Pogled sprijeda na bijeli plug-in hibrid Volvo tijekom punjenja

Recharge plug-in hibridi

Naša beskompromisna kombinacija električne snage plug-in baterije i učinkovitog benzinskog motora osigurava pogon bez emisija ispušnih plinova, odličnu prilagodljivost i snažno iskustvo vožnje.

Niske emisije ispušnih plinova ili čak bez njih

Dodatni elektromotor podržava rad motora s unutrašnjim izgaranjem za vožnju s niskim ispušnim plinovima. A način Pure electric omogućava vožnju bez emisija ispušnih plinova.

Odlična prilagodljivost

Zahvaljujući trima načinima vožnje, koje možete birati, u novi se dan možete odvesti bez emisija u načinu Pure electric ili ga pak obogatiti načinom Power, a također se možete odlučiti za najviši stepen učinkovitosti i najduži domet koristeći način Hybrid.

Snažno iskustvo vožnje

Kombinacija elektromotora i benzinskog pogona pobrinut će se za bezbrižne performanse i uglađenu i usavršenu vožnju u svim uslovima.

Naša serija Recharge plug-in hibrida

Bez obzira na to koji Vam se model Volvo sviđa, stoji Vam na raspolaganju s visoko učinkovitom plug-in hibridnom tehnologijom.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC90
XC90 Recharge

Čistokrvni skandinavski luksuzni SUV.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC60
XC60 Recharge

Dinamičan, rafiniran i intuitivan.

XC40 Recharge

Dizajniran za život u gradu i šire.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid V60
V60 Recharge

Svestran i dinamičan karavan.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid S90
S90 Recharge

Elegantan, intuitivan i odgovoran.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid S60
S60 Recharge

Dinamična skandinavka limuzina.

Plug-in hibrid – kako funkcioniše?

Volvo Recharge plug-in hibridi dolaze sa benzinskim i elektromotorom. Za električnu snagu brine baterija koju jednostavno punite kod kuće ili na stanici za punjenje.

Motori Twin

Recharge modeli kombinuju električnu snagu i snagu benzina. Neprimjetno, zajedno ili odvojeno donose najefikasnije iskustvo vožnje.

Tri ili četiri načina vožnje.

Naši Recharge plug-in hibridni modeli pružaju različite načine vožnje za sve uslove – možete izabrati potpuno električni način Pure, uravnoteženi način Hybrid ili punu snagu načina Power. Većina naših Recharge modela dolazi u kombinaciji sa AWD pogonom na sva četiri točka, modom koji će optimizirati vuču i stabilnost na slabijim cestama.

Punjenje baterije

Velika baterija omogućava domet sa isključivo električnim pogonom od približno 45 do 59 km (zavisno o modela) i možete je jednostavno puniti kod kuće ili na javnoj punionici. Baterija se također puni prilikom svakog kočenja ili usporavanja.

Šta želite saznati o plug-in hibridima?

 • Šta je plug-in hibridno vozilo?

  Plug-in hibrid, poznat i kao PHEV (plug-in hibridno električno vozilo), jeste vozilo koje koristi konvencionalni benzinski motor i elektromotor s baterijskim pogonom za prijenos snage na točkove.

 • Koju vrstu baterije koriste plug-in Volvo Recharge hibridi?

  Kompanija Volvo Cars u svojim Recharge vozilima trenutno koristi litij-ionske baterijske sklopove.

 • Koliki je domet plug-in hibrida s potpuno električnim načinom rada?

  Naši Recharge plug-in hibridi osmišljeni su kako bi zadovoljili brojne potrebe dnevne vožnje. Domet, dakako, ovisi o modelu, stilu vožnje, topografiji i uslovima na cesti. Osnovno prednost plug-in hibrida jest to što je benzinski motor uvijek na raspolaganju tokom punjenja te domet ne smije biti poteškoća.

 • Kako i gdje puniti plug-in hibrid?

  Većina ljudi puni svoje automobile noću kod kuće, kamo su ispod automobilske nadstrešnice ili u garaži postavili stanicu za punjenje. Drugi imaju mogućnost punjenja na javnih stanicama za punjenje koje postaju sve brojnije.

 • Koliko dugo traje punjenje baterije?

  Trajanja punjenja razlikuju se i ovise o faktorima poput vanjske temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Više informacija o trajanjima punjenja na raspolaganju je u tehničkim specifikacijama za svaki plug-in hibridni model.

 • Kakva je razlika između mekog hibrida, potpunog hibrida i plug-in hibrida?

  Meki hibrid, koji se ne može puniti kablom, koristi elektromotor za podršku motoru s unutrašnjim izgaranjem. Potpuni hibrid odlikuju veći elektromotor i bateriju u odnosu na meki hibrid. Potpuni hibrid elektromotorom može pokretati vozilo na kratke udaljenosti i puniti bateriju s motorom na unutrašnje izgaranje i preko regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može se puniti jednostavnim priključenjem na stanicu za punjenje kod kuće ili javnu stanicu za punjenje. Plug-in hibrid pruža veći domet s isključivom električnom vožnjom zahvaljujući velikom baterijskom sklopu i elektromotoru. Plug-in hibrid ispunjava brojne potrebe dnevne vožnje.

 • Koji Volvo modeli su na raspolaganju kao Recharge plug-in hibridi?

  Od 2019. godine svi su naši modeli na raspolaganju s tehnologijom pogona Recharge plug-in hibrida.

 • Koji kablovi za punjenje su dostupni za moj Volvo Recharge?

  Vaš Volvo Recharge plug-in hibrid serijski je opremljen kablom za punjenje koji zadovoljava visoke zahtjeve iz područja električne sigurnosti (kabal Mode 2). Ovaj kabal od 7 metara, koji je na raspolaganju u različitim inačicama (6 A, 8 A ili 10 A, ovisno o tržišta), omogućava snagu punjenja od 1,4 do 2,3 kW preko kućanske utičnice. Za kraće vrijeme punjenja kod kuće možete izabrate jednofazni kabl od 16A »Blue Plug« ili trofazni "Red Plug" kabl koji omogućavaju snagu punjenja od 3,5 kW (jednofazno) ili 11 kW (trofazno). Za istinski praktično i jednostavno rješenje punjenja kod kuće, instalirajte našu trofaznu zidnu punionicu. Sa mogućnošću punjenja do 22 kW, ova zidna punionica je kompatibilna je sa generacijama električnih vozila koja tek dolaze. Za praktično i sigurno punjenje kod kuće, dostupan vam je Mode 3 jednofazni 16A kabl za punjenje kao dodatna oprema. Ovaj kabl dužine 4,5 metara praktičan je za imati nositi sa sobom u slučaju kada nema kablova na punionici. Za više informacija, molimo kontaktirajte svog Volvo Car dilera.

Druge vrste elektrificiranih motora.

Znak za bateriju i električni priključak
Rechage Pure electric

Potpuno električni pogon – za nečujno, snažno i usavršeno iskustvo vožnje sa nultom emisijom ispušnih plinova.

Znak za benzinsku pumpu i bateriju
Meki hibrid

Učinkovita tehnologija pogona, pri kojem električna energija podržava rad motora benzinskog ili dizelskog za uglađeniju vožnju s manjom potrošnjom goriva.