KAO KOD KUĆE, TAMO GDJE SE OSTALI SAMO OPROBAVAJU


Zabava počinje ispod nule

Švedska zima dovodi snalažljivost i žilavost do ekstremnih granica. Nije ni čudo što mnogi naši konkurenti svoje automobile testiraju baš ovdje. I nije ni čudo što Volvo ima ono što je potrebno da bi se suočio sa snijegom, ledom i temperaturama ispod nule. Zahvaljujući svom švedskom porijeklu, mjesto gdje se drugi dokazuju za njega je igralište. Jer, ako uspijete ovdje, uspjećete bilo gdje.

Novi početak.

XC60

Vaš novi Volvo. Made by Sweden.

Novi početak.

V60 Cross Country

Novi početak.

V40 Cross Country

Electronic Stability Control

Ostanite pribrani na zimskim putevima. Naša Electronic Stability Control tehnologija vodi računa o pravcu kretanja vašeg automobila. Ukoliko otkrije da postoji mogućnost proklizavanja, odmah preduzima mjere da to spriječi i pomogne vam da ostanete na putu. A da biste uživali i bili stabilni u brzim krivinama, takođe posjeduje Sistem kontrole proklizavanja koji vam omogućava da do kraja uživate u mogućnostima vašeg automobila.

Active High Beam Illumination

Budući da smo i po šest mjeseci u tami, mi Šveđani znamo koliko je svijetlo značajno. Da biste imali optimalnu vidljivost, naša Active High Beam illumination tehnologija vam omogućava da vozite sa uključenim dugim svijetlima sve vrijeme. Kada vam vozila dolaze u susret ili se nalaze ispred vas, emituje se onoliko svijetla koliko je potrebno da se izbjegne zaslijepljivanje, dok je put ispred vas i dalje dobro osvijetljen.

Napravite vaš lični Volvo

Koji ste Volvo automobil? Posjetite naš konfigurator automobila i
napravite vaš Volvo.

Naše inovacije

Sve što radimo vrti se oko ljudi i svaka inovacija je napravljena da vam olakša i poboljša život. Posebno smo ponosni na naša dostignuća u efikasnoj upotrebi energije, povezanosti i bezbjednosti. Naša dostignuća u ovim oblastima smo nazvali: Drive-E, Sensus, i IntelliSafe.