Novi pristup mobilnosti

Nazad
. 12:00 AM, February 8 2016

A New approach to Mobility

Uvođenje automatizacije u transportne sisteme učiniće naše svakodnevno putovanje efikasnim i održivim. Automobili koji se sami parkiraju riješiće neprilike oko parkiranja, taksi vozila bez vozača omogućiće svima da budu pokretni a novi poslovni modeli za mobilnost će sa lakoćom graditi vaše optimalno putovanje. Uvođenje automatizovanih transportnih sistema, kao što su samovozeći automobili, sigurno će promijeniti mobilnost u gradovima.

Ovo je bila glavna tema tokom prve "Drive Sweden" godišnje skupštine održane u Volvo Cars-u. Catharina Elmsäter-Svärd, predsjedavajuća, i Jan Hellåker, direktor programa, vodili su sastanak kako bi se zadržao fokus i tok prezentacija i diskusija.

"Drive Sweden" je švedski program strateških inovacija. Pokrenula ga je švedska vlada 2015. godine sa ciljem održavanja vrhunskog nivoa bezbjednosti i pažnje za životnu sredinu.

Tokom narednih godina program Drive Sweden će pokrenuti i podržati mnoge nove projekte koji će pomoći da autonomna vožnja postane stvarnost. Uz "Drive Me" testiranje samovozećih automobila u Geteborgu ova inicijativa će našim budućim kupcima pojednostaviti svakodnevni život i gradove učiniti podesnijim za stanovanje. Za više informacije o programu Drive Sweden kliknite ovdje.