Znanje je ključno za bezbjednost automobila

Bezbjedniji automobili kroz učenje

U kompaniji Volvo Cars uvijek smo stremili tome da pravimo najbezbjednije automobile. To radimo učenjem iz života, iz tehnologije i od nas samih.

Krug života

Koristimo podatke iz stvarnih saobraćajnih nesreća, rigorozna istraživanja i ispitivanja da bismo naše automobile učili još bezbjednijim. Svaki novi automobil je napravljen korišćenjem znanja stečenih na prethodnim modelima - ovaj proces stalnog usavršavanja i poboljšavanja zovemo Krug života.

Idemo ka nuli

Thomas Broberg, M.Sc. Direktor Sektora za bezbjednosne strategije i zahtjeve u kompaniji Volvo Cars, objašnjava kako radimo ka ostvarenju Vizije 2020.

Jan Ivarsson - Viši tehnički savjetnik za bezbjednost

Vizija bezbjednosti kompanije Volvo Cars je način razmišljanja i rada. To je kao mantra naše kompanije

Više

Lokalna saradnja za globalnu viziju

Da bismo ostvarili Vizija bezbjednosti kompanije Volvo Cars nije dovoljno samo da napravimo najbezbjednije automobile, mi sarađujemo i na planiranju bezbjednijih puteva i saobraćajne infrastrukture, što takođe pomaže u spasavanju života. Radeći sa Švedskom upravom za transport, stvorili smo u našoj zemlji model za globalnu saradnju između proizvođača automobila i organa koji se bave saobraćajem.

Otvaramo vrata Volvo Cars centra za bezbjednost

Svaki novi Volvo daje vam nevjerovatan standard zaštite, zahvaljujući pionirskom radu našeg Centra za bezbjednost. Ovdje sprovodimo više od 300 testova pri sudaru godišnje i na hiljade sudara pomoću kompjuterskih simulacija.


AstaZero - novi svijet bezbjednosti

Kompanija Volvo Cars je partner sa AstaZerom, prvim svjetskim centrom za testiranje koji simulira stvarne saobraćajne situacije. Ovaj objekat, opremljen po posljednjoj tehnologiji i otvoren 2014. godine, može da ponovi brojne stvarne situacije iz saobraćaja i idealno je mjesto za fino podešavanje naše IntelliSafe tehnologije. Igraće ključnu ulogu u ostvarivanju Vizija bezbjednosti kompanije Volvo Cars.