9:00 AM | November 6 2016

Vodeći inovatori upoznali se sa budućnošću kretanja

Pratite Erik-a Coleingh iz Volvo Cars-a koji je u Parizu nastupio kao govornik na jednom od najprestižnijih konferencija o inovacijama. Nastupajući kao glavni govornik na Hello Tomorrow samitu, Erik je publici predstavio globalnu perspektivu o uticajima koje će samovozeći automobili imati na naše živote.

Samovozeći automobili su dio održive budućnosti u kojoj nam je najviše stalo do našeg vremena i prirodnih resursa, trudeći se da umanjimo štetu koju su izazvala motorna vozila./span>

"Samovozeći automobili imaju ogroman potencijal da redefinišu izgled gradova, a pokrenuće i promjenu u načinu života, ne samo u ličnoj mobilnosti", objasnio je Erik. Postavljajući diskusiju o autonomnoj vožnji van granica automobilske industrije, Erik očekuje budućnost u kojoj su vozači osnaženi vremenom i kvalitetom života koji su dobili.

"Ljudi u publici su definitivno razmišljali nekoliko koraka unaprijed. Kao lideri koji su navikli da podstiču tehnološka otkrića, pretpostavili su da će autonomni automobili postati stvarnost. Mogao bih stoga da usmjerim diskusiju na ono što dolazi sljedeće, a to je kako će samovozeći automobili uticati na naše živote u praksi", rekao je on.

Uz samovozeće automobile koji omogućavaju luksuz kao što su više slobodnog vremena i unaprijeđen kvalitet života, lako bi se moglo zanemariti okruženje u kojem će se kretati ova pametna vozila. Rastući mega gradovi, putnici koji žele da uštede vrijeme, ograničenja putne mreže... Erik se bavi dugoročnim efektima koje će autonomna vožnja imati na društvo u cjelini. "Konferencija je bila uzbudljivo mjesto za objašnjavanje da Volvo Cars ima širi pogled na stvari - riječ je o stvari koja će promijeniti način na koji se organizujemo."

Pilot projekat u Švedskoj

Erik je publici ukratko predstavio prvi na svijetu veliki projekat testiranja samovozećih automobila koji započinje sljedeće godine u Geteborgu i okolini. Volvo Cars pokreće pilot projekat sa 100 kupaca na javnim putevima, koji ima za cilj da provjeri tehnologiju i prikupi suštinski važne podatke koji će pomoći u zaštiti kako vozila tako i učesnika u saobraćaju.

Dvodnevni samit održan je u oktobru u Parizu i više od 2000 lidera iz oblasti tehnologije se okupilo na razvijanju novih načina na koje jedemo, radimo, putujemo, liječimo se i komuniciramo.

Govornici na samitu Hello Tomorrow su međunarodni lideri u inovacijama, globalni donosioci odluka i najviši zvaničnici, kao što su bivši gradonačelnik Njujorka, biznismen i filantrop Michael Bloomberg ili predsjednik Međunarodne energetske agencije Fatih Birol.

VIJESTI O AUTONOMNOJ VOŽNJI

Otkrijte više o samovozećim automobilima i autonomnoj vožnji sa Volvo automobilima

Arhiva