Pogled na Volvov poklopac motora

Blagi hibridi

Integrisan pokretački generator podržava rad benzinskog, odnosno dizelskog motora za uglađeniju vožnju s manjom potrošnjom goriva i nižim emisijama izduvnih gasova.

Uglađenija vožnja

Tehnologija blagog hibrida unapređuje usavršenost iskustva vožnje. Motor se u trenutku ponovo pokreće i brine za uglađenije kretanje iz mjesta.

Manja potrošnja goriva

Integrisan pokretački generator aktivno smanjuje opterećenja motora za manju potrošnju goriva, prvenstveno u gradskoj okolini.

Više snage

Integrisan pokretački generator s regeneriranom električnom energijom osigurava snažnije ubrzanje motoru s unutrašnjim sagorijevanjem.

Blagi hibrid – kako funkcioniše?

Naši Blagi hibridi regenerišu energiju prilikom kočenja za napajanje baterije od 48 V. Integrisan pokretački generator koristi tu energiju za trenutnu podršku motoru s unutrašnjim sagorijevanjem. Ta kombinacija osigurava manju potrošnju goriva i uglađenije iskustvo vožnje.

Šta želite saznati o blagim hibridima?

 • Šta je blagi hibrid?

  Blagi hibrid takođe spada u elektrificirana vozila. Blagi hibridi koriste motor s unutrašnjim sagorijevanjem i elektromotor za smanjenje izduva i potrošnje goriva. To ostvaruju upotrebom energije koja se stvara tokom kočenja koja se skladišti u 48-voltnoj bateriji. Energija se koristi za povećanje snage motora s unutrašnjim sagorijevanjem prilikom pokretanja i kretanja iz mjesta.

 • Pokreće li elektromotor blagi hibrid?

  Ne. Elektromotor pomaže motoru s unutrašnjim sagorijevanjem te ga rasterećuje.

 • Koja je glavna prednost blagog hibrida?

  Blagi hibrid osigurava manju potrošnju goriva, a time i niže emisije izduvnih gasova. Blagi hibridi takođe doprinose uglađenijem kretanju iz mjesta te su generalno cjenovno povoljniji od potpunih i plug-in hibrida.

 • Kakva je razlika između blagog hibrida, potpunog hibrida i plug-in hibrida?

  Blagi hibrid koristi elektromotor za podršku motoru sa unutrašnjim sagorijevanjem. Potpuni hibrid odlikuju veći elektromotor i baterija u odnosu na blagi hibrid. Potpuni hibrid elektromotorom može pokretati vozilo na kratke udaljenosti i puniti bateriju s motorom na unutrašnje izgaranje i preko regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može se puniti jednostavnim priključenjem na mjesto za punjenje kod kuće ili na javnom mjestu za punjenje. Plug-in hibrid pruža veći domet s isključivo električnom vožnjom zahvaljujući velikom baterijskom sklopu i elektromotoru. Plug-in hibrid može zadovoljiti brojne potrebe dnevne vožnje.

Naši drugi elektrificirani pogoni

Recharge Pure electric

Potpuno električni pogon – za nečujno, snažno i savršeno iskustvo vožnje bez emisija gasova iz izduvnih cijevi.

Recharge plug-in hibrid

Snažna kombinacija elektromotora i benzinskih motora omogućava vožnju bez emisija izduvnih gasova u načinu Pure electric, a i duže vožnje u načinu Hybrid s nižom potrošnjom goriva.