Samovozeći automobili i zašto će promijeniti svijet

Samovozeći automobili: bolji način putovanja

Samovozeći automobili će napraviti revoluciju u društvu, poboljšati svjetsku ekonomiju i promijeniti način na koji upravljate svojim vremenom. To će biti najveća promjena u ličnom transportu još od kada je prije 130 godina nastao prvi automobil. Mislimo da će rezultati biti nevjerovatni.

Šest načina na koji će autonomna vožnja unaprijediti vaš život

Povratite svoje vrijeme

U samovozećem automobilu moći ćete da provodite vrijeme tokom putovanja na posao onako kako želite. Moći ćete da čitate knjigu, radite, gledate film ili čak da naučite nešto novo. Pošto prosječno putovanje do posla traje oko 50 minuta, ovo će imati veliki uticaj na naše živote.

Uštedite gorivo

Samovozeći automobil će u režimu autonomne vožnje vjerovatno trošiti manje goriva. On će znati gdje se nalazi i šta se nalazi ispred njega, te će moći da optimalno da koristi kočnice, pogonski sklop i prijenos kako bi napredovao što laganije.

Bezbednija putovanja

Potpuno autonomni automobili će biti bolji u izbegavanju potencijalnih sudara čak i od današnjih Volvo automobila. Skoro sve saobraćajne nezgode su prouzrokovane ljudskom greškom, tako da će putovanja postati bezbednija za sve.

Sjedite i opustite se

U autonomnom automobilu ćete moći stvarno da se opustite. Vaš automobil će moći da vozi u dosadnim dijelovima vašeg puta na posao, a duga putovanja će biti lagana, tako da ćete na vaše odredište uvijek stizati odmorni.

Uvijek nađite parking mjesto

U budnoćnosti ćete moći da dopustite automobilu da se sam parkira, dok vi obavljate druge stvari. Autonomni automobili će moći sami da nađu mjesto za parking i da se parkiraju, pa čak i da vas prethodno ostave tamo gdje želite da izađete.

Niže premije osiguranja

Premije osiguranja za samovozeće automobile bi mogle biti mnogo niže u budućnosti. Autonomna tehnologija se ne umara i na opada joj pažnja, što će značajno umanjiti šansu da dođe do skupog sudara.