AUTONOMNI AUTOMOBILI - VOLVO CARS STRATEGIJA

Autonomno za ljude

Razvijamo autonomne automobile zato što će oni koristiti čitavom čovječanstvu, počevši od naših kupaca do svih ostalih stanovnika naše planete. Mnoge prednosti autonomnog automobila- od sprečavanja gužvi u saobraćaju do čistijih gradova- učiniće svima život boljim. Tehnologija je sredstvo za postizanje cilja, a ne sam cilj.

Uskoro sa vama

Autonomna tehnologija će izaći iz oblasti konceptnih automobila kada započne probni istraživanje Drive-Me 2017. godine. Ono što naučimo iz tog probnog perioda će pomoći kompaniji Volvo Cars da proizvede vozila koja omogućuju ljudima da uživaju u svim prednostima autonomne vožnje.

Povratak slobode

Razvijajući automobile koji će vam omogućiti da povratite kontrolu nad svojim vremenom, stvorićemo nove automobile budućnosti. Počeli smo da pravimo automobile da bismo ljudima omogućili slobodu putovanja, Naša autonomna tehnologija će im osloboditi vrijeme.

Bezbjednija budućnost

Vodeća pozicija kompanije Volvo Cars na polju bezbijednosti je rezultat kontinuiranog inoviranja koje nastaje iz naše posvećenosti da puteve učinimo bezbjednijim za sve. Autonomna tehnologija je sljedeći veliki korak naprijed. Ona će ojačati našu poziciju i pomoći nam da ostvarimo našu dugoročnu viziju dizajniranja automobila koji se ne sudaraju.


Timski rad

Uključivanje društva i raznih organizacija u razvijanje autonomne vožnje će nam omogućiti da od samog početka to uradimo kako treba. Da bismo otkrili uticaj autonomne vožnje i šta je potrebno bi ona funkcionirala u stvarnom svijetu, na projektu Drive-Me sarađujemo sa drugim učesnicima, kao što su Grad Geteborg i nadležni organi Švedske za puteve.