Ohjelmiston päivitys

Jotta te Volvon asiakkaana saatte mahdollisimman hyvän kokemuksen autostanne, Volvo kehittää jatkuvasti autojen järjestelmiä ja tarjottavia palveluja. Päivittäessänne autonne ohjelmiston saatte käyttöönne monia uusia toimintoja ja parannuksia.

Ohjelmiston päivittäminen

Valtuutetun Volvo-jälleenmyyjän luona voitte huollon yhteydessä päivityttää Volvonne ohjelmiston uusimpaan versioon. Uusimman ohjelmistopäivityksen myötä voitte saada käyttöönne uusia toimintoja ja parannuksia sekä aiempien ohjelmistopäivitysten mukana tulleet parannukset.

Päivitykset huhtikuusta 2019 alkaen

• Takaistuimen turvavyömuistuttimen parannettu logiikka. Signaali lakkaa kuulumasta, kun auto pysähtyy, ja alkaa kuulua taas, kun auto liikkuu.
  • Ajoneuvojemme kokonaislaadun parantamiseksi niihin on integroitu uusi toiminto, Volvo data analytics. Se käyttää pienen osan ajoneuvon datapohjasta.
  • Muutettu tietoviihdejärjestelmän optimointi käyntiäänen kompensoimiseksi. Jonkin verran muuttunutta ääntä voi kuulua.
  • Parannettu Pilot Assist -toiminnon palaute. Tietyissä olosuhteissa ohjauspyörä tärisee hieman, kun Pilot Assist -ohjausaputoiminto kytkeytyy pois, mukautuva vakionopeudensäädin pysyy aktiivisena. Tässä käytetään samaa tärinää, jota kaistavahti käyttää, kun auto on siirtymässä pois ajokaistalta.
  • Muutetut start/stop-toiminnon ilmoitukset kuljettajan (12 tuuman) näytössä. Start/stop-symboli on lisätty ja tekstit "Ready" ja "Off" on poistettu.

Ei koske Twin Engine-malleja.

Katso Muutetut start/stop-symbolit
  • Connected Safety, hälytys varoitusvilkuista ja hälytys liukkaasta tienpinnasta tulevat saataville Euroopassa, katso Connected Safety.
  • Apple CarPlay -päivitys:
    • Helpompi käyttöönotto iPhonen yhdistämisen jälkeen.
    • Visuaalinen ilmoitus tulevista tekstiviesteistä sekä muista iPhonen ilmoituksista.
    • Parannettu paikannus käytettäessä karttapalveluita Apple CarPlay -järjestelmässä Kiinassa.
  • Parannettu TuneIn-palvelun ohjelmisto, enemmän toimivia kanavia.
  • Parannettu kiinnostavien kohteiden (POI

Point Of Interest

) haku navigointijärjestelmässä.
  • Vakaus- ja suorituskykyparannuksia tietoviihdejärjestelmässä.
  • Käyttäjä saa uuden aika-asetuksen ajoneuvon turvavalaistukselle. Aiemmin se oli 30 sekuntia, ja uuden muutoksen myötä siitä tulee 120 sekuntia.
  • Moottorinohjausjärjestelmän optimoinnin parannus.
  • Voimansiirtojärjestelmän optimoinnin parannus.
  • Päivitetty ohjelmisto, joka antaa paremman ohjaustuntuman ja vähentää tärinöitä.

Koskee autoja alkaen 18vk46, ei XC40-mallia

Päivitykset maaliskuusta 2019 alkaen

• Moottorinohjausjärjestelmän optimoinnin parannus

Ei koske malleja XC40 eikä XC40 Twin Engine.

.
  • Auton ja Volvo On Call -sovelluksen välistä tiedonsiirtoa koskien varoituksia alhaisesta polttoainemäärästä on parannettu.

