Blagi hibridi

Naš asortiman blagih hibrida i ostalih pogonskih sklopova

Dizajnirani da vas pokrenu. Upoznajte naše ostale pogonske sklopove, uključujući blage hibride za uštedu goriva i besprijekornu vožnju.

Moćan i efikasan

Uživajte u odazivnoj i sigurnoj vožnji. Zahvaljujući efikasnim pogonskim sklopovima i dostupnom pogonu na sva četiri točka, naši su automobili dizajnirani da poboljšaju svako putovanje.

Vođeni odgovornošću

Otkrijte naše blage hibride. Električna snaga pruža podršku motoru za nesmetan i snažan pogon uz manji uticaj na okolinu.

Vaša sigurnost je na prvom mjestu

Koji god model Volvo da izaberete, budite sigurni da je to jedan od najsigurnijih automobila na cesti. Svi modeli se standardno isporučuju s najnovijom sigurnosnom tehnologijom.

Volvo V90 Cross Country

Uz elegantan dizajn i kapacitet za sve vrste puteva, naš prostrani V90 Cross Country model je stvoren da vam pruži sigurno, udobno i uzbudljivo iskustvo u svim uslovima. Krenite na put sa stilom uz ovaj svestrani crossover model s pogonom na sva četiri točka, s pogonskim sklopom blagog hibrida koji štedi gorivo i upustite se u avanturu.

Opcije pogonskih sklopova

Blagi hibrid

Naši blagi hibridi unose lakoću i električnu snagu u vašu vožnju. Baterija od 48 V i integrirani pokretni generator podržavaju motor s unutrašnjim sagorijevanjem za smanjene emisije ispušnih plinova. Nema potrebe za punjenjem, pri svakom kočenju baterija se napaja obnovljenom kočionom energijom.

Motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Naši kompaktni, lagani benzinski i dizel motori odlikuju se naprednom tehnologijom s niskim trenjem za visoke performanse i finu vožnju. Odabirom vožnje u ECO načinu, motor i mjenjač se optimiziraju za maksimalan domet i efikasnost potrošnje goriva.

Želite održiviji i moćniji pogon?

Plug-in hibrid Volvo S90 se puni

Iskusite veću snagu uz manje emisije ispušnih plinova. U našoj liniji automobila Recharge pronaći ćete napredne potpuno električne i plug-in hibridne automobile. Odaberite odgovornu vožnju po svojim uslovima i uslovima budućnosti.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve modele, stiloveiopcije motora.