12:30 AM | March 14 2016

Samovozeći automobili: budućnost medijskog iskustva u automobilu

Filmovi, muzika i video sadržaji koji se uživo preuzimaju sa interneta u vašem vozilu će postati dio iskustva vožnje u samovozećem automobilu uz internet brzog protoka koji trenutno razvijaju Volvo Cars i naš tehnološki partner kompanija Ericsson.
Na Sajmu potrošačke elektronike 2016 (CES) u Las Vegasu, Volvo je otkrio da sarađuje sa Ericssonom na razvoju pametnih rešenja za preuzimanje sadržaja putem brzog interneta koja će omogućiti putnicima usamovozećim automobilima da gledaju svoje omiljene TV emisije tokom vožnje.

"Zamislite auto-put prepun autonomnih automobila i putnike u njima koji zavaljeni gledaju svoje omiljene TV emisije u visokoj rezoluciji. Nov način prevoza će zahtevati novu tehnologiju i mnogo brži protok kako bi se osiguralo prijatno iskustvo bez smetnji," rekao je Anders Tylman, generalni direktor Volvo Cars Centra za monitoring i konceptna rešenja.

Koristeći stručna znanja kompanije Ericsson iz oblasti mreža i tehnologije oblaka, Volvo Cars ima za cilj da obezbedi doživljaj visokog kvaliteta, bez prekida u svojim automobilima u pokretu. Predviđajući rutu i planirajući buduće stanje mreže, sadržaj će biti prilagođen trajanju puta i pametno sačuvan kako bi omogućio kvalitetan i neprekidan doživljaj gledanja sadržaja.

"Naše istraživanje pokazuje da će u sledećim godinama gotovo 70 procenata svog saobraćaja na mobilnom internetu poticati od video sadržaja," rekao je Claes Herlitz, Direktor odeljenja za automobilske usluge u kompaniji Ericsson. "Za to su nam potrebni inovativni pristup konektivnosti, tehnologija oblaka i analitička rješenja koja istovremeno mogu da koriste više vozila na auto-putu, ali i veći kapacitet koji bi omogućio visok kvalitet i neprekidnost video usluge na koju su današnji potrošači navikli."  

Direktno preuzimanje medijskih sadržaja sa interneta u samovozećim automobilima će promijeniti način putovanja. Sposobnost samovozećih automobila da izabere putanju sa dužim trajanjem autonomne vožnje znači da će moći da na osnovu trajanja putovanja izabere dužinu vaših omiljenih TV emisija. Ili pronalaženjem sadržaja iste dužine kao i vaš put, automobil vam može ponuditi izbor koji je pripremljen prema vašim navikama i preferencijama u pogledu medijskih sadržaja koje gledate.

"Sa pojavom autonomne vožnje suština više nije samo u brzom dolasku od tačke A do tačke B. Suština je u iskustvu koje želite da imate u automobilu i kako želite da potrošite vrijeme koje ste uštedjeli. Naša buduća tehnologija autonomne vožnje će dati ljudima slobodu da biraju način na koji žele da se voze i sadržaje koje žele da dožive," rekao je Anders Tylman.

VIJESTI O AUTONOMNOJ VOŽNJI

Otkrijte više o samovozećim automobilima i autonomnoj vožnji sa Volvo automobilima

Arhiva