Drive-E

Efikasna snaga, bez kompromisa

Naši novi, inovativni pogonski sklopovi ostvaruju savršenu ravnotežu između snage i efikasnosti, što vam omogućava da uživate u vožnji kakvu očekujete od Volvo automobila uz nevjerovatno nisku emisiju i malu potrošnju goriva.

Mi kombinujemo lake motore sa super-punjenjem, turbo-punjenjem i elektrifikacijom kako bismo dobili izvanredne performanse uz umanjen uticaj na okolinu. Inteligentna tehnologija vam daje najbolje od svih svijetova. Zovemo je Drive-E.

Iskorišćena snaga

Naši Drive-E pogoni uključuju neke od najsnažnijih četvorocilindričnih motora na svijetu. Ova nova porodica pogonskih sklopova koristi super-punjenje i turbo-punjenje, kao i napredne prenosne sisteme, kako bi obezbijedili odgovarajuću snagu uz manju potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova. Elektrifikacija nam omogućava da postignemo još više. U Power režimu rada XC90 T8 Twin Engine plug-in hibrid ubrzava od 0-62mph za samo 5,9 sekundi, što ga čini pravim automobilom visokih performansi.

Čista efikasnost

Poboljšanjem potrošnje goriva i maksimalnim umanjivanjem CO2emisije, Drive-E tehnologija smanjuje vaše troškove i negativni uticaj na životnu sredinu.

Drive-E pogonski sklopovi postavljaju nove standarde za efikasnost, čineći naše automobile prijatnijim za vožnju i boljim prema svijetu oko nas. Oni su u središtu naše vizije održivosti i kreiranja automobila koji su Dizajnirani prema vama.

Twin engine motor - performanse, bez kompromisa

Naši Twin Engine modeli imaju plug-in hibridne pogone koji vam pružaju besprijekorne performanse, nultu emisiju štetnih gasova i režime vožnje koji odgovaraju svim potrebama. To su naši najsnažniji a i najštedljiviji modeli, a uspjeli su da zadrže i bezbjednost, luksuz i prostranu unutrašnjost. Twin Engine modeli su vrhunac Drive-E filozofije i čine svako putovanje posebnim.
Read more

Budućnost je električna.

Elektrifikacija nam pomaže da napravimo automobile koji su luksuzni, efikasni i imaju nultu emisiju izduvnih gasova. To je razlog zbog kojeg planiramo potpuno novi opsjeg plug-in hibridnih modela i zbog kojeg je nova generacija automobila od starta projektovana za elektrifikaciju. Kao i uvijek mi planiramo daleko unaprijed i radimo na način koji će unaprijediti život u budućnosti.

Naše inovacije

Sve što radimo vrti se oko ljudi i svaka inovacija je napravljena da vam olakša i poboljša život. Posebno smo ponosni na naša dostignuća u efikasnoj upotrebi energije, povezanosti i bezbjednosti. Naša dostignuća u ovim oblastima smo nazvali: Drive-E, Sensus, i IntelliSafe.