Vovlo Cars bezbjednost djece

Nova generacija

Više od pedeset godina smo jedan od vodećih autoriteta kada je riječ o bezbjednosti djece.

Sada je vrijeme za sljedeći korak. Vrijeme je da vas upoznamo
sa novom generacijom Volvo sjedišta za djecu.

Volvo se danas smatra standardom na polju bezbjednosti djece u automobilima. Ipak, to se nije dogodilo preko noći. To je rezultat više od pola vijeka napornog rada, stalnih testiranja i pedantnih istraživanja. I to je nešto na šta smo veoma ponosni. Zato smo sada, kada je došlo vrijeme za razvijanje nove generacije Volvo Cars dječijih sjedišta, iskoristili pedeset godina znanja i iskustva da bismo stvorili asortiman dječjih sjedišta koja su bezbjedna, udobna i luksuzna.

Dizajnirana za stvaran život

Volvo Cars tim za istraživanje saobraćajnih nesreća još od ranih 1970-ih godina prikuplja informacije o nezgodama na švedskim putevima u koje su bili uključeni Volvo automobili. Ove informacije su nam pomogle u razvoju programa ispitivanja koji koristimo u našem centru za istraživanje u Geteborgu, Švedska.

Naš jedinstveni pristup bezbjednosti djece podrazumijeva stvaranje i sprovođenje testova na osnovi stvarnih situacija u saobraćaju, kao i testiranje naših dječjih sjedišta u isto vrijeme kada se testiraju i naši automobili. Testiranje dječjih sjedišta u našim automobilima omogućava nam da pažljivo pratimo kako pojedina dječja sjedišta reaguje u realnom okruženju, i shodno tome korigujemo naš dizajn.

Proučavamo i to kako na izgled i na performanse pojedinih sjedišta za djecu utiče svakodnevna upotreba u različitim uslovima, npr. hladnoća, vlaga. Pored toga, obavljaju se i ispitivanja materijala koji se koriste, kako bi se smanjile emisije unutar automobila i kako bi se osiguralo da u dječjim sjedištima nema štetnih sastojaka, poput nikla i hroma.

-

Dobro sjedište za djecu je predviđeno da odgovara i djetetu i automobilu. Ali prije svega, dobro sjedište za djecu treba da zaštiti dijete.

Predstavljamo vam novu generacija

Ne samo da su Volvo Cars sjedišta za djecu nove generacije jednostavnija za upotrebu već su poboljšane i mogućnosti podešavanja, što djeci omogućava da se tokom vožnje odmore i naspavaju. Sjedište za bebe okrenuto je ka nazad i ima podesivi naslon za glavu sa sedam različitih položaja, a veliko sjedište za djecu okrenuto ka nazad je optimizovano da bi se oslobodio prostor za noge za višu djecu. Nova dječija sjedišta sadrže elemente klasičnog skandinavskog dizajna kako bi se što bolje uklopila sa enterijerom, dok je jedinstvena i elegantna presvlaka u boji uglja prozračna, upija tečnosti i mekana je na dodir. Sve u svemu, naš novi asortiman dječjih sjedišta nudi još više ISOFIX mjesta za pričvršćivanje nego ranije, kako bi ovo postao naš najsigurniji i najudobniji asortiman dječijih sjedišta dosad.

Bezbjedna, udobna i luksuzna. Nova generacija Volvo Cars sjedišta za djecu koristi više od pedeset godina iskustva, znanja i testiranja i omogućava vama i vašoj porodici da uživate u pogodnostima. Dobrodošlica za novu generaciju.

Lideri u oblasti bezbjednosti djece

Želite da vaša djeca budu što bezbjednija u automobilu. Mi želimo isto. Volvo je odigrao ključnu ulogu u razvoju sjedišta za decu okrenutih ka nazad i mi stalno težimo da poboljšamo bezbjednost djece u našim automobilima kombinujući istraživanja i inovacije.
Discover child safety, by Volvo