Päivitykset marraskuusta 2018 alkaen

• Voimansiirtojärjestelmän optimoinnin parannus.
  • Twin Engine-mallit: autoa ei voida käynnistää, kun latauskaapeli on kytketty.
  • Spotify-sovelluksen päivitys. Uusi toiminto: Mahdollisuus lisätä kappaleita suosikkien listalle tai poistaa niitä otetaan käyttöön. Päivitetty näkymä soittolistoista ja tietoja listoista. Parannettu selaustoiminto. Yleisiä ohjelmointivirheiden korjauksia tehty.
  • Yelp-sovelluksen päivitys. Uusi toiminto: Mahdollisuus nähdä arvostelujen määrä nyt saatavilla. Yleisiä ohjelmointivirheiden korjauksia tehty.
  • TuneIn-sovelluksen päivitys. Yleisiä ohjelmointivirheiden korjauksia tehty.
  • Weather-sovelluksen päivitys. Yleisiä ohjelmointivirheiden korjauksia tehty.
  • Mahdollisuus kytkeä rengaspaineiden valvontajärjestelmä, TRMS

Tyre Pressure Monitoring System

, pois päältä sovelluksella "Auton tila" keskinäytössä otetaan uudelleen käyttöön

Koskee vain tiettyjä markkina-alueita

.
  • Asetetun ja kuljettajaprofiiliin tallennetun ristiselän ja sivutuen säädön päivitys. Tuet säädetään entiseen tapaan, kun oven lukitus avataan profiiliin yhdistetyllä avaimella, mutta lisäksi ne säädetään uudelleen autoa käynnistettäessä huomioiden se todellinen paine, jonka kuljettaja aiheuttaa asetuttuaan kuljettajan istuimelle.
  • Kuljettajaprofiilit: Kuljettajaprofiililuettelo on päivitetty tiedoilla, jotka antavat siitä selkeämmän kuvan. Jos profiiliin on yhdistetty avain, se näkyy nyt luettelossa profiilinimen alla. Suojattuun kuljettajaprofiiliin tehtyjen muutosten tallentamisen helpottamiseksi "Tallenna"-painike on lisätty aktiivisen profiilin viereen kuljettajaprofiilien pikavalintavalikossa.
  • Autolla voidaan lähteä liikkeelle, kun sähköinen seisontajarru on vapautettu, vaikka "Auto hold" on kytketty päälle eikä kuljettajan turvavyötä ole kiinnitetty.
  • Puheääniohjaus: Yleiset parannukset ja tehdyt korjaukset, mm. suorituskyvyn tehostaminen/toiminnan parantaminen koskien POI

Point Of Interest

-hakuja sekä ääniketjujen/komentosarjojen korjaukset.

Päivitykset lokakuusta 2018 alkaen

• Moottorinohjausjärjestelmän optimoinnin parannus.
  • XC40: Kierroslukumittarin punaiselle siirtymisen alkuarvo muutettu 6500 kierroksesta 6000 kierrokseen minuutissa kaikissa bensiinimalleissa.
  • Parannuksia Spotify-sovellukseen laadun ja suorituskyvyn parantamiseksi, mm. tehokkaampi soittolistojen ja yksityiskohtaisten tietojen lataaminen sekä yleisiä ohjelmointivirheiden korjauksia.
  • Parannuksia TuneIn-sovellukseen laadun ja suorituskyvyn parantamiseksi. Yleisiä ohjelmointivirheiden korjauksia tehty. TuneIn-kuvake päivitetty.
  • Uusi toiminto Yelp-sovelluksessa: mahdollisuus varata pöytä suoraan sovelluksessa. Ravintolahakujen automaattinen täydentäminen otettu käyttöön. Yleisiä ohjelmointivirheiden korjauksia tehty.

