Volvo On Call

Nadzor i udobnost

Tehnologija povezivosti koja život čini lakšim

Luksuzno iskustvo na Vašu komandu

Volvo On Call kombinuje usluge mobilne aplikacije, bežične veze u automobilu i povezanih usluga koje štede vrijeme i koje su osmišljene kako bi Vaš život učinile lakšim i ugodnijim.

Prijavite se na Volvo On Call ili obnovite svoju prijavu

Funkcije aplikacije Volvo On Call

Hladno kad je vruće i toplo kad je hladno

Zahvaljujući funkciji daljinskog upravljanja više nikad nećete morati nositi kaput u automobilu. Parking grijanje (ako je integrisano) možete programirati prije ulaska u automobil kako bi Vam bilo lijepo i toplo te kako prozori ne bi bili smrznuti kad uđete. U automobilima Volvo od 2015. godine nadalje Volvo On Call omogućuje daljinsko pokretanje motora kako biste mogli zagrijati ili rashladiti unutrašnjost kabine.

Otkrijte nova mjesta

Pošaljite svoju destinaciju navigacijskom sistemu svog automobila koristeći Volvo On Call prije polaska kako bi bio spreman za polazak kad i Vi. Planirajte putovanje i procijenite približno trajanje do cilja prije no što uđete u automobil koristeći integrisane karte Volvo On Call. Također možete pronaći parking mjesta i njihove cijene po satu te poslati njihova odredišta u svoj Volvo.

Zaključavanje, gorivo, održavanje, dnevnik vožnje

Volvo On Call će Vam proslijediti sve informacije koje trebate znati o svom automobilu - da li je zaključan, da li je u uporabi, informacije o trenutnom stanju goriva, temperaturi izvan automobila, pristup korisničkom priručniku, informacije o potrebama za održavanjem i dnevniku vožnje koji Vam može pomoći u praćenju lične i/ili poslovne upotrebe automobila, uključujući obavljena putovanja i pređene kilometre. Također Vas obavještava o tome da li je alarm aktiviran.

Povežite se s kalendarom

Ako aplikaciji Volvo On Call omogućite pristup Vašem kalendaru, obavještavat će Vas kad je vrijeme za polazak pa čak i poslati lokaciju Vašeg sastanka u Vaš navigacioni sistem Volvo.

Gdje ste parkirali?

Jeste li ikada imali poteškoće u pronalaženju svog automobila na velikom parkingu? Volvo On Call pomoći će Vam pronaći Vaš automobil koristeći kartu aplikacije. Također možete blicati svjetlima ili zatrubiti kako biste brže locirali svoj automobil.

Koristite Twin Engine?

Korisnici vozila Twin Engine (PHEV/Plug-in hibridi) imaju pristup brojnim dodatnim pametnim funkcijama preko aplikacije Volvo On Call, poput pred-grijanja i hlađenja, odgođe punjenja, stanja baterije, omiljenih lokacija punjenja i podsjetnika za priključivanje kabla za punjenje ako to nije učinjeno u predviđenom vremenu.

Preuzmite aplikaciju Volvo On Call

Možete preuzeti aplikaciju i isprobati naš demo način te istražiti brojne, gore navedene funkcije koristeći svoj pametni sat, pametni telefon ili tablet.

  


Zajednički koristite svoj automobil sa porodicom i prijateljima

Volvo On Call omogućava jednostavno zajedničko korištenje Vašeg automobila sa drugima na određeno vrijeme. Gdje god bili Vi ili Vaš automobil, prijateljima ili članovima porodice možete omogućiti trenutačni pristup. Automobil mogu otvarati svojim mobilnim telefonom i zatim aktivirati poseban ključ koji radi samo u okviru dozvoljenog vremena korištenja Vašeg automobila. Pametno, jednostavno i sigurno. Usluga zajedničkog korištenja automobila dostupna je za XC40 na odabranim tržištima.

Vodimo brigu o Vama

Centar za brigu o korisnicima

Sa Volvo On Call možete iskusiti olakšanje usljed dostupnosti trenutačnog znanja i personalne podrške pritiskom na tipku (raspoloživo na određenim tržištima). Ako vozite u gustom saobraćaju i npr. tražite fin kafić, restoran ili drugo zanimljivo mjesto – samo pritisnite tipku On Call u automobilu i stupite u kontakt s operatorom Volvo On Call. Recite mu što tražite i u roku od nekoliko sekundi Vaš navigacioni sistem Sensus upućuje Vas na lokaciju. Možda želite nekoga nazvati, ali ne znate broj? Pritisnite tipku i operater Volvo On Call Vam šalje broj ili Vas odmah povezuje. Volvo On Call je kao kad biste imali ličnog asistenta na raspolaganju, 24 sata dnevno.

U hitnim slučajevima

Ako Vam treba pomoć na cesti ili usluge hitne službe operateri Volvo On Call su na raspolaganju za preuzimanje poziva. Za hitne slučajeve jednostavno pritisnite tipku SOS iznad retrovizora u automobilu. Za pomoć na cesti, pritisnite tipku Volvo On Call. Ako se aktiviraju zračni jastuk ili zatezači sigurnosnog pojasa, Vaš automobil automatski šalje upozorenje operateru Volvo On Call koji će Vam zatim uputiti poziv kako bi provjerio što se dogodilo. Ako ne preuzmete poziv, operater će automatski poslati hitne službe na Vašu lokaciju.

Bežični (Wi-Fi) Hotspot

Uvijek možete povezivati svoj Volvo s internetom i pristupati aplikacijama u automobilu tako što ćete povezati svoj mobilni telefon koristeći uslugu dijeljenja veze (tethering). A u svom Volvo On Call možete uživati i više, koristeći pouzdaniju vezu i mogućnost uspostave bežične veze hotspot u automobilu koja omogućava povezivanje do osam uređaja. To omogućava modem Volvo On Call integrisan u automobilu i dodatna SIM-karitca. Vaš signal 4G (ovisno o modelu) jak je i stabilan zahvaljujući upotrebi krovne antene Volvo On Call, što Vam omogućava jednostavan i brz prenos podataka putem interneta. Na mjestima gdje bi telefon teško pronalazio signal, sistem u Vašem automobilu Volvo često radi bolje. Stalni pristup internetu također osigurava redovna ažuriranja karata navigacionog sistema u Vašem automobilu.