AKCIJSKA SERVISNA PONUDA

Paketi redovnog održavanja za vozila starija od 4 godine

Želimo da se Vaš Volvo još dugo vozi i da odlično radi godinu za godinom, kilometar za kilometrom. Da bismo Vam omogućili bezbrižnu vožnju punu užitka, u ovlaštenim servisima dajemo kupcima vozila starih od 4 do 8 godina popust od 15% i kupcima vozila starijih od 8 godina popust od 25%, na dijelove i uslugu redovnog održavanja vozila. Svaka Volvo radionica koristi originalne Volvo dijelove, jedinstvene Volvo metode i nudi besplatna ažuriranja programske opreme koja čine Vaše Volvo vozilo svaki put još boljim.

Usluga redovnog održavanja uključuje:

 • pregled vozila
 • zamjenu svih filtera i ulja u motoru
 • zamjenu kočionih obloga po potrebi
 • zamjenu kočionih diskova po potrebi
 • zamjenu ili nadopunu rashladne tekućine
 • zamjenu kompleta zupčastog remena ili lanca po potrebi
 • zamjenu kompleta pomoćnog remena po potrebi
 • zamjenu kompleta pumpe za vodu po potrebi
 • zamjenu originalne kočione tekućine po potrebi
 • dopunu aditiva filtera čestica dizelskog motora (zavisno od vrste filtera čestica)
 • zamjenu osigurača električne instalacije po potrebi

Osim na dijelove za redovno održavanje, imate popust i na slijedeće potrošne dijelove:

 • kočione obloge, diskove i druge dijelove kočionog sistema
 • brisače i tekućinu za pranje stakla
 • akumulator
 • sve vrste sijalica
 • amortizere
 • termostat
 • ležajevi točkova
 • rezervni točak vozila
Prijavite se na servis

AKCIJA ZA VOZILA SA AUTOMATSKIM MJENJAČEM

Zamjena ulja za samo 320,00 EUR

Ako vozite Volvo sa automatskim mjenjačem i intenzivno ga koristite - što podrazumijeva brzu vožnju, puno vožnje po gradu, vuču prikolice i čestu upotrebu pri visokim spoljnjim temperaturama - Vašem vozilu trebaju česte zamjene ulja mjenjača. Ova vrsta održavanja neophodna je kako bi se osiguralo nesmetano mijenjanje stepeni prenosa i smanjilo trenje u mjenjaču.

Redovna zamjena ulja mjenjača u pravilu se obavlja u skladu sa propisanim servisnim intervalom, a prilikom gore opisane intenzivne upotrebe, nakon 60 000 km.

Ako je prema prvom ili drugom kriterijumu vrijeme za zamjenu ili možda primjećujete teže mijenjanje stepeni prenosa, što takođe može dovesti do kvarova, pozivamo Vas da iskoristite našu trenutnu akciju: ulje u automatskom mjenjaču Vašeg vozila zamijenit ćemo po akcijskoj cijeni od 320,00 EUR, koristeći 10 litara originalnog Volvo ulja kao dio usluge (U nekim slučajevima kada ulje u mjenjaču nije nikada mijenjano ili ako se vozilo koristilo u ekstremnim uslovima, potrebna su dodatna 2 litra ulja kako bi se sistem očistio i u njemu ostalo samo čisto ulje).

Iskoristite priliku!

Prijavite se na servis

Välkommen

Paket dobrodošlice

U okviru paketa Välkommen naši stručnjaci za važne situacije kao što su na primjer tehnički pregled, odlazak na odmor ili duže putovanje, brinu se da je Vaše vozilo spremno. Temeljno ga pregledaju, po potrebi ažuriraju programsku opremu i tako Vam omogućavaju da ste potpuno bezbrižni. Usluga je potpuno besplatna.

Svi ovlašćeni Volvo servisi opremljeni su sa posebnom programskom opremom VIIDA, koja jedina osigurava odgovarajući softver koji može ažurirati Vaš Volvo. Od trenutka kada postanete naša nova stranka, besplatno Vam osiguravamo sve potrebne informacije o Vašem Volvu. Dodatno Vas obavještavamo o novostima i promjenama, bitnim opozivima i novim pogodnostima koje redovno radimo za Vas.
Iskoristite paket dobrodošlice

Zašto posjetiti ovlašteni Volvo servis?

Višestruke prednosti koje pružaju stručni mehaničari, inovativne metode rada brenda Volvo i originalne zamjenske dijelove možete dobiti samo u ovlaštenom Volvo servisu.

Ovdje Vam obezbjeđujemo vrhunske i personalizovane usluge: specijalizovani stručnjaci u najkraćem mogućem roku popravljaju Vaš Volvo, a uz to Vam je u svakom trenutku dostupan Vaš personalni servisni savjetnik koji Vas može neposredno i detaljno posavjetovati o Vašem vozilu.

