Apple® CarPlay®

CarPlay -toiminnolla voidaan ohjata monia iPhone -puhelimen toimintoja auton keskinäytön kautta. Tästä voitte lukea tietoa CarPlay -toiminnosta ja siitä, mitä teidän on tiedettävä, ennen kuin alatte käyttää toimintoa.

CarPlay

CarPlay Apple, CarPlay, iPhone, Siri, iOS ja iPhone ovat Apple Inc. -yrityksen rekisteröityjä tavaramerkkejä. -sovelluksella voitte muun muassa kuunnella musiikkia, soittaa puheluja, lähettää ja vastaanottaa viestejä sekä käyttää tiettyjä sovelluksia. Toimintoja voidaan myös puheohjata Siri-puheohjauksen avulla. CarPlay toimii tiettyjen Apple-laitteiden kanssa.

15w49 - Support site - Apple CarPlay apps view - GBR

CarPlay -näkymä.

Sovellukset

Tietoa tuettavista sovelluksista ja yhteensopivista puhelinmalleista on Applen kotisivulla.

CarPlay-palvelun käyttäminen

Ohjeita CarPlay -palvelun käytöstä: ks. Apple® CarPlay®-palvelun käyttäminen.

Internet-yhteys käytettäessä CarPlay -toimintoa

Jos puhelimenne on yhdistetty autoon BluetoothEi koske yhdistämistä Wi-Fi-yhteyden tai automodeemin (P-SIM) kautta-yhteyden kautta, yhteys katkeaa käytettäessä CarPlay -palvelua. Muodostakaa internet-yhteys autossanne uudelleen jakamalla internet puhelimenne Wi-Fi-tukiaseman kautta, ks. ohjeet alla.

Ohjeet

Puhelimessanne: Valitkaa asetukset > Internet-jako > aktivoi toiminto.

Autossanne: Valitkaa Asetukset > Viestintä > Wi-Fi > Aktivoi toiminto. Lisätietoja, ks. Yhdistäminen internetiin matkapuhelimella (Wi-Fi).

Auto etsii puhelimen jaetun Wi-Fi-tukiaseman ja yhdistää internetiin.

Huomatkaa, että iPhone sulkee internet-jaon, kun yhteys autoon katkeaa. Internet-jaon aktivointi uudelleen: noudattakaa yllä olevaa vaihetta 1.

Internetiä käytettäessä siirretään dataa (dataliikenne), mikä voi aiheuttaa kustannuksia. Ottakaa yhteys verkko-operaattoriinne dataliikenteen kustannuksesta.

Yhteensopivat yksiköt

• CarPlay on käytettävissä iPhone 5 -puhelimessa ja uudemmissa malleissa. Päivittäkää puhelimeenne uusin iOS-käyttöjärjestelmä, jotta se toimii paremmin.
  • CarPlay ei ole yhteensopiva iPad kanssa.

Saatavuus ja toimintatapa voivat vaihdella markkina-alueelta toiselle.

Automalli/vuosimalli

Mallivuoden 2016 ja uudemmat XC90- ja XC90 Twin Engine -mallit

Mallivuoden 2017 ja uudemmat S90-, V90- ja V90 Cross Country -mallit

Mallivuoden 2018 ja uudemmat XC40-, XC60-, XC60 Twin Engine -, V90 Twin Engine- ja S90 Twin Engine -autot

Mallivuoden 2019 ja uudemmat V60-, V60 Twin Engine- ja V60 Cross Country -autot

Mallitarjonta voi vaihdella markkina-alueen mukaan.

Tämä artikkeli kattaa

Automalli/vuosimalli

Mallivuoden 2016 ja uudemmat XC90- ja XC90 Twin Engine -mallit

Mallivuoden 2017 ja uudemmat S90-, V90- ja V90 Cross Country -mallit

Mallivuoden 2018 ja uudemmat XC40-, XC60-, XC60 Twin Engine -, V90 Twin Engine- ja S90 Twin Engine -autot

Mallivuoden 2019 ja uudemmat V60-, V60 Twin Engine- ja V60 Cross Country -autot

Mallitarjonta voi vaihdella markkina-alueen mukaan.

Aiheiden alla listatut

Connectivity Auton sovellukset

Asiaan liittyvää tietoa

Apple® CarPlay®-palvelun käyttäminen Vinkkejä Apple® CarPlay® -toiminnon käyttämiseen Sovellusten lataaminen autoon ja päivittäminen