Bestille service og reparation1

Håndter service-, reparations- og bookingoplysninger direkte i din forbundne bil.

Informationen håndteres i appen Bilstatus, der åbnes fra appvisningen på midterdisplayet.

Denne tjeneste giver på nogle markeder en bekvem måde at bestille service og værkstedsbesøg direkte i bilen. Biloplysninger sendes til din forhandler, som kan forberede værkstedsbesøget. Forhandleren vender tilbage med et forslag til booking. På nogle markeder påminder systemet dig om en bestilt tid, når den nærmer sig, og navigationssystemet2 kan desuden guide dig til værkstedet, når det er blevet tid. Du har også oplysninger om din forhandler tilgængelig i bilen, og du kan til enhver tid kontakte dit værksted.

Inden tjenesten kan bruges

Volvo ID

• Oprette et Volvo ID, se afsnittet "Volvo ID".
  • Registrer Volvo ID'et til bilen, se afsnittet "Volvo ID". Hvis der allerede eksisterer et Volvo ID, skal du bruge den samme e-mailadresse, som da Volvo ID'et blev oprettet.

Skifte kontaktadresse

Hvis du ønsker at skifte til en anden e-mailadresse, kan dette gøres ved at kontakte en Volvo-forhandler.

Vælge Volvo-forhandler

Vælg den Volvo-forhandler, du ønsker kontakt med for service og reparation, ved at gå ind på www.volvocars.com og navigere videre til My Volvo.

Forudsætning for booking fra bil

For at kunne sende og modtage bookingoplysninger til og fra bilen skal bilen være forbundet, se afsnittet "Forbundet bil".

Bruge tjenesten

Når det er blevet tid til service, og i nogle tilfælde, når bilen har behov for reparation, vises en meddeles på førerdisplayet og øverst på midterdisplayet. Tidspunktet for service afhænger af, hvor lang tid der er gået, antal timer motoren har kørt, eller strækning der er kørt siden sidste service.

Du kan også bestille et værkstedsbesøg senere via ejerportalen My Volvo. For at din forhandler skal have de nyeste oplysninger fra din bil, kan du sende biloplysninger, se afsnittet "Sende biloplysninger" nedenfor.

Bestille service eller reparation

Udfyld en bookingforespørgsel, når det ønskes, eller når en meddelelse om behov for service eller reparation vises på førerdisplayet og øverst på midterdisplayet.

Udfylde og sende en bookingforespørgsel

P5-1507 ICON_APP_SCREEN_CAR_INFO
Åbn appen Bilstatus fra appvisningen på midterdisplayet.
Tryk på knappen Værkstedsaft..
Tryk på knappen Anmod om værkst.aft..
Sørg for, at korrekt Volvo ID er udfyldt.
Sørg for, at ønsket Værksted er udfyldt.

Udfyld oplysninger til værkstedet i feltet Oplysninger om værkstedet, f.eks. hvis der er noget, du ønsker udført under værkstedsbesøget eller andre vigtige oplysninger til dit værksted.

P5-1507 img_hmc_mic

Alternativt kan du trykke på knappen og indtale oplysningerne. Oplysningerne skrives derefter ind i oplysningsfeltet i din bookingforespørgsel.

Tryk på knappen Send anmodn. om værkstedsaftale.

Du vil modtage et forslag til booking for din bil inden for et par dage.3. Du vil også modtage den samme kommunikation via e-mail, og når du går ind på My Volvo.

Når du har sendt bookingforespørgsel, slukkes på nogle markeder meddelelsen på førerdisplayet om, at bilen skal til service.

Tryk på knappen Annuller anmodning, i tilfælde af at du fortryder forespørgslen.

Bookingforespørgslen indeholder biloplysninger, når den sendes fra bilen til værkstedet via din internetforbindelse. Oplysningerne letter værkstedets planlægning.

Acceptere forslag til booking

Bilen indhenter forslag til booking gennem din internetforbindelse, når det er tilgængeligt. Når bilen har modtaget et forslag til booking, vises en meddelelse øverst på midterdisplayet.

Tryk på meddelelsen.
Hvis forslaget til booking passer dig, skal du trykke på knappen Accepter. Ellers skal du trykke på en af knapperne Send nyt forslag eller Afvis.

Når et forslag til booking er accepteret, sendes svaret til værkstedet via din internetforbindelse.

Sende biloplysninger

Det er muligt på ethvert tidspunkt at sende biloplysninger fra bilen, f.eks. hvis du bestiller et værkstedsbesøg direkte via ejerportalen My Volvo, og ønsker at hjælpe dit værksted med bedre grundlæggende oplysninger.

De biloplysninger der sendes, er de sidst lagrede (sidst bilen var i gang)

P5-1507 ICON_APP_SCREEN_CAR_INFO
Åbn appen Bilstatus fra appvisningen på midterdisplayet.
Tryk på knappen Værkstedsaft..
Tryk på knappen Send bilens data.

En meddelelse om, at biloplysninger sendes, vises øverst på midterdisplayet. Du kan annullere dataoverførslen ved at trykke på krydset i aktivitetsindikatoren.

Biloplysningerne sendes via din internetforbindelse.

Se oplysninger om værkstedet

P5-1507 ICON_APP_SCREEN_CAR_INFO
Åbn appen Bilstatus fra appvisningen på midterdisplayet.
Tryk på knappen Værkstedsaft..
Tryk på knappen Værkstedsoplysninger.
Et pop op-vindue med oplysninger om din forhandler åbnes.
Ring hvis det ønskes til din forhandler, eller tryk på adressen eller GPS-koordinaterne for at starte navigation til dit værksted2.

Bookingoplysninger og biloplysninger

Når du vælger at bestille service eller sende biloplysninger fra din bil, vil bookingoplysninger og biloplysninger blive sendt via din internetforbindelse. Biloplysningerne letter dit værksteds planlægning af dit besøg.

Biloplysningerne består af oplysninger inden for følgende områder:

• servicebehov
  • tid siden sidste service
  • funktionsstatus
  • væskeniveauer
  • Kilometertal
  • bilens stelnummer (VIN4)
  • bilens softwareversion
  • bilens diagnoseinformation.
  1. 1 Gælder visse markeder.
  2. * Ekstraudstyr/tilbehør.
  3. 2 Gælder Sensus Navigation*.
  4. 3 Tidsrummet kan variere afhængigt af markedet.
  5. 4 Vehicle Identification Number.