Prilikom svake Vaše posjete, mi se povezujemo sa vašim Volvom preko VIDA programa koji kreira kontrolnu listu provjera u zavisnosti od kilometraže. U skladu sa uslugom Volvo Service 2.0 brinemo o nadogradnji softvera Vašeg vozila najnovijim ažuriranjima koji su rezultat saradnje Volva sa vozačima i korisnicima vozila. U Vaše vozilo ugrađujemo samo originalne dijelove koji omogućavaju istinsko Volvo iskustvo, potpunu bezbjednost i savršen komfor.

Cjelokupna lista usluga Volvo servisa

 • Očitavanje grešaka
 • Zamjena motornog ulja, filtera ulja i filtera kabine
 • U zavisnosti od servisnog intervala, vrši se zamjena: svjećica, filtera zraka motora, pomoćnog pojasa, filtera za gorivo, zupčastog kaiša i kočione tečnosti (svake druge godine)
 • Nadogradnja softvera
 • Verifikacija: sigurnosnih pojaseva, baterije, metlica brisača, stanja preumatika i pritiska zraka, sistem hlađenja i otpornosti od smrzavanja, mogućeg curenja motornog ulja i ulja iz mjenjača, upravljanja i prednjeg vješanja, manžetni na poluosovinama i kardanskih zglobova, stanja provodnika i kočionih cilindara, kočionih obloga i diskova, parkirne kočnice, hidrauličkog kočionog sistema, zadnje opruge u skladu sa servisnim intervalom te provjera i ponovno punjenje svih tečnosti u motornom prostoru
 • Čišćenje unutrašnjosti vjetrobranskog stakla (ispred kamere i radara)
 • Doljevanje tečnosti za vjetrobransko staklo
 • Unutrašnje čišćenje vozila
 • Podešavanje podsjetnika na servis

Prijavite se na servis

Nadogradite svoj Volvo najnovijom sigurnosnom tehnologijom

Sigurnosna poboljšanja koja razvijamo u Volvu godinu za godinom smanjuju broj povrijeđenih u našim vozilima i drugih saučesnika u saobraćaju. To uključuje i tehnologije asistencije koje su jedne od glavnih razloga zbog kojih su Volvo vozila najsigurnija na svijetu.

Za još sigurniju vožnju u Vašem Volvu u posebnoj ponudi za samo 60 €* nudimo nadogradnju četiri IntelliSafe funkcije koje smo razvili nakon što ste kupili svoj Volvo.

Nadogradnju nudimo za vozila XC90, S90, V90 i V90 Cross Country modelnih godina 2016 – 2018 te vozila XC60 modelne godine 2018 koja su već opremljena IntelliSafe sistemom.

Nove funkcije IntelliSafe:

Sistem pomoći za ostajanje u traci sprječava nenamjerno napuštanje kolovoza – ako pređete oznaku unutrašnje ivice vozne trake, sistem Vam pomaže usmjeriti vozilo nazad u voznu traku, a ako je potrebno, aktivira i kočnice kako biste ostali na putu.

Nadogradnja sistema BLIS za prepoznavanje vozila u mrtvom uglu sa pomoći pri upravljanju – postojećem sistemu BLIS koji služi za upozorenje, dodaje se nova funkcija koja može Vaše vozilo nježno usmjeriti nazad u prvobitnu voznu traku ako se u trenutku promjene trake u Vaš mrtvi ugao nalazi drugo vozilo.

Sistem za sprječavanje sudara sa nadolazećim vozilom pomaže Vam pri upravljanju kako biste izbjegli sudar s nadolazećim vozilom. Ako pređete preko ivice svoje vozne trake u suprotan smjer vožnje, Vaš će se automobil vratiti nazad.

Sistem izbjegavanja naleta sa kočenjem sigurnosna je novost Volvo koja kao prva na svijetu prepoznaje približavanje vozila koje vozi u pogrešnoj voznoj traci. Ako se sudar ne može izbjeći, vozilo automatski koči kako bi smanjio posljedice udarca.

* Od modelne godine vozila ovisi koje funkcije je potrebno nadograditi. U cijenu nije uključen radni sat nadogradnje.

Prijava na servis

Ostala akcijska servisna ponuda

Razumite svoj Volvo kao što Volvo razumije Vas

Jezik interfejsa sistema omogućuje Vam da razumijete obavještenja koje Vaš Volvo poručuje. Zato svakom vozaču koji je kupio svoj Volvo u inostranstvu nudimo ažuriranje interfejsa na odabrani jezik.
U promotivnoj ponudi promijenite jezik interfejsa
Za vozila stara od 4 do 8 godina već od 139 €
Za vozila stara 8 i više godina već od 120 €

Bezbrižno snalaženje na putu

U ovlašćenim Volvo servisima besplatno ažuriramo karte za sva Volvo vozila modelne godine 2015. i kasnije. Ažuriranje navigacije za vozila s sistemom Sensus modelne godine od 2011. do 2014. dostupno je po povoljnoj cijeni od 69 EUR, a svako sljedeće ažuriranje je besplatno.