TEHNOLOGIJA KOJA POMAŽE

SVAKODNEVNA JEDNOSTAVNOST

Tri inteligentne funkcije čine parkiranje i manevrisanje jednostavnijim nego ikad u novom Volvou XC60, kaže Volvo inženjer Claes Boberg.

"U Volvou, tehnologija je tu samo kako bi učinila život boljim", kaže Claes Boberg, inženjer manevrisanja pri malim brzinama,  Volvo Cars.

"Mi ne razvijamo funkcije samo zato što možemo. One moraju biti korisne i one se moraju moći jednostavno integrisati u živote ljudi."

I u sam automobil. Nećete primjetiti kamere i senzore u novom Volvou XC60, ali primetićete šta će sve učiniti za Vas, jer su one osnova za tri funkcije koje olakšavaju svakodnevni život - Park Assist Pilot, 360° kameru i Cross Traffic Alert tehnologiju."

Savršeno parkiranje, svaki put

"Park Assist Pilot čini život udobnijim. To je kao da neko drugi parkira automobil umjesto Vas ", kaže Claes.

Ova inovacija mjeri parkirng mjesta dok se vozite uz njih i omogućuje Vam da znate koja su dovoljno velika. Ona onda može upravljati Volvoom XC60 u paralelno parking mesto koje je samo 1.2 puta duže u odnosu na Vaš automobil umesto Vas ili usmjeriti automobil u vertikalni prostor. Jednom aktiviran, sve što treba da učinite je da kontrolišete mjenjač i kočnice dok automobil vodi Vaš automobil na svoje mesto.

"To je sjajno. Kada se poslednji prostor u ulici čini premalenim, možete vjerovati svom automobilu da Vas sigurno uparkira" kaže Claes."

Pogled sa vrha

"Imati svestrani pogled omogućuje Vam da parkirate bez stresa ", kaže Claes." I naša 360° kamera daje Vam pogled bez premca na Vaš automobil i njegovu okolinu."
Za izradu ovog prikaza, slike sa četiri skrivene kamere na automobilu kombinuju se i pokazuju ptičju perspektivu na velikom centralnom ekranu novog Volvoa XC60.

"Mislim da imamo najbolju ptičju perspektivu na tržištu", kaže Claes. "Ekran je naročito veliki tako da možete vidjeti više detalja, a njegov portretni format znači da je automobil okrenut na isti način kao i Vi - što ga čini jednostavnijim za pregled i razumevanje."

Pojačana pažnja

"Cross Traffic Alert sistem su Vaše oči iza glave. On gleda iza ugla za Vas", kaže Claes.

Ova funkcija olakšava vožnju unazad i uključivanje u saobraćaj iz problematičnih parking mesta i čini vožnju sigurnijom. Radarske jedinice skrivene unutar zadnjeg odbojnika otkrivaju svako vozilo koje se približava u Vašoj traci na udaljenosti do 30 metara, kao i bicikliste i pešake na kraćim udaljenostima. Ako postoji opasnost od sudara, bićete audio i vizualno upozoreni.

To je tehnologija na koju se možete osloniti, kaže Claes. "Radarske jedinice nikada nisu umorne, oni ne trepću i ne mogu ih ometati neke druge stvari. Možda ih nećete videti, ali je dobro znati da su tu kada Vam zatrebaju."

Istražite Novi Volvo XC60