejlove ili gleda filmove i emisije.

Relax

Sjedište se pomijera od volana dajući vozaču prostora da obavlja pozive, piše mejlove ili gleda filmove i emisije.

Hakan Samuelsson - Predsednik i glavni izvršni direktor Volvo Cars Grupe

Volvo će preuzeti punu odgovornost kada god je neki od naših automobila u autonomnom režimu. Mi smo jedni od prvih proizvođača automobila na svijetu koji su dali takvo obećanje.

IntelliSafe Autopilot

Interfejs autopilota je razvijen tako da olakša prenos kontrole između vozača i automobila. U autonomnom režimu, vozač uvijek može vidjeti koje će radnje auto izvesti, bilo da je to mijenjanje trake ili preticanje. Što znači da vozač ne smije da bude iznenađen ili uplašen od njegovih manevara ili ponašanja.

Kontrolirajte vrijeme

Time Circle prikazuje količinu preostalog vremena za autonomnu vožnju, dajući vozačima strateški nivo kontrole nad njihovim putovanjem. To bi moglo značiti biranje dužeg puta jer omogućuje više vremena za vožnju.

Prava inovacija

Tehnologija čiji je rezultat IntelliSafe Autopilot će biti testirana u Pilot Me probnom ispitivanju koji će početi 2017. godine u Geteborgu. Ukupno 100 kupaca će biti dio probnog ispitivanja koje će imati za cilj validaciju ove tehnologije. Kada se to završi, nastaće InetlliSafe Autopilot.

Napredna tehnologija koja se krije iza Autopilota se već koristi u okviru funkcije Pilot Assist, koja se nalazi u novom XC90.

Pridružite se putovanju

Saznajte više o narednoj generaciji Volvo automobila.

Naše inovacije

Sve što radimo se vrti oko ljudi i svaka inovacija je napravljena da vam olakša i poboljša život. Posebno smo ponosni na naša dostignuća u efikasnoj upotrebi energije, povezanosti i bezbijednosti. Naša dostignuća u ovim oblastima smo nazvali: Drive-E, Sensus i IntelliSafe.