Intellisafe

Redefinisanje bezbjednosti, svakog dana

Posvećeni smo tome da učinimo vožnju lakšom i bezbjednijom. Naša vizija: Niko se neće teško povrijediti i niko neće nastradati u novom Volvo automobilu nakon 2020. godine. Danas vam naše IntelliSafe tehnologije olakšavaju vožnju, pomažu vam u spriječavanju nesreća i štite vas u slučaju da do nesreće ipak dođe.

Podrška i prevencija

Više uživanja u bezbjednim putovanjima

Bezbjednija, udobnija vožnja

Svako putovanje je lagano sa Adaptivnim tempomatom, koji automatski održava bezbjednu razdaljinu od vozila ispred vas. Pri brzini od 50km/h naša tehnologija Pilot Assist radi zajedno sa ovom funkcijom kako bi vam pomogla da ostanete u traci blagim pomijeranjem volana.

Pogled iz ptičje perspektive

Zahvaljujući pogledu od 360° možete da vidite vaš automobil i okolinu iz ptičje persepktive, što vam omogućava da uočite sve prepreke u okolini. Olakšava parkiranje i manevrisanje na skučenom prostoru.

Održavanje budnosti

Ukoliko postajete pospani ili vam opada pažnja dok vozite, Driver Alert Control će vas upozoriti i podsjetiti da napravite pauzu. Funkcija Rest Stop Guidance vam čak može reći gdje je bezbjedno da stanete.

Osvjetljavanje puta

Da biste imali najbolju preglednost, funkcija Aktivna duga svijetla vam omogućava da sve vrijeme vozite sa dugim svijetlima a da pritom ne zaslijepljujete druge učesnike u saobraćaju. Funkcija detektuje druga vozila ispred vas i automatski gasi dio dugih svijetla koji bi ih zaslijepio. Vi dobijate optimalno svijetlo, a unaprijeđena je bezbjednost svih učesnika.

Sigurno prestrojavanje

Možete promijeniti traku, sigurni da to radite bezbjedno, zahvaljujući našem Sistemu upozorenja na mrtvi ugao. On koristi radarske senzore koji vas upozoravaju na automobile oko vas.

Drži vas na pravom putu

Naša Pomoć za održavanje u saobraćajnoj traci detektuje kada ste nenamjerno počeli da izlazite van trake i laganim pokretima volana vas vraća nazad, držeći vas bezbjedno na putu.

Bezbjednost u gradu

Vaš kopilot na putu

Posmatrajte funkciju Bezbjednost u gradu kao kopilota koji će uvijek paziti na vas i uočiti opasnost na koju će vas upozoriti i pripremiti kočnice za brzo reagovanje. Ukoliko je sudar neizbježan, zakočiće automatski, smanjujući time šansu da dođe do sudara ili smanjujući intenzitet sudara.

Zaštita pješaka

Naša tehnologija Bezbjednost u gradu detektuje pješake na putu ispred, bilo da stoje ili se kreću ka vašoj putanji. Ukoliko ne odgovorite na upozorenje, vaš Volvo će ukočiti umjesto vas, što može ublažiti - ili izbjeći - udar.

Pomažemo vam da zaštitite bicikliste

Ukoliko biciklista iznenada skrene pred vaš automobil, naša tehnologija detekovanja biciklista izdaje upozorenje i ukočiće umjesto vas ukoliko je neophodno brzo odreagovati.

Pomažemo vam da skrenete bezbjedno

Naša tehnologija kočenja na raskrsnici, koja je prva te vrste u svijetu, smanjuje vjerovatnoću jednog od najčešćih vrsta sudara koji nose najviše štete. Ukoliko treba da presječete put automobila koji vam dolazi u susret, vaš automobil će otkriti da li je sudar neizbježan i zakočiće umjesto vas da bi umanjio snagu sudara, ili ga u potpunosti izbjegao.

INTELLISAFE AUTOPILOT

U budućnosti vaš auto će voziti umjesto vas

Dozvolite vašem Volvo automobilu da se brine o vožnji i ponovo preuzmite kontrolu nad svojim vremenom sa IntelliSafe Autopilotom. Naša tehnologija autonomne vožnje će napraviti revoluciju i stvoriće bezbjedniji, produktivniji način putovanja.

Zaštita

Spreman za neočekivano

Nepredvidive stvari se dešavaju na putu, stoga smo stvorili funkcije koje će se postarati da budete što bezbjedniji.

Meko prizemljenje

Naši automobili podjednako štite one koji su van automobila kao i one u njemu. Vazdušni jastuk za pješake, tehnologija koju je prvi uveo Volvo - automatski se naduvava pri udaru prekrivajući vjetrobransko staklo i umanjujući povrede.

Zaštita u svakoj situaciji

Naša najnovija tehnologija za sigurnosni pojas, koja je prva te vrste u svijetu, štiti vas u slučaju da vaš automobil skrene sa puta-što je česta i opasna nezgoda. Da biste bili čvrsto vezani, električno podesivi sigurnosni pojasevi sistema se zatežu. A da bi se spriječile povrede kičme pri grubim padovima, jedinstvena konstrukcija sjedišta apsorbuje vertikalna opterećenja.

Sigurnosni pojas sa tri tačke vezivanja - izum kompanije Volvo

1959. godine smo prvi predstavili svijetu sigurnosni pojas sa tri tačke vezivanja - spasao je nebrojeno mnogo života i izglasan je za jedan od najznačajnijih izuma u istoriji čovječanstva. Mi uvijek uvodimo inovacije a sada nudimo sigurnosne pojaseve koji se automatski zatežu za svega nekoliko milisekundi nakon sudara.

Bezbjednije putovanje za djecu

Nikada nećemo prestati da radimo na unaprijeđivanju bezbjednosti svih putnika u našim automobilima. Da bismo obezbjedili bolju zaštitu djece razvili smo prvo na svijetu sjedište za djecu okrenuto ka nazad, a 2015. godine proslavljamo 25 godina jedne od naših najbitnijih bezbjednosnih inovacija- integrisano podizno sjedište.

IntelliSafe tehnologija se razlikuje u zavisnosti od modela