Pogled sprijeda na bijeli plug-in hibrid Volvo tijekom punjenja

Plug-in hibridi

Naša beskompromisna kombinacija električne snage plug-in baterije i učinkovitog benzinskog motora osigurava pogon bez emisija ispušnih plinova, odličnu prilagodljivost i snažno iskustvo vožnje.

Niske emisije CO2, odnosno bez njih

Dodatni elektromotor podržava rad motora s unutrašnjim izgaranjem za vožnju s niskim vrijednostima emisija CO2. A način Pure electric omogućava vožnju bez emisija ispušnih plinova.

Godinu dana besplatne električne energije

Vožnja u potpuno električnom načinu rada smanjuje vaš ekološki otisak, kao i vaše troškove rada. Kako bismo potaknuli održivu vožnju s vašim novim Volvo plug-in hibridom, nadoknadit ćemo vašu potrošenu energiju u kWh prilikom prvog servisa.

Odlična prilagodljivost

Zahvaljujući trima načinima vožnje, koje možete birati, u novi se dan možete odvesti bez emisija u načinu Pure electric ili ga pak obogatiti načinom Power, a također se možete odlučiti za najviši stepen učinkovitosti i najduži domet koristeći način Hybrid.

Snažno iskustvo vožnje

Kombinacija elektromotora i benzinskog pogona pobrinut će se za bezbrižne performanse i uglađenu i usavršenu vožnju u svim uslovima.

Naša serija plug-in hibrida

Bez obzira na to koji Vam se model Volvo sviđa, stoji Vam na raspolaganju s visoko učinkovitom plug-in hibridnom tehnologijom.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC90
Motor XC90 Twin Engine

Do 5, odnosno 7 putnika

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC60
Motor XC60 Twin Engine

Do 5 putnika

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid S60
Motor S60 Twin Engine

Do 5 putnika

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid V60
Motor V60 Twin Engine

Do 5 putnika

Plug-in hibrid – kako funkcioniše?

Volvov plug-in hibrid ima elektromotor i benzinski motor – Twin Engine. Za električnu snagu brine baterija koju jednostavno punite kod kuće ili na stanici za punjenje.

Motori Twin

Vozilo objedinjuje električnu i benzinsku snagu. Ta kombinacija omogućava besprijekoran uzajamni ili odvojeni rad pogona za najučinkovitije iskustvo vožnje.

Tri načina vožnje

Naši plug-in hibridni modeli pružaju različite načine vožnje za sve uslove – možete izabrati punu snagu načina Power, električni način Pure ili uravnoteženi način Hybrid.

Punjenje baterije

Velika baterija omogućava domet s isključivo električnim pogonom od približno 40 do 50 km* i možete je jednostavno puniti kod kuće ili na javnoj stanici za punjenje. Baterija se također puni prilikom svakog kočenja ili usporavanja.

Šta želite saznati o plug-in hibridima?

 • Šta je plug-in hibridno vozilo?

  Plug-in hibrid, poznat i kao PHEV (plug-in hibridno električno vozilo), jest vozilo koje koristi konvencionalni motor s unutrašnjim izgaranjem i elektromotor s baterijskim pogonom za prijenos snage na točkove.

 • Koju vrstu baterije koriste plug-in hibridi Twin Engine proizvođača Volvo Cars?

  Kompanija Volvo Cars u svojim vozilima s motorom Twin Engine trenutno koristi litij-ionske baterijske sklopove.

 • Koliki je domet plug-in hibrida s potpuno električnim načinom rada?

  Naši plug-in hibridi s motorom Twin Engine osmišljeni su kako bi zadovoljili brojne potrebe dnevne vožnje. Domet, dakako, ovisi o modelu, stilu vožnje, topografiji i uslovima na cesti. Osnovno prednost plug-in hibrida jest to što je benzinski motor uvijek na raspolaganju tokom punjenja te domet ne smije biti poteškoća.

 • Kako i gdje puniti plug-in hibrid?

  Većina ljudi puni svoje automobile noću kod kuće, kamo su ispod automobilske nadstrešnice ili u garaži postavili stanicu za punjenje. Drugi imaju mogućnost punjenja na javnih stanicama za punjenje koje postaju sve brojnije.

 • Koliko dugo traje punjenje baterije?

  Trajanja punjenja razlikuju se i ovise o faktorima poput vanjske temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Više informacija o trajanjima punjenja na raspolaganju je u tehničkim specifikacijama za svaki plug-in hibridni model.

 • Kakva je razlika između mekog hibrida, potpunog hibrida i plug-in hibrida?

  Meki hibrid koristi elektromotor za podršku motoru s unutrašnjim izgaranjem. Potpuni hibrid odlikuju veći elektromotor i bateriju u odnosu na meki hibrid. Potpuni hibrid elektromotorom može pokretati vozilo na kratke udaljenosti i puniti bateriju s motorom na unutrašnje izgaranje i preko regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može se puniti jednostavnim priključenjem na stanicu za punjenje kod kuće ili javnu stanicu za punjenje. Plug-in hibrid pruža veći domet s isključivom električnom vožnjom zahvaljujući velikom baterijskom sklopu i elektromotoru. Plug-in hibrid ispunjava brojne potrebe dnevne vožnje.

 • Koji modeli Volvo jesu na raspolaganju kao plug-in hibridi Twin Engine?

  Od 2019. godine svi su naši modeli na raspolaganju s tehnologijom pogona plug-in hibrida Twin Engine.

 • Koji kablovi za punjenje jesu na raspolaganju za model Volvo Twin Engine?

  Volvov plug-in hibrid Twin Engine serijski je opremljen kablom za punjenje koji zadovoljava visoke zahtjeve iz područja električne sigurnosti (kabal Mode 2). Ovaj kabal od 4,5 m, koji je na raspolaganju u različitim inačicama (6 A, 8 A ili 10 A, ovisno o tržišta), omogućava snagu punjenja od 1,4 do 2,3 kW preko kućanske utičnice. Kabal je na raspolaganju i u 8-m inačici. Za kraće vrijeme punjenja kod kuće možete izabrate 1-fazni kabal od 16-A »Blue Plug« koji omogućava snagu punjenja od 3,5 kW. Kabal je na raspolaganju u 4,5-m i 8-m inačici. Za istinski integrirano i jednostavno rješenje punjenja kod kuće, krajem 2019. godine bit će na raspolaganju 3-fazna stanica za punjenje s 16-A Volvo Cars Wallbox. Ta snažna stanica za punjenje Mode 3, kapaciteta do 22 kW, također je kompatibilna s budućim generacijama plug-in hibrida i potpuno električnih vozila.

Druge vrste elektrificiranih motora.

Znak za bateriju i električni priključak
Način Pure electric

(Uskoro na tržištu)

Potpuno električni pogon – za nečujno, snažno i usavršeno iskustvo vožnje bez emisija ispušnih plinova.

Znak za benzinsku pumpu i bateriju
Meki hibrid

(Na raspolaganju za 2 modela vozila)

Učinkovita tehnologija pogona, pri kojem električna energija podržava rad motora s unutrašnjim izgaranjem za uglađeniju vožnju s manjom potrošnjom goriva.