Predsjednik borda direktora

Li Shufu

Imenovan za člana odbora: avgust 2010

Druga zaduženja:
Zhejiang Geely Holding Group, Osnivač i predsjednik

Godina rođenja: 1963

Mjesto rođenja: Kina

Dostigunuća:
Osnivač Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd. (Geely Holding Group), jedne od najbrže rastućih automobilskih kompanija u Kini.

Prethodne kompanije:
Zhejiang Geely Holding Group

Druga direktorska zaduženja:
Potpredsjednik Udruženja proizvođača automobila Kine(CAAM) i potpredsjednik Udruženja nevladinih obrazovnih ustanova Kine.

Profesionalno iskustvo:
Osnivač Geely Holding Group

Biografija:
G. Li je karijeru započeo 1986. godine u proizvodnji frižidera i djelova za frižidere, a sa proizvodnjom motocikala počeo je da se bavi 1993. godine. U toku 1997. godine uključio se u auto-industriju i već dvije decenije je posvećen razvoju automobilske industrije u Kini.
Pod njegovim vođstvom Geely Holding Grupa se posvetila sopstvenim inovacijama i razvoju i odgovorna je za mnoge revolucionarne novine na polju motora, mjenjača i drugih osnovnih tehnologija u automobilskoj industriji. Geely Holding Grupa od 2007. godine prolazi kroz proces strateške transformacije i plasirala je seriju konkurentnih modela na kineskom tržištu. Geely Holding Group je 28. marta 2010. godine potpisala sa For Motor Company ugovor o kupovini akcijama na osnovu kog je stekla vlasništvo nad Volvo Cars. Kupovina je zvanično izvršena 02.08. 2010. godine. G. Li je dobitnik mnogobrojnih nagrada, uključujući i "Najboljih 10 preduzeća iz privatnog sektora u Kini", "Najznačajnije osobe u automobilskoj industriji Kine", "10 najvećih filantropa u Kini", a 2009. godine bio je prema CCTV-u svrstan u 10 Najboljih biznismena u godini.

Bord direktora