Član borda direktora

Dr Herbert Demel

Imenovan za člana odbora: avgust 2010

Godina rođenja: 1954

Mjesto rođenja: Austrija

Dostigunuća:
Tokom 2002. godine imenovan za glavnog izvršnog direktora kompanije Magna Steyr, vodećeg svjetskog partnera auto-industrije na polju projektovanja i proizvodnje.

Prethodne kompanije:
Audi, Volkswagen, Magna Steyr AG, Fiat Auto SpA, Magna International

Druga direktorska zaduženja: 
Specijalni savjetnik glavnog izvršnog direktora i izvršni rukovodilac u Magna International Inc, M+W Group GmbH, Predsjednik nadzornog odbora Metro Group-e

Profesionalno iskustvo:
2005 - 2014 Razne rukovodeće pozicije, Magna International Inc
2003 - 2005 CEO, Fiat Auto SpA, 
2002 - 2003 CEO, Magna Steyr AG & Company KG
1997 - 2002 Glavni izvršni direktor, Volkswagen do Brazil Ltda, 
1993 - 1996 Glavni izvršni direktor, Audi 
1992 - 1993 Član odbora zadužen za istraživanje i razvoj, Audi
1990 - 1992 Direktor projektovanja pogonskih sklopova, Audi

Biografija:
Dr, Herbert Demel studirao je mašinstvo na Tehničkom univerzitetu u Beču i stekao je zvanje doktora tehničkih nauka. Akademsku karijeru nastavio je na Institutu za motore sa unutrašnjim sagorijevanjem i automobilski inženjering, gdje je ostao šest godina, nakon čega se 1984. godine priključio privatnom sektoru. Dr. Demel je započeo karijeru u Robert Bosch GmbH u Štutgartu, gdje je bio rukovodilac na projektu razvoja ABS kočionog sistema. U Audiju je dao značajan doprinos uvođenju modela A3 i A4 i odigrao je ključnu ulogu u oblikovanju Audija u premijum brendu, kakav je danas. Tokom 1997. godine Ferdinand Piëch, Predsjednik upravnog odbora Volkswagen AG, pozvao je Demela da pomogne da se obnovi prodaja Volkswagen vozila u Brazilu. Tokom 2002. godine Dr. Demel je imenovan za glavnog izvršnog direktora Magna Steyr, vodećeg svjetskog partnera auto-industrije na polju projektovanja i proizvodnje  Dvije godine je bio prvi glavni izvršni direktor kompanije Fiat Auto koji nije bio Italijan. Nakon rada u kompaniji Fiat Auto, Dr. Demel se vratio u Magna Grupu.

Bord direktora