Punjenje vašeg Volvo automobila

Sve što trebate znati o punjenju svog automobila

Uvećani prikaz prednje lijeve četvrtine novog tamnosivog električnog automobila Volvo s kablom za punjenje uključenim u priključak za punjenje na automobilu.

Kako napuniti automobil je najvažnije pitanje za vlasnika elektrificiranog automobila. Otkrijte kako se automobil Volvo Recharge može uklopiti u vaš životni stil.

Potpuno električni

Ponekad je tišina najmoćniji put, uz nultu emisiju ispušnih plinova i manje buke pri svim brzinama. Naš potpuno električni XC40 Recharge kojeg pokreću visokonaponska baterija i dva elektromotora predstavlja korak u budućnost.

Plug-in hibrid

Manje benzina, više učinka. Kombinacija elektromotora i motora s unutrašnjim sagorijevanjem u našim plug-in hibridima Recharge vam pruža mogućnost odabira između načina vožnje Pure electric, Power i Hybrid uz punu kontrolu vožnje i manje emisije ispušnih plinova.

Naši elektrificirani pogonski sklopovi za Recharge

Nudimo dvije vrste elektrificiranih pogonskih sklopova Recharge osmišljenih da zadovolje širok spektar potreba u vožnji.

Gdje mogu puniti? Dostupnost mjesta za punjenje igra veliku ulogu u svakodnevnom životu vlasnika električnog automobila.

Srebreni potpuno električni SUV Volvo XC40 Recharge prikazan s visine, priključen na stanicu za punjenje na prilaznom putu kući.

Stalni pristup punjenju

Ako parkirate u garaži ili na prilazu kući ili na mjestu sa stalnim pristupom punjenju na poslu, punjenje je lako uklopiti u dnevnu rutinu. Naši potpuno električni i plug-in hibridni automobili su odlična opcija.

Srebreni potpuno električni SUV Volvo XC40 Recharge prikazan s visine, priključen na stanicu za punjenje na parkirnom mjestu u garaži.

Povremeni pristup punjenju

Ako imate povremeni pristup punjenju, plug-in hibridni automobil koji koristi gorivo kada niste u mogućnosti da ga napunite pruža veću fleksibilnost. Potpuno električni automobil se također može odlično uklopiti u zavisnosti od navika u vožnji.

Srebreni potpuno električni SUV Volvo XC40 Recharge prikazan s visine, priključen na stanicu za punjenje, bočno parkiran na javnoj ulici.

Zavisnost od javnih stanica za punjenje

Ako se oslanjate na kratkotrajna punjenja na javnim stanicama, npr. u teretani ili tržnom centru, plug-in hibrid može biti odlična opcija. Kao alternativa se izvrsno uklapa blagi hibrid koji iskorištava kočionu energiju, a ne mora biti priključen.

Koliko često trebam puniti? Učestalost punjenja zavisi od udaljenosti koje prelazite u danu i od dometa vašeg automobila.

_nedostaje_
Na stupčastom grafikonu koji pokazuje postotak napunjenosti baterije istaknut je idealan opseg vrijednosti od 5% do 100% za plug-in hibridnu bateriju.

Troškovi vlasnika elektrificiranog automobila mogu biti znatno niži od troškova koje ima vlasnik konvencionalnog automobila s istom vrstom goriva.

Troškovi kupovine

U mnogim zemljama troškovi kupovine električnog vozila se kompenzuju kroz porezne poticaje. Ovi poticaji se razlikuju od zemlje do zemlje.

Troškovi održavanja

Budući da ima manje pokretnih mehaničkih dijelova i tekućina, troškovi servisa i održavanja električnog automobila su često manji.

Troškovi dnevne upotrebe

Većina ljudi puni automobile kod kuće ili na poslu. Ako većinu punjenja obavljate na tim mjestima, cijena električne energije za punjenje automobila može biti znatno niža od cijene goriva za vožnju na istoj udaljenosti.