Online υπηρεσίες

Κοινοχρησία δεδομένων για το προφίλ του οδηγού

Ενημερώθηκε 1/21/2020

Κοινοχρησία δεδομένων για το προφίλ του οδηγού

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα νέο προφίλ οδηγού, οι ρυθμίσεις κοινοχρησίας δεδομένων για αυτό το προφίλ αντικαθίστανται από τις στάνταρ ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και απενεργοποιούνται.

Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο προφίλ οδηγού, πρέπει να ενεργοποιήσετε την κοινοχρησία δεδομένων για τις online υπηρεσίες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από αυτό το προφίλ. Αυτό ισχύει επίσης αν είχατε ήδη ενεργοποιήσει την κοινοχρησία δεδομένων για τις online υπηρεσίες σε άλλα προφίλ οδηγού.

Ορισμένες φορές, μετά από μια επίσκεψη στο συνεργείο ή μετά από ενημέρωση λογισμικού, μπορεί να γίνει επαναφορά ορισμένων ρυθμίσεων στο αυτοκίνητό σας στις αντίστοιχες εργοστασιακές τιμές. Επειδή οι ρυθμίσεις κοινοχρησίας δεδομένων είναι μοναδικές για κάθε προφίλ οδηγού, η κοινοχρησία δεδομένων πρέπει να επανενεργοποιηθεί ξεχωριστά για κάθε προφίλ.

Σημείωση

Όταν αγοράζετε ένα Volvo, ο εξουσιοδοτημένος διανομέας μπορεί συνήθως να σας βοηθήσει με τις ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο και να σας δείξει διεξοδικά, ως πελάτη, τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν στις ρυθμίσεις. Μεταξύ άλλων, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η κοινοχρησία δεδομένων για τις υπηρεσίες σύνδεσης ήταν ήδη ενεργοποιημένη στο καινούργιο αυτοκίνητο κατά την παράδοση.

Αν τότε δημιουργήσετε νέο προφίλ οδηγού, οι ρυθμίσεις κοινοχρησίας δεδομένων για το νέο προφίλ θα απενεργοποιηθούν και θα πρέπει να τις ενεργοποιήσετε εκ νέου, για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες σύνδεσης. Αυτό ισχύει επίσης για τις ρυθμίσεις κοινοχρησίας δεδομένων για τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει (download).

Δείτε ποιο προφίλ οδηγού χρησιμοποιείται τη συγκεκριμένη στιγμή

Οι ρυθμίσεις κοινοχρησίας δεδομένων μπορεί να διαφέρουν εμφανισιακά για κάθε προφίλ οδηγού στο αυτοκίνητό σας. Για παράδειγμα, σε ένα προφίλ η κοινοχρησία δεδομένων μπορεί να έχει ενεργοποιηθεί μόνο για μία online υπηρεσία, ενώ σε ένα άλλο η λειτουργία αυτή να είναι ενεργοποιημένη για όλες τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει (download).

Αν παρατηρήσετε ότι ορισμένες εφαρμογές (app) ή online υπηρεσίες δείχνουν να μη λειτουργούν σωστά στο αυτοκίνητό σας, π.χ. αν σας έχει ζητηθεί επανειλημμένα να επιτρέψετε την κοινοχρησία δεδομένων για ορισμένες λειτουργίες, ελέγξτε ποιο προφίλ οδηγού είναι ενεργό και για ποιες υπηρεσίες είναι ενεργοποιημένη η κοινοχρησία δεδομένων.

Μπορείτε να αλλάξετε το προφίλ του οδηγού στο Προφίλ στην επάνω προβολή στην κεντρική οθόνη.

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να επιλέξετε να ενεργοποιηθεί η κοινοχρησία δεδομένων για τις online υπηρεσίες που θέλετε να είναι διαθέσιμες σε ένα προφίλ οδηγού, ωστόσο, αν οι αλλαγές του προφίλ φέρουν προστασία και αποθηκευτούν, θα ισχύσουν μόνο προσωρινά. Αυτό συμβαίνει διότι όλες οι ρυθμίσεις ενός προστατευμένου προφίλ θα υιοθετήσουν ξανά την τιμή που είχε αποθηκευτεί την τελευταία φορά, όταν το αυτοκίνητο τεθεί εκτός λειτουργίας και κλειδωθεί.

Για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που κάνετε σε ένα προστατευμένο προφίλ οδηγού, μεταβείτε στο ΡυθμίσειςΣύστημαΠροφίλ οδηγούΕπεξεργασία προφίλ στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου σας και πατήστε στο κάτω μέρος της οθόνης για να αποθηκευτούν οι αλλαγές για το προφίλ στο κάτω μέρος της οθόνης.


Σας βοήθησε αυτό;