Vælg omvej

Hvis føreren ønsker at undgå rutens nærmeste del, f.eks. fordi vejen er lukket, kan funktionen Omvej vælges.

Omvej

P5-1617-Navi-Välj omväg-1
1. Tryk på knappen for Omvej. En alternativ kørestrækning med information om dens længere/kortere strækning, og beregnet rejsetid, vises på kortet.
Almindeligt foreslås kun en kort omvej med hurtig tilbagevenden til den oprindelige rejseplans rute.
P5-1507-Navi Välj omväg-2
Omvej med dens oplysninger vises.
2. Hvis forslaget accepteres: Tryk på skiltet med oplysninger om omvejen. Ruten accepteres også, hvis man kører ind på den foreslåede vej.
Hvis forslaget ikke accepteres: Tryk på Annuller, hvorefter vejvisning vender tilbage til den aktuelle rute.
P5-1617-Navi-Välj omväg-3
Omvejen er aktiveret.

Efter forslaget er blevet accepteret, genoptages vejvisning, og nu med omvejen valgt som rute.

Et alternativ til funktionen Omvej er at afvige fra rejseplanens rute. Systemet opdaterer så ruten automatisk, og fortsætter med at vise vej til destinationen ad den mest egnede rute.

I afsnittet "Rejseplan og alternativ rute" beskrives en anden måde til at vælge en alternativ rute.