Red Key – Rajoitettu etäavain*

Red Key mahdollistaa sen, että auton omistaja asettaa rajoituksia auton tietyille ominaisuuksille. Rajoitukset on ajateltu tukevan auton ajamista turvallisella tavalla, esim. sen ollessa lainattuna.
1617 - Red key restricted

Red Key -avaimelle voidaan määrittää auton enimmäisnopeus, asettaa nopeusmuistutuksia ja määrittää kaiutinjärjestelmän suurin äänenvoimakkuus. Lisäksi tietyt auton kuljettajan tukijärjestelmät ovat aina aktiivisia. Avaimen toiminnot muutoin ovat samat kuin tavallisessa etäavaimessa.

Yksi tai useampi Red Keys voidaan tilata Volvon jälleenmyyjältä. Yhteensä yksitoista rajoituksilla varustettua avainta voidaan ohjelmoida ja käyttää yhteen ja samaan autoon - vähintään yhden pitää olla varsinainen etäavain.

Red Key -avaimen asetukset tekee varsinaisen etäavaimen käyttäjä keskinäytön päänäkymästä, menkää kohtaan: AsetuksetJärjestelmäKuljettajan profiiliRajoitetut avaimet

Tiettyjä kuljettajan tukitoimintoja ei voi sulkea Red Key -avaimen käyttäjältä.

Rajoitusten on ajateltu toimivan toimenpiteinä onnettomuuksien vaaran vähentämiseksi ja saavan siten tuntumaan turvallisemmalta luovuttaa auto esim. nuorelle kuljettajalle, pysäköintipalvelulle tai korjaamolle. Red Key -avaimen haltija ei voi muuttaa asetuksia.

Mahdolliset asetukset

Seuraavat asetukset voidaan tehdä koskemaan Red Key -avainta:

Nopeudenrajoitin (Speed Limiter)1 (Päällä/Pois):

• Asetusjakso: 50–250 km/h (30–160 mph)
  • Asetus on ensimmäisen käytön yhteydessä 120 km/h (75 mph)
  • Säätöaskel: 1 km/h (1 mph)
P5-15w19-XC90H-Symbol-Restricted Key Limit

Kuljettajan näytössä näkyy symboli ja viesti

Rajoitettu avain Nopeusrajoitusta ei voi ylittää.

Nopeusmuistutus1 (Päällä/Pois):

• Asetusjakso: 0–250 km/h (0–160 mph)
  • Asetus ensimmäisen käytön yhteydessä: 50, 70 ja 90 km/h (30, 45 ja 55 mph)
  • Säätöaskel: 1 km/h (1 mph)
  • Samanaikaisten muistutusten enimmäismäärä: 6 kpl

Vaimennettu enimmäisvoimakkuus1 (Päällä/Pois):

• Asetus ensimmäisen käytön yhteydessä: Päällä

Mukautuva vakionopeudensäädin*:

• Asetus ensimmäisen käytön yhteydessä: Pisin asetusjakso
  • Ks. osaa Mukautuva nopeudensäädin" saadaksenne lisätietoja

Kuljettajan tukitoiminnot

Seuraavat kuljettajan tukitoiminnot ovat aina aktiivisia Red Key -avaimen käyttäjälle:

• Blind Spot Information (BLIS)* – katsokaa osa "Blind Spot Information"
  • Kaista-avustaja (LDW ja LKA)* - katsokaa osa "Kaista-avustaja".
  • Etäisyysvaroitus* - katsokaa osa "Etäisyysvaroitus".
  • City Safety - katsokaa osa "City Safety".
  • Driver Alert Control (DAC)* - katsokaa osa "Driver Alert Control".
  • Liikennemerkki-informaatio* - katsokaa osa "Liikennemerkki-informaatio".
  1. * Valinnais-/lisävaruste.
  2. 1 Lisävaruste, vain yhdessä Red Key -avaimen kanssa.