Päivitykset toukokuusta 2018 alkaen

• Polttoainesäiliön eristysventtiilin aukioloaikaa Twin Engine -malleissa on pidennetty. Lisätietoa venttiilin toiminnasta Twin Engine -malleissa on kohdassa Jos Twin Engine -mallin säiliöventtiili sulkeutuu tankattaessa.
  • Muutos auton taustapeilien himmennystoimintoon, jotta tilojen Vaalea, Normaali ja Tumma välillä on suurempi ero. Katsokaa autonne käyttöoppaasta lisätietoa toiminnosta Taustapeilin automaattinen himmennys.
  • Yksityisyys ja tietosuoja on päivitetty. Mahdollisuus ottaa tietojen yhteiskäyttö käyttöön tai poistaa se käytöstä yleisesti autossa on poistettu. Tietojen yhteiskäytön käyttöönotto ja käytöstä poisto valitaan sen sijaan erikseen kutakin yksittäistä palvelua ja ladattua sovellusta varten. Lukekaa lisätietoa aiheesta Yksityisyys ja tietosuoja kohdasta Tietosuoja ja tietojen yhteiskäyttö.
  • Pilot Assist -toiminnon, mukautuvan nopeudensäätimen, nopeudensäätimen ja nopeudenrajoittimen tiettyjen ilmoitusten päivitetty ulkoasu ja muoto. Lisätietoja, ks. Pilot Assist -toiminnon, nopeudensäätimen, mukautuvan nopeudensäätimen ja nopeudenrajoittimen varoitusilmoitusten päivitetty ulkonäkö.
  • Kaista-avustin, (Lane Keeping Aid, LKA), päivitys ja muuttaminen koskien sitä, kuinka järjestelmä tunnistaa, ovatko kuljettajan molemmat kädet ohjauspyörällä ja ohjaako kuljettaja aktiivisesti vai ei, mikä on toiminnon edellytys. Tämä voidaan huomata siitä, että tietty muutos on tapahtunut sen jälkeen, kun tämä varoitus näkyy kuljettajan näytössä, sekä että varoitus tulee toisinaan nopeammin ja toisinaan hitaammin, tarkoituksena parempi mukautuminen eri tilanteisiin.
  • Uusien EURO-NCAP-vaatimusten takia takaistuimen turvavyömuistutus kuuluu pidemmän aikaa, jos vyö avataan ennen auton pysähtymistä.
  • Liikennemerkkien sijaintia tuulilasinäytössä

Ei koske mallia XC40.

muutettu, kun navigointijärjestelmää käytetään eikä opastus ole meneillään tietyissä malleissa. Liikennemerkit näkyvät nyt oikealla vain, jos navigointireitti on aktivoitu.
  • Mukavuussyistä Pilot Assist -toimintoa ei voida ottaa käyttöön, jos auton sähköjärjestelmään on kytketty perävaunu, polkupyöräpidike tms.
  • Puheääniohjaus: Yleiset parannukset ja tehdyt korjaukset, mm. parempi kaikkien kielten tunnistus, parempi englannin

UK English

, saksan ja mandariinin tunnistus heti alusta sekä parannettu mandariinin puhesynteesin lausuminen.

Päivitykset maaliskuusta 2018 alkaen

• Volvo On Call -sovellusta on parannettu ja päivitetty siten, että ilmoitusten toistokertoja on vähemmän.
  • Keskinäytön kuljettajaprofiilinäkymän päivitys. Vaihtoehdot Suojaa profiili ja Yhdistä avain ovat vaihtaneet paikkaa ja Tallenna nykyiset asetukset profiiliin näkyy vain, jos Suojaa profiili on valittu. Kun Tallenna nykyiset asetukset profiiliin valitaan, teksti ruudussa vaihtuu muotoon "tallennetaan" muutamaksi sekunniksi vahvistuksena siitä, että asetuksiin tehdään muutoksia. Katsokaa lisätietoa kuljettajan profiilin suojaamisesta ja muutosten tallentamisesta siihen kohdasta Kuljettajaprofiilin muokkaaminen ja suojaaminen.

Päivitykset marraskuusta 2017 alkaen

• Volvo On Call -sovelluksen ilmoitusten määrää on pienennetty tilanteissa, joissa esi-ilmastoinnille ei ole edellytyksiä.
  • Uusi toiminto, Yksityisyys ja tietosuoja. Tietojen yhteiskäyttö on valittava itse, jos se on aktivoitava yhdistettyjä palveluja ja autoon ladattuja sovelluksia varten. Tietojen yhteiskäytön aktivointi on valittava esim. uudessa autossa, tehdasasetusten palautuksen jälkeen tai tiettyjen korjaamokäyntien ja ohjelmistopäivitysten jälkeen. Tietojen yhteiskäyttö yhdistetyissä palveluissa ja sovelluksissa on aktivoitava erikseen jokaista käytettävää kuljettajaprofiilia varten. Esimerkkejä palveluista, jotka edellyttävät toimiakseen tietojen yhteiskäyttöä, ovat Volvo On Call

