Koncept 26

Predstavljamo novi simbol za slobodu automobila


Vožnja ponovo dobija smisao

Automobili su uvijek bili simbol slobode. Danas je ta sloboda dovedena u pitanje zbog gustog i nepredvidivog saobraćaja sa kojim su vozači suočeni. Mi u Volvou vjerujemo da će autonomna vožnja vratiti tu slobodu tako što će omogućiti vozačima da sami odluče kako će provesti svaki trenutak u automobilu. Ovo je suština Koncepta 26.Sloboda izbora

Tri režima rada u okviru Koncepta 26 su posebno projektovana da vam vrijeme u automobilu učine što smislenijim. Bilo da se vozač odluči da sam upravlja ili to prepusti automobilu, unutrašnjost se transformiše i kreira savršeno okruženje.

Drive

Kada je vozač potpuno usredsrijeđen na vožnju, može se posvetiti uživanju u samom otvorenom putu.

Create

Sjedište se pomijera od volana dajući vozaču prostor da obavlja pozive, piše mejlove ili gleda filmove i emisije.

Relax

Sa spuštenim sjedištem, vozač može uživati u trenutku tihog razmišljanja i samom putovanju.

Håkan Samuelsson - Predsjednik i glavni izvršni direktor Volvo Cars Grupe

Volvo će preuzeti punu odgovornost kad god je neki od njegovih automobila u autonomnom režimu. Mi smo jedni od prvih proizvođača automobila na svijetu koji su dali takvo obećanje.

IntelliSafe Autopilot

Interfejs Autopilota je osmišljen tako da olakša prenos kontrole sa vozača na automobil, i obrnuto. U autonomnom režimu vožnje vozač uvijek može da vidi koje radnje automobil planira da preduzme, kao što su prestrojavanje ili preticanje. To znači da vozač ne smije da bude iznenađen ili uplašen manevrima ili ponašanjem automobila.

Upravljanje vremenom

Time Circle prikazuje količinu preostalog vremena za autonomnu vožnju, dajući vozačima kontrolu nad načinom organizacije putovanja. To bi moglo da znači namjerno biranje dužeg puta, jer bi to podrazumijevalo duže trajanje autonomne vožnje.

Prava inovacija

Tehnologija koja će biti osnov IntelliSafe Autopilota biće testirana tokom Drive Me ispitivanja koje počinje 2017. godine u Geteborgu. Ukupno 100 kupaca će učestvovati u testiranju čiji će cilj biti validacija ove tehnologije. Završetak testiranja označiće početak InetlliSafe Autopilot funkcije.

Napredna tehnologija koja se krije iza Autopilota već se koristi u okviru funkcije Pilot Assist, koja se nalazi u novom XC90.

Pridružite se putovanju

Saznajte više o narednoj generaciji Volvo automobila.

Naše inovacije

Sve što radimo vrti se oko ljudi i svaka inovacija je napravljena da vam olakša i poboljša život. Posebno smo ponosni na naša dostignuća u efikasnoj upotrebi energije, povezanosti i bezbjednosti. Naša dostignuća u ovim oblastima smo nazvali: Drive-E, Sensus, i IntelliSafe.