חיים בעיר

מרחב ליצירה

כיום, שימוש חכם בחלל חשוב יותר ויותר בערים הצפופות. אנו נבחן כיצד אדריכלים ומעצבים חשבו מחוץ לקופסה כדי ליצור חללים שהמוציאים את המרב מהסביבות הקומפקטיות והעירוניות שלהם.

מאת שרה יאפי, אוקטובר 2017

הכירו את ביאסטריס סימונסון

מרחב בתנועה

Volvo XC40

"אני חושבת שאנשים יהיו מופתעים כמה מקום יש עבור הדברים שלהם בתוך המכונית הזאת", אומרת ביאטריס סימונסון, ראש צוות העיצוב בוולוו. "יש הרבה מקומות אחסון חכמים, בהשראת המחקר שעשינו על איך חיים אנשים בעיר. התפלאנו כמה דברים אנשים נושאים איתם במכוניות שלהם. אחד מהם אפילו החזיק מנגל בתא המטען שלו".

הפתרונות שנוצרו על ידי ביאטריס והצוות שלה מגוונים וחכמים, החל מפרטים קטנים - כמו וו שיוצא בקפידה בקיפול מתוך תא הכפפות כדי לתלות עליו שקית או אולי את הטייק-אוויי שלך – ועד לגדולים, כמו תא האחסון מתחת למשענת היד המרכזית. "כלי הקיבול שמתחת למשענת היד גדול מספיק כדי לשים בו קופסת טישו גדולה, כי זה מה שהלקוחות שלנו רוצים", היא אומרת. "ויש שטח מתחת למסך התצוגה המרכזי שבו ניתן לאחסן טלפון סלולרי הכולל טעינה אלחוטית, מה שמפחית את הבלאגן והגישה אליו קלה ונוחה."

הלקוחות שלנו רוצים חללי אחסון נוחים ומעשיים וזה הוביל ליצירת כיסים ארוכים ועמוקים בדלת. כל אחד מהם גדול מספיק כדי להחזיק בתוכו שלושה בקבוקי משקאות בנפח של ליטר. זהו מאפיין עיצובי שנוצר בגלל שרמקול הסאב וופר המאוורר נמצא מאחורי לוח המחוונים. הוא הראשון מסוגו במכונית כזו, ופירוש הדבר שאין צורך ברמקולים בדלתות הקדמיות.

"שימוש בחלל בצורה חכמה פירושו להפוך אותו לגמיש ונגיש", אומרת ביאטריס. זו הסיבה ש-XC40 זמינה עם דלת תא מטען אוטומטית, וזה שאומר שאם אתה מחזיק משהו אתה לא צריך להניח אותו כדי להשתמש בתא המטען - אתה פשוט בועט עם הרגל מתחת לפגוש האחורי כדי לפתוח או לסגור אותו באופן אוטומטי. יש גם משטח מתקפל ונשלף שמתאים לצרכים שונים, כמו גם משענות הגב האחוריות שניתנות לקיפול בלחיצת כפתור. מכונית ה-XC40 מלאה בפתרונות מעשיים ובמציאת דרכים כדי להפוך את חייהם של אנשים בעיר לפחות מסובכים", אומרת ביאטריס.

וולוו XC40, רכב פנאי-שטח קומפקטי לחיים בעיר - מבט מלמעלה

ריברסייד האוס, טוקיו

מרחב לחיות

ריברסייד האוס, טוקיו

טוקיו היא אחת הערים המאוכלסות והצפופות ביותר בעולם, כך שניצול מקסימלי של החלל הוא בראש סדר העדיפויות עבור האדריכלים שלה. קוטה מיזואישי וצוותו ב-"מיזואישי סטודיו אדריכלות" ענו לאתגר כאשר תכננו את ריברסייד האוס היוקרתי בטוקיו. מעוצב מיריעות של פלדה מגולוונת, אלומיניום, לבנים וגבס, צורתו יוצאת הדופן של הבניין היא תוצאה של ניצול מקסמילי של החלקה העירונית הצפופה עליה הוא יושב.

בקומת הקרקע של ריברסייד האוס נמצא שטח אחסון מתוחכם לאורך צד אחד של אזור המגורים הראשי. בקומה העליונה יש קירות צרים המחלקים אזורים שונים, והם מחוברים למבנה הגג ולסביבתם. באופן מפתיע, בהתחשב בגודלו, הבית כולל גם מטבח ופינת אוכל עם תקרה בגובה כפול וחלונות שנפתחים במלואם משני צדי אזור המגורים. יש גם חדר נוסף בצד המזרחי וגג עם שני צוהרים שמשקיף אל הנהר ואל השמיים.

הבית, בו מתגוררים זוג וילדתם, בנוי על אתר משולש אותו חוצים הכביש והנהר. לדברי קוטה, הבית תוכנן בתגובה לסביבתו, במיוחד לנהר. קוטה מסביר: "למרות שזה היה אתר עם שטח מוגבל, רציתי שכל חלק בבניין יספק תחושה פתוחה והתייחסות שונה לנהר."

וולוו XC40, מבט על תא המטען המודולרי

הפריגאטו, שטוקהולם

מרחב חדשני

הפריגאטו, שטוקהולם

דוגמה נוספת של חשיבה שוודית יצירתית, לא צריך לחפש רחוק בשביל למצוא את "הפריגאטו". הבניין החדשני הזה, פרי יצירתם של סטודיו Full Scale משטוקהולם (חלק מ-KTH בית-הספר לארכיטקטורה), הוא למעשה שני מבנים נפרדים שניתן להתאים אותם לצרכים שונים, וזה ממצה את רוב השטח הזמין. המרכיבים - בית בגודל 15 מ"ר ("פריגבוד") ובית בגודל 25 מ"ר ("אטפלשוס") – אשר ניתן להפריד ביניהם ולחבר מחדש כדי ליצור שטח חיצוני נדיב בקיץ וחלל פנימי גדול בחורף.

בית ה-"פריגבוד" בנוי מלוחות קלקר ודיקטים של אשוח שוודי. הדיקט החיצוני טופל בזפת, ואילו הפנים הלא מטופל עוצב עם עור שחור. את המבנה הקל זה הניחו על מסילת מתכת עם גלגלים. אדם חזק אחד יכול להזיז את "פריגבוד" עם קצת מאמץ, בעוד שניים או שלושה יכולים להזיז אותו בלי להתאמץ בכלל. החלק של "אטפלשוס" תוכנן כחלל סטודיו פתוח עם קומת עבודה, מטבח וכניסה. יריעות עץ אשוח שימשו לקירות, לגג וקורת הגג. ברצפה השתמשו במהגוני שיועד מחדש, עם אשנבים מובנים כדי לאחסן בהם כלים ומכונות.

זה בניין שנוצא עם השפעה מינימלית על הסביבה. הצוות השתמש בשיטה יפנית מסורתית של עישון העץ כדי לבודד את חזית הפריגאטו, כך שלא היה צורך בצבע או בכימיקלים.