1:00 PM | September 6 2016

Kompanije Volvo Cars i Autoliv pokreću zajednički poslovni poduhvat za autonomnu vožnju

Volvo Cars, globalni proizvođač premijum automobila, i Autoliv, svjetski lider u sistemima automobilske bezbjednosti, najavili su osnivanje zajedničkog poslovnog poduhvata u cilju razvijanja naredne generacije autonomne vožnje i naprednih sistema za pomoć pri vožnji.

Håkan Samuelsson, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Volvo Cars, rekao je: "Udruživanjem naših znanja i resursa stvorićemo svjetskog lidera na polju razvoja softvera za autonomnu vožnju. To znači da ćemo biti u mogućnosti da ovu uzbudljivu tehnologiju predstavimo kupcima ranije.

Nova kompanija će imati sjedište u Geteborgu, Švedska, i stvaraće sisteme koje će koristi Volvo Cars, a Autoliv imati pravo ekskluzivne prodaje svim proizvođačima automobila širom svijeta.

Jan Carlson, predsjedavajući, glavni izvršni direktor i predsjednik kompanije Autoliv, rekao je: "Ne postoje druge dvije kompanije koje su više učinile za bezbjednost automobila od kompanija Autoliv i Volvo. Nova kompanija je osnovana jer smo prepoznali da je autonomna vožnja sljedeći korak u transformisanju bezbjednosti na putevima.

Autoliv će biti ekskluzivni dobavljač i distributer za sve nove proizvode kompanije trećim licima, osim Volvo Cars-u, koji će proizvode dobijati direktno od kompanije. Rukovodstvo će biti sastavljeno od predstavnika kompanija Autoliv i Volvo Cars.

PROČITAJ CIJELO SAOPŠTENJE

VIJESTI O AUTONOMNOJ VOŽNJI

Otkrijte više o samovozećim automobilima i autonomnoj vožnji sa Volvo automobilima

Arhiva