Napredak kroz saradnju

Naši saradnici na Drive Me programu pomoći će nam da ljudima unaprijedimo život. Autonomni automobili će predstavljati radikalnu promjenu u transportu i zajednički rad na njihovom razvoju je ključan da bi tehnologija pružila najveću korist pojedincima i društvu.

Mijenjanje načina korišćenja puteva: Švedska agencija za saobraćaj

Švedska agencija za saobraćaj pomoći će nam da uključimo autonomne automobile u živote ljudi tako što će istražiti kako naši zakoni o saobraćaju treba da se promijene.

Saobraćajni propisi i zakoni se zasnivaju na istim principima kao i prije 100 godina. To će se promijeniti sa pojavom autombila za vozača, a Drive Me je model koji će odrediti tok zbivanja.

Novo okruženje za vožnju: Švedska uprava za saobraćaj

Švedska uprava za saobraćaj, Trafikverket, iskoristiće jedinstvenost Drive Me programa kao prve probe autonomne vožnje da ustanovi kako putevi, infrastruktura, upravljanje saobraćajem i povezanost mogu u potpunosti iskoristiti prednosti koje nude autonomni automobili. Naš cilj je da stvorimo autonomnu tehnologiju koja funkcioniše u skladu sa trenutnom putnom infrastrukturom .

Grad budućnosti: Grad Geteborg

Geteborg je idealna lokacija za Drive Me program i imaće ključnu ulogu u razvoju autonomnih automobila koji rade u skladu sa svojim okruženjem. Geteborg je tehnološki napredan grad sa razvijenom strategijom za održivi transportni sistem. Grad Geteborg je posvećen Drive Me projektu, a posjeduje auto-industriju, akademske institucije i infrastrukturu koja će to omogućiti.

Mjesto za razvoj i učenje: Lindholmen naučni centar

Okupljanje svih partnera na jednom mjestu, u okruženju posvećenom stvaranju novih ideja, ubrzaće razvoj Drive Me projekta. Lindholmen naučni centar je pravo mjesto za to. On je nacionalna baza za istraživanje i razvoj prevoza i pomoći će razvoju Drive Me programa na raznim nivoima, oslanjajući se na iskustva industrije, akademskih institucija i društva.

Ispitivanje autonomne vožnje: Čalmers tehnološki univerzitet

Čalmers tehnološki univerzitet je naš akademski partner na Drive Me projektu i pomoći će nam da utvrdimo prednosti autonomnih vozila za društvo. Plod ovog partnerstva biće istraživanje koje će obezbijediti informacije za budući razvoj održive mobilnosti.

Stvaranje pionirske tehnologije: Autoliv

Tehnologija je u osnovi Drive Me projekata, a učešće svjetskog lidera iz oblasti razvoja i izgradnje aktivnih sistema bezbjednosti - kompanije Autoliv, je od ključne važnosti za razvoj autonomnih automobila. Saradnja sa Autolivom znači da zajedno možemo stvoriti bezbjedniji svijet u kojem će automobili bez vozača svesti broj nesreća na putevima na nulu.

Drive Me djelimično finansira FFI - Strategic Vehicle Research and Innovation.