Ideje koje mijenjaju svijet često su najspornije.

Nakon što smo uveli sigurnosni pojas u 3 tačke, suočili smo se sa svijetom kritika. Od tada je spasilo više od milion života. Sada je vrijeme za sledeći korak. Za sigurnost svih.

Milion više.

S novim i postojećim sigurnosnim funkcijama odlučni smo u namjeri da spasimo još milion života.

Saznajte više o sigurnosti automobila
Ograničenje brzine

Da bismo poslali snažan signal o opasnostima prebrze vožnje, smanjili smo maksimalnu brzinu svih novih automobila na 180 km / h u 2020. godini. Takođe razmatramo kako bi pametna tehnologija kontrole brzine i geofenciranja u budućnosti mogla automatski ograničiti brzinu u blizini škola i bolnica.

Pilot na autoputu

Uz podršku LiDAR senzora, sljedeća generacija Volvo automobila biće hardverski spremna za autonomnu vožnju. I s vremenom ćemo unaprijeđenjem softvera omogućiti potpunu autonomnu vožnju autoputem.

Kamere za nadzor vozača

Da bismo pomogli u rješavanju pitanja opijenosti i ometanja u prometu, radimo na novim rješenjima u automobilima. Kamere za nadzor vozača, zajedno sa ostalim senzorima, omogućiće automobilu da interveniše kada je vozač u alkoholisanom stanju ili rasejan te rizikuje ozbiljne povrede ili smrt.

Care Key

Nedavno smo predstavili Care Key, čiji cilj je suzbijanje brzine. Pomoću Car Key-a vlasnici automobila Volvo mogu staviti ograničenje brzine na automobil kada ga posuđuju mlađem članu porodice ili manje iskusnom vozaču kao način osiguranja sigurnije vožnje.

Prikazane karakteristike možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove, opcije motora, godine modela i regije.

Jedan od milion

Poslušajte priče stvarnih preživjelih u automobilskoj nesreći i pogledajte kako su uspjeli nesreću pretvoriti u pozitivnu promjenu u svom životu.

Amy

Upoznajte Amy Ma, koja je preživjela sudar više vozila zahvaljujući sigurnosnom pojasu.

Summer

Slušajte Summer kako govori o sudaru koji joj je uništio automobil, ali joj je poštedio život zahvaljujući sigurnosnom pojasu.

Linda i Molly

Da nije bilo sigurnosnog pojasa, put Linde i Molly na skijalište mogao je biti posljednji.

Alex

Alex govori o sudaru koji mu je zamalo oduzeo život, ali budući da je imao sigurnosni pojas, na njemu je ostao samo ožiljak.

Decenije inovacija

Još od našeg osnivanja 1927. dizajniramo automobile koji ljude stavljaju na prvo mjesto. Otkrijte naše najvažnije sigurnosne inovacije do sada.

Saznajte više

Ovi filmovi sadrže istinite priče stvarnih ljudi, kojima je nadoknađeno njihovo učešće. Sigurnosne karakteristike kompanije Volvo Cars dopunjuju prakse sigurne vožnje i nisu namijenjene omogućavanju ili poticanju rastresene, agresivne ili na drugi način nesigurne ili ilegalne vožnje. Na kraju, vozač je u svakom trenutku odgovoran za sigurnu vožnju.