Volvo S60 Recharge

Volvo S60 Recharge

Volvo S60 Recharge

Za putovanje naprijed.

Skandinavska plug-in hibrid limuzina, dizajnirana za promjene.

Hibrid

plug-in

Do58km

električnog dometa*

AWD

pogonski sklop

95%

čišćenje zraka u kabini

* Brojke su zasnovane na podacima WLTP koji su dobijeni u posebnim uslovima testiranja. Stvarni domet vožnje, potrošnja goriva i energije koji se jave u realnim uslovima se mogu razlikovati u zavisnosti od načina vožnje i drugih vanjskih faktora. Brojke su preliminarne. Čeka se na konačnu homologaciju vozila.

Vanjski prednji dio crvenog vozila Volvo S60 Recharge u crvenom okruženju.

Upoznajte S60 Recharge. Vrhunska plug-in hibridna limuzina dizajnirana za dobrobit naše planete i dinamičnu vožnju.

Beskompromisna snaga

Dodajte potpuno električnu snagu svom pogonskom sklopu te uživajte u vrhunskoj plug-in hibridnoj limuzini s manje emisija ispušnih plinova, optimiziranim performansama uz elektronski AWD i trenutnu snagu.

Izrazite svoju ličnost

Koji model S60 Recharge odražava vaš životni stil? Redefinisani luksuzni model Inscription ili dinamični sportski model R-Design?

Način vožnje Pure

U načinu vožnje Pure electric možete voziti svoj plug-in hibridni automobil bez emisija ispušnih plinova. Ovaj način vam s potpuno napunjenom baterijom omogućuje dnevnu vožnju na posao samo s upotrebom elektromotora.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Pomoć za sigurnost. To nam je u genima.

Naš informativni sistem za mrtvi kut (BLIS) pruža aktivnu podršku prilikom promjene trake. U slučaju opasnosti od sudara s drugim vozilima u susjednoj traci, sistem BLIS može suptilno prilagoditi upravljanje kako bi vi, vaše vozilo i vaše bliske osobe ostali u traci u kojoj trebate biti.

Naša inteligentna sigurnosna asistencijska tehnologija vam danju i noću pomaže u detektovanju i izbjegavanju drugih vozila, pješaka, biciklista i velikih životinja. Ova tehnologija vozača najprije upozorava putem upozorenja, a zatim automatskim kočenjem ili funkcijom pomoći za upravljanje u nuždi ako vozač ne reagira.*

Sistem Cross Traffic Alert s automatskim kočenjem pruža podršku vozaču prilikom vožnje unatrag s ograničenim pogledom. Sistem može prepoznati vozila iza vas te po potrebi automatski prikočiti.**

* Vozila, pješaci i biciklisti koji se kreću u istom smjeru kao automobil mogu biti detektovani pod određenom brzinom i pod određenim uslovima. Sistemi za detektovanje ovise o predmetima koji su osvjetljeni te je za njihovo funkcioniranje potrebno upaliti prednja i zadnja svjetla vozila u tami. Vozač u svakom trenutku ostaje odgovoran za sigurnu vožnju.

** Funkcije podrške vozaču nisu zamjena za vozačevu pažnju i prosuđivanje. Cross Traffic Alert može imati ograničene funkcije u određenim situacijama. Intervencija kočenja aktivna je samo pri manjim brzinama.

Pod vašim uslovima. Kontrolišite svaki kilometar putovanja uz intuitivne funkcije udobnosti i pogodnosti.

Crveni Volvo S60 Recharge se vozi cestom u vrijeme zalaska sunca.

Užitak u dinamičnoj vožnji

Oštre i prezicne reakcije te dinamična i opuštena vožnja. Uz napredno podvozje, preostaje vam samo da potpuno uživate u vožnji.

Zadržavanje kontrole

Asistencijska tehnologija za pomoć vozaču i kombinovani pogon na sve točkove stvaraju odazivno iskustvo u vožnji. Kiša ili sunce, susnježica ili snijeg – uz S60 Recharge možete jednostavno krenuti.

Čistiji zrak u kabini

Napredni pročišćivač zraka u našem prvom svjetskom sistemu kvaliteta zraka sprečava ulazak do 95 posto štetnih PM 2,5 čestica u kabinu. Ovako ćete vi i vaši putnici bez obzira na uslove napolju uživati u boljem i zdravijem kvalitetu zraka.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove i opcije motora.