Batteri – Start/Stop

Bil med Start/Stop-funktion er ud over startbatteriet udstyret med et støttebatteri.

Biler udstyret med Start/Stop-funktion er udstyret med to 12 V-batterier - et ekstra kraftigt startbatteri og et støttebatteri, som hjælper ved Start/Stop-funktionens opstart.

For mere information om Start/Stop-funktionen, se Start/Stop*.

For mere information om bilens startbatteri, se Starthjælp.

Følgende tabel viser specifikationer for hjælpebatteriet.

Spænding (V)12
Koldstartskapacitet1 – CCA2 (A)

1203

1704

Dimensioner, L×B×H (mm)

150×90×1063

150×90×1304

Kapacitet (Ah)

83

104

Vigtigt

Ved udskiftning af startbatteriet i en bil med Start/Stop-funktion skal batteri af den korrekte type monteres, EFB5 i en bil med manuel gearkasse, og AGM6 i en bil med automatisk gearkasse.

Ved udskiftning af støttebatteri skal batteri af AGM-type monteres.

Note

• Jo højere strømforbrug i bilen, desto mere skal generatoren arbejde og batterierne oplades = øget brændstofforbrug.
  • Når startbatteriets kapacitet er faldet til under det lavest tilladte niveau, slås Start/Stop-funktionen fra.

Midlertidig reduceret Start/Stop-funktion på grund af højt strømforbrug betyder:

• Motoren starter automatisk7 uden at føreren trykker på koblingspedalen (manuel gearkasse).
  • Motoren starter automatisk uden at føreren løfter foden fra driftsbremsepedalen (automatgearkasse).

Batteriernes placering

P4-1220- Overview battery
(1) Startbatteri8 (2) Støttebatteri

Støttebatteriet kræver som regel ikke mere service end det almindelige startbatteri. I tilfælde af spørgsmål eller problemer bør et værksted kontaktes - et autoriseret Volvo-værksted anbefales.

Vigtigt

Hvis der ikke tages hensyn til følgende kan Start/Stop-funktionen midlertidigt holde op med at fungere efter tilslutning af et eksternt startbatteri eller batterioplader:

• Den negative batteripol på bilens startbatteri må aldrig bruges til tilslutning af et eksternt startbatteri eller batterioplader - kun bilens karosseri må bruges som jordingspunkt.

Se Starthjælp - her beskrives, hvor og hvordan kabelklemmerne skal placeres.

Note

Hvis startbatteriet er blevet så afladet, at alt er "sort" og stort set ingen normale elektriske funktioner i bilen virker, og motoren derefter startes ved hjælp af et eksternt batteri eller en batterioplader, vil Start/Stop-funktionen være aktiveret. Motoren vil så kunne standses automatisk, men Start/Stop-funktionen kan ved en automatisk standsning forfejle automatisk start af motoren på grund af utilstrækkelig kapacitet i startbatteriet.

For at sikre en vellykket automatisk start efter en automatisk standsning skal batteriet først lades op. Ved en udetemperatur på +15 °C skal batteriet oplades i mindst 1 time. Ved en lavere udetemperatur anbefales en opladningstid på 3-4 timer. Det anbefales, at batteriet oplades med en ekstern batterioplader.

Hvis der ikke er mulighed for dette, anbefales det at deaktivere Start/Stop-funktionen midlertidigt, indtil startbatteriet er genopladet tilstrækkeligt.

For mere information om opladning af startbatteri, se Startbatteri – generelt.

1. * Ekstraudstyr/tilbehør.
  2. 1 I henhold til EN-standard.
  3. 2 Cold Cranking Amperes.
  4. 3 Manuel gearkasse i kombination med Start/Stop-funktion som kun standser automatisk, når bilen står helt stille.
  5. 4 Andre.
  6. 5 Enhanced Flooded Battery.
  7. 6 Absorbed Glass Mat.
  8. 7 Automatisk start kan kun ske, hvis gearstang står i neutral stilling.
  9. 8 Se Startbatteri – generelt for udførlig beskrivelse af startbatteriet.

Relaterede dokumenter