Koskee vain VOC -markkina-alueita

ja viestien saneleminen. Lukekaa lisää tietojen yhteiskäytön asetuksista kohdasta Tietosuoja ja tietojen yhteiskäyttö. Katsokaa lisätietoja palveluehdoista osoitteesta volvocars.com/intl/support/legal.
  • Tietojen yhteiskäytön asetusten päivitys Volvo On Call -palvelun osalta, Yksityisyys ja tietosuoja, saatavana viikolta 51/2017 (joulukuu) alkaen. Tietojen yhteiskäytön asetukset ovat oletusarvoisesti käytössä Volvo On Call -palvelun osalta. Huomatkaa, että tietojen yhteiskäyttö on edelleen aktivoitava erikseen muita yhdistettyjä palveluja ja ladattuja sovelluksia varten, jotta niitä voidaan käyttää. Lisätietoja, ks. Tietojen yhteiskäyttöasetukset Volvo On Call -palvelussa

Mallivuoden 2016 autoissa (valmistettu vuodesta 2015 vuoden 2016 alkuun) tarvitaan kesäkuussa 2018 julkaistu ohjelmistopäivitys, jotta tietojen yhteiskäyttö voidaan poistaa käytöstä Volvo On Call -palvelussa kohdan Yksityisyys ja tietosuoja asetusten kautta.

.
  • Käyttöön otetaan mahdollisuus yhdistää tiettyyn korjaamoverkostoon käynnin yhteydessä etäavaimen painikkeita käyttäen. Lisätietoja, ks. Tiedonsiirto autosta korjaamoon Wi-Fi-yhteyden kautta.
  • Toiminnon Törmäyksen välttämisen avustin aktivointi/deaktivointi siirtyy keskinäytön toimintonäkymään. Lisätietoja, ks. Ohjausapu törmäyksen uhatessa.
  • Uusi visuaalinen toiminto, Intellisafe-turvajärjestelmätarkastus käynnistettäessä auto. Lisätietoja, ks. IntelliSafe - turvajärjestelmätarkastus käynnistettäessä.
  • Puheääniohjaus: Yleiset parannukset ja tehdyt korjaukset, mm. parannettu amerikanenglannin

US English

tunnistus heti alusta.

Toiminta päivityksen jälkeen voi vaihdella markkina-alueen, mallin, mallivuoden ja lisävarusteiden mukaan.

Automalli/vuosimalli

Mallivuoden 2016 ja uudemmat XC90- ja XC90 Twin Engine -mallit

Mallivuoden 2017 ja uudemmat S90-, V90- ja V90 Cross Country -mallit

Mallivuoden 2018 ja uudemmat XC40-, XC60-, XC60 Twin Engine -, V90 Twin Engine- ja S90 Twin Engine -autot

Mallivuoden 2019 ja uudemmat V60-, V60 Twin Engine- ja V60 Cross Country -autot

Mallivuoden 2020 ja uudemmat S60- ja S60 Twin Engine -autot

Mallitarjonta voi vaihdella markkina-alueen mukaan.

Järjestelmä

Sensus Navigation

Tämä artikkeli kattaa

Automalli/vuosimalli

Mallivuoden 2016 ja uudemmat XC90- ja XC90 Twin Engine -mallit

Mallivuoden 2017 ja uudemmat S90-, V90- ja V90 Cross Country -mallit

Mallivuoden 2018 ja uudemmat XC40-, XC60-, XC60 Twin Engine -, V90 Twin Engine- ja S90 Twin Engine -autot

Mallivuoden 2019 ja uudemmat V60-, V60 Twin Engine- ja V60 Cross Country -autot

Mallivuoden 2020 ja uudemmat S60- ja S60 Twin Engine -autot

Mallitarjonta voi vaihdella markkina-alueen mukaan.

Järjestelmä

Sensus Navigation

Aiheiden alla listatut

Auton järjestelmä Ylläpito ja huolto

Asiaan liittyvää tietoa

Sensus Connect Volvo On Call