Stockholm City Skyline, noću

Volvo Cars i Nobel Media: Šampionska inovacija

Partnerstvo između dvije globalne institucije posvećeno progresu kroz inovacije.

Zajednička vizija

Nobelova nagrada dodjeljuje se za dostignuća u nauci, književnosti i miru u svijetu. Kao partner Nobel Media, s ponosom uzimamo učešće braneći sjajne ideje i nagrađujući one koji su zaslužni za inovacije za dobrobit čovječanstva.
"Izuzetno nam je drago što smo partneri Nobel Medie. Za nas je to šansa da označimo značaj inovacija za izgradnju našeg društva", izjavio je Hakan Semjuelson, Predsjednik i CEO Volvo Cars.
Gradska vjećnica u Stokholmu, fontana noću

Od jednostavne ideje

1921. godine Albert Ajnštajn je nagrađen Nobelovom nagradom za fiziku za otkriće fotoelektričnog efekta. Njegovo otkriće utrlo je put brojnim inovacijama, uključujući i tehnologije koje su sastavni dio današnjih digitalnih kamera.
Aktivna duga svetla

Vozite bez brige o dugim svjetlima kako bi ste se fokusirali na putovanje. Po mraku kamere identifikuju nadolazeće vozilo i dinamično zasjenjuju zonu puta koju to vozilo zauzima.

Vizuelizacija City Safety funkcije na XC90 T6
City Safety

Bezbjedno istražujte grad uz podršku kreiranu namjenski da zaštiti Vas i ljude oko Vas. Tehnologija kamere i radara se koristi kako bi identifikovala potencijalne prepreke kao što su vozila, biciklisti ili pješaci.

Volvo IntelliSafe povećava Vašu bezbjednost uz pomoć svjetlećih indikatora upozorenja u retrovizorima.
IntelliSafe Surround

Mijenjajte vozne trake ili skrećite s puta potpuno bezbjedno. Kada drugo vozilo uđe u vaš mrtav ugao, detektuju ga kamera i radar. Lampica upozorenja se tada pali kako bi Vas upozorila i kako bi ste manevar izvršili bezbjedno.

Volvo centralni displej koji pokazuje 360 stepeni pogled oko vozila
360° Asistencija pri parkiranju

Parkirajte jednostavno i bezbjedno uz punu kontrolu nad svojim vozilom. Kada parkirate unazad, slike sa skrivenih kamera se kombinuju u jedinstveni prikaz iz ptičije perspektive i prikazuju Vam kompletno okruženje oko vozila.

Evolucija kroz inovaciju

Otkrića današnjice daju nam šansu da unaprijedimo naše proizvode i usluge kako bi smo zadovoljili buduće zahtjeve. Volvo Cars vjeruje da bi ljudi trebali imati slobodu da se kreću na bezbjedan, održiv i jedinstveni način. Ovi principi vode naš pristup inovacijama i postavljaju kurs u smjeru naše vizije budućnosti.
Dječija brava na Volvo automobilima
Stremimo ka nuli

Do 2020. planiramo da smanjimo broj poginulih i ozbiljno povrijeđenih osoba u saobraćajnim nezgodama - na nulu. Zaštita i briga o ljudima je u srcu Volvo Cars filozofije i to je naša posvećenost u spašavanju života ljudi.

Čovek koji prilazi konektoru Volvo Wallbox-a prikačenom na drveni zid
Preusmjeravanje na elektriku

Do 2025. godine planiramo da 50 procenata naše prodaje čine električna vozila i da ukupno prodamo preko milion elektrifikovanih vozila. To potvrđuje našu posvećenost smanjenju štetnog uticaja na okolinu i unapređenju kvaliteta života u gradovima.

Čovek koji stoji na ulici dok se na staklu vidi odraz Volvo XC game
Nudimo vam dodatno vreme

Do 2025. godine naš cilj je da svaki Volvo automobil svom vlasniku pruži još jednu sedmicu više svake godine. Uvjereni smo da će autonomna tehnologija vožnje postati sastavni dio naše svakodnevne mobilnosti, nudeći Vam više slobodnog vremena za stvari koje su zaista važne.

Oficijelno vozilo svečanosti dodjele Nobelove nagrade

Volvo Cars je počastvovan pružajući doprinos Nobelovim laureatima tokom svečanosti dodjele Nobelove nagrade 2018. Flota od 30 oficijelnih vozila, sačinjena od modela XC40, XC60, XC90 i XC90 Excellence, obezbjediće prevoz ka brojnim događajima uključujući i prestižnu ceremoniju dodjele Nobelovih nagrada kao i Nobel banketa.
Studijska fotografija kristalno bijelog Volvo XC40 T5 AWD R-Design
XC40

Kompaktni osvajač nagrada. Naš inovativni SUV krunisan je nagradom "Automobil godine" u Ženevi, ranije ove godine.

XC60

Švedski dizajn, globalno priznanje. Naš dinamični SUV krosover proglašen je svjetskim automobilom godine za 2018. Ove godine, oficijelno vozilo je XC60 T5 AWD Inscription u Oniks crnoj boji.

XC90

Nagrađivani koncept. Naš elegantni sedmosjed jedan je od najnagrađivanijih SUV-ova ovog vijeka. 2018. edicija je T6 AWD Inscription u oniks crnoj boji.

Studijska fotografija oniks crnog modela Volvo XC90 Twin Engine Excellence
XC90 Excellence

Vrhunac skandinavskog luksuza. Naš XC90 Excellence nudi prvoklasni prevoz VIP gostima. Oficijelno vozilo je Twin Engine Excellence u oniks crnoj boji.