Volvo On Call*-mobilapp

Som Volvo On Call-bruger har bilejeren adgang til en mobilapplikation, der gør, at bilejeren kan holde kontakt med sin parkerede bil via mobiltelefon.

Nogle funktioner er ikke tilgængelige på alle modeller.

Mobilapplikationen opdateres løbende, hvilket kan betyde, at disse oplysninger ikke afspejler de tilgængelige funktioner. For mere information om Volvo On Call, se support.volvocars.com.

Mobilapplikationen findes blandt andet til iPhone, Windows Phone- og Android-telefoner. Kan hentes fra Apples App Store, Windows Phone Store eller Google Play.

Et personligt Volvo ID er nødvendigt for at kunne benytte mobilappen og onlinetjenester fra Volvo.

Læs mere om Volvo ID og dets fordele, og hvordan man opretter et .

Lokalisering af bilen

Bilens placering vises på et kort, og det er muligt at få vejvisning til bilen. Der er også et digitalt kompas, som peger føreren i den rigtige retning. Bilens horn og blinklys kan aktiveres for at lette søgningen.

Sende en destination til bilen

Med mobilappen kan funktionen "Send to Car" bruges til at sende en destination (f.eks. hoteller, butikker, biografer, restauranter, benzinstationer) til bilen. Destinationens placering er derefter tilgængelig i bilens navigationssystem1. Hvis bilens navigationssystem er installeret fra fabrikken, skal bilens konfiguration opdateres af en Volvo-forhandler, således at VOC-appen ved, at den kan sende en destination til bilen. For instruktioner til funktionen Send to Car, se support.volvocars.com.

Bilens instrumentpanel

Denne funktion giver føreren adgang til en lang række oplysninger: brændstofniveau, resterende rækkevidde med den eksisterende brændstofmængde, gennemsnitligt brændstofforbrug, gennemsnitshastighed, aflæsning af vej- og triptæller.

Kontrol af bilen

Mobilappen udfører et "sundhedstjek" på bilen og viser oplysninger om pærer, bremsevæske, kølervæske og olieniveau.

Kørebog

Detaljerede oplysninger om hver tur i løbet af de sidste 40 dage kan hentes og gemmes. Det er også muligt at eksportere alle eller udvalgte ture fra mobilapplikationen i regnearksformat og sende dem til en e-mailadresse. Dette er egnet til f.eks. forretningsture.

Det er muligt at slå kørebogsfunktionen fra. Så sender bilen ingen kørselsstatistik efter afslutningen af hver tur.

Køretøjsinformation

Basisdata om bilen, f.eks. model, registreringsnummer og VIN-nummer, er let tilgængelige.

Tyverivarsel

Hvis bilens alarm udløses, får føreren besked om dette via mobiltelefon.

Fjernlåsning af dørene

Status for alle døre og ruder vises. Føreren kan låse bilen og låse den op. Af sikkerhedsmæssige årsager er adgangskoden til applikationen altid nødvendig ved fjernoplåsning af bilen. Dit personlige Volvo ID bruges som adgangskode.

Fjernstart af varmer

Hvis bilen er udstyret med en parkeringsvarmer, kan den startes med det samme eller programmeres til at starte på to forskellige tidspunkter.

Fjernstart af motor2

Klimaanlægget starter med automatiske indstillinger. En fjernstartet motor er aktiveret i maksimalt 15 minutter, derefter slås den fra. Efter 2 aktiveringer af fjernstart kræves det, at motoren startes normalt, før fjernstart kan bruges igen.

Fjernstart af motor er kun tilgængelig på biler med automatisk gearkasse og biler, der har en motorhjelmskontakt3 installeret.

Advarsel

For at fjernstarte motoren skal følgende kriterier være opfyldt:

• Bilen skal være under opsyn.
  • Der må ikke befinde sig personer eller dyr i eller omkring bilen.
  • Bilen må ikke stå i et lukket, uventileret rum - udstødningsgasser kan skade mennesker og dyr alvorligt.

Note

Tag hensyn til lokale/nationale regler/bestemmelser for tomgangskørsel. Tag også hensyn til lokale/nationale regler/bestemmelser for lydniveauet, når motoren kører.

Batteri- og opladningsstatus4

Se hvor opladet hybridbatteriet er, og om opladning er i gang.

Styre opladningen til specifikke tider4

Opladning behøver ikke påbegyndes med det samme ved tilslutning af ladekablet. Via mobilappen kan man indstille tidspunktet, hvor opladning må ske.

Påmindelse om at sætte ladekabel i4

Mulighed for at aktivere at få en påmindelse i mobilappen, hvis man har glemt at sætte ladekablet i, når bilen er parkeret.

Forkonditonering4

Med forkonditionering forberedes bilens drivsystem og kabinen, inden man kører af sted, så både slid og energibehov under kørslen reduceres. Mobilappen anvendes på samme måde som for fjernstart af varmeren.

1. * Ekstraudstyr/tilbehør.
  2. 1 Gælder Sensus Navigation.
  3. 2 Visse bilmodeller og markeder.
  4. 3 Findes i XC60, biler med alarm, de fleste biler med 4-cylindrede motorer, eller hvis ERS valgt ved konstruktion.
  5. 4 Gælder kun V60 PLUG-IN HYBRID og S60L Twin Engine.