Originalna dodatna oprema

S našom stilskom dodatnom opremom možete opremiti svoj Volvo kako bi odgovarao vašem stilu i preferencama. Kako bismo podržali vaš jedinstven stil života, stvorili smo niz pametnih rješenja koje će obogatiti svako putovanje - izbor je vaš. Naši automobili utjelovljenje su skandinavskog dizajna. Spajaju ljepotu i jednostavnost te kombinuju autentične materijale sa majstorskom izradom kako bi stvorili proizvod koji obogaćuje vaš svakodnevni život. Volvo Kolekcija donosi broj posebno odabranih proizvoda s istom svrhom. Materijali i proizvodi odlikuju se najvišom kvalitetom - svaki dio je primjer modernog, svakodnevnog luksuza. Bilo da ste kod kuće, na poslu ili putovanju, Volvo Kolekcija daje moderan skandinavski štih vašem životu i savršen je dodatak vašem automobilu.

Aluminijski nosac za bicikl185,00 KM

Električna preklopna kuka za XC90, XC60, XC40

Svaka Volvo kuka je dizajnirana za vaš Volvo. Ona je integralni dio konstrukcije vozila i testirana je za najstrožije sigurnosne i funkcionalne standarde. Sa električno sklopivom kukom ne morate se saginjati ispod vozila kako bi odvojili ili uklonili kuku. Kuka se stavlja u funkciju pritiskom na dugme u prtljažniku. Jednostavan potez ruke stavlja kuku u zaključani položaj.

od 1.710,00 KM

Integracija pametnog telefona na XC40

Inegracija pametnog telefona sastoji se od aplikacija Apple CarPlay i Android Auto, što znači da možete koristiti svoj pametni telefon u autu na siguran način. Ova tehnologija omogućava vam da upravljate funkacijama svog telefona uz pomoć glasa, kontrola na upravljaču ili na središnjem ekranu automobila. Integracijom funkacija telefona i automobila lakše je pisati tekstualne poruke, obavljati pozive i navigirati. Integracija pametnog telefona podržava i druge aplikacije koje imate instalirane na svom telefonu, poput Spotifyja na primjer.

680,00 KM

Kamera za pomoć pri parkiranju unazad za XC40

Zadnjom parking kamerom povećavate vidno polje iza vozila te imate opciju "očiju na potiljku" dok se parkirate. Kamera, koja je gotovo nevidljivo smještena, šalje sliku na ekran Vašeg automobila. Ekran prikazuje odbojnik vozila i veliki dio prostor iza samog vozila. Napredna obrada slike izvedena je tako da bude što realnija. Linije na ekranu prikazuju vanjske dimenzije automobila te kako će se automobil pozicionirati ovisno o uglu volana.

870,00 KM

Komplet gumenih tepiha za putničku kabinu

Komplet gumenih tepiha za pod putničkog prostora vozila. Tepisi su napravljeni od meke i fleksibilne plastike pa ostavljaju utisak gume. Tepisi imaju podignute ivice uokolo, što daje zaštitu od vlage i prljavštine za unutrašnjost vozila.
Tepisi i bojom i oblikom odgovaraju unutrašnjosti automobila. Laki su za instalaciju i čvrsto prijanjaju uz pod, pričvrščeni su integrisanim kopčama kroz otvore za instalaciju koji su zaštićeni od prodora vode. Lako ih je ukloniti i isprati vodom.

od 150,00 KM

Krovna kutija Space design 420, crna

Ova se kutija može otvoriti s obje strane zahvaljujući sistemu Dual Opening. Aerodinamični dizajn i niz praktičnih specijalnih funkcija zajedno sa darežljivim mjerama znači da se radi o krovnoj kutiji u klasi za sebe.

940,00 KM

Krovna kutija, Sport time 2003, Crna

Ovo je funkcionalna krovna kutija za sve vaše potrebe. Obilježena je dizajnom sa spuštenim dnom pa se integrira u oblik automobila.

675,00 KM

Krovna kutija Volvocars dizajna

Krovna kutija dizajnirana u Volvocars ima volumen od 430 litara. Njen aerodinamični dizajn smanjuje otpor zraka, a sportski izgled je naglašen sjajnom crnom bojom.

1.890,00 KM

Krovni nosači za sve aktualne Volvo modele

Na krovni nosač možete brzo i lako instalirati Volvo krovne kutije, nosač bicikla ili bilo koju drugu sportsku opremu.

340,00 KM

Nosač naočala u boji unutrašnjosti

Praktičan i funkcionalan nosač naočala za najbolju moguću pohranu vaših naočala. Nosač se jednostavno montira na ručku na stropu kod prednjih sjedala. Polako otpuštajuća opruga poklopca omogućava vam upotrebu nosača jednom rukom. Prikladno za većinu modela naočala.

60,00 KM

Nosač za kuku, za dva bicikla

Siguran i moderan nosač za prijevoz dva bicikla koji je jako praktičan i lagan za upotrebu na vozilima s kukom. Lako se i brzo montira na kuku za vuču i lako se tovari, pošto je visina utovara mala. Nosač ima držač okvira obložen gumom i remene sa zubcima za maksimalno sigurno držanje okvira i točkova bicikla. Držači okvira bicikla mogu se lako ukloniti ili vratiti na svoje mjesto jednim pokretom ruke.

690,00 KM

Nosač za kuku, za električne bicikle

Ovo je siguran sistem za transport, posebno dizajniran sa povećanom nosivošću. Sa širokim rasponom između ležišta za točkove, ovaj nosač je idealan za prijevoz električnih bicikala. Nosač je moguće nagnuti, što vam daje pristup prtljažnom prostoru i dok su bicikli na nosaču. Preklapanje nogom vam omogućuje slobodne ruke za pridržavanje bicikala dok preklapate nosač.

970,00 KM

Preklopivi nosač za kuku, za dva bicikla

Izuzetno kompaktan nosač za dva bicikla sa patentiranim dizajnom. Nosač se može instalirati unutar nekoliko sekundi jer ima jednostavni sistem sa dva koraka u koaj se najprije rasklopi i onda je spreman za korištenje. Nosač vam daje slobodu da povezete svoj bicikl i na kraća i na duža putovanja. Kada nije u upotrebi, nosač se može preklopiti i pohraniti u automobilu ili kod kuće.

970,00 KM

Sklopivo sjenilo za vjetrobransko staklo, dostupno za različite modele

tokom vrućih dana. Sjenilo je lijepo dizajnirano i odgovara vašem modelu automobila. Lako se postavlja na unutarnju stranu vjetrobrana i osigurava se sa preklopnim sjenilima vašeg vozila.

150,00 KM

Zaštitna presvlaka za prednje sjedište za XC90, XC60, S60, S90, V90/CC, V60/CC

Reverzibilna zaštita za sjedište, dizajnirana za prednja sjedišta automobila. Zaštitna presvlaka za prednje sjedište je praktična oprema za imati pri ruci, na primjer nakon treninga ili šetnje šumom. Zaštita je optimizovana za sjedište sa proširivim sjedećim dijelom.
Gornja i donja strana ove dvostrane presvlake ima različita svojstva. Jedna strana se sastoji od izdržljive pletene i udobne tkanine dok druga strana ima funkciju odbijanja vode. Obe strane se mogu jednostavno očistiti brisanjem nakon upotrebe.
Zaštitna presvlaka se jednostavno namješta tako što se objesi preko naslona za glavu, lagano povuče dole i zatim pričvrsti između naslona za leđa i sjedećeg dijela. Jednostavno se uklanja i može se skladištiti u prtljažniku.

185,